Kokoomuksen valtuustoryhmä: Raide-Jokerin rakentamisesta tehtävä päätös mahdollisimman pian

Kokoomuksen valtuustoryhmä: Raide-Jokerin rakentamisesta tehtävä päätös mahdollisimman pian

Kokoomuksen valtuustoryhmä haluaa Helsingin kaupunginvaltuustolta päätöksen Raide-Jokerin rakentamisesta mahdollisimman pian. Kokoomus kannattaa lämpimästi tänään tehtyä esitystä myöntää hankkeelle rahoitusta valtion toimesta.

-Kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä Raide-Jokeri on kasvavan Helsingin tarpeisiin välttämätön investointi. Hanke mahdollistaa paitsi joukkoliikenteen sujuvuuden ja matkustajamäärien lisäämisen myös merkittävän asunto- ja palvelutuotannon lisäyksen radan varteen, toteaa kaupunginvaltuutettu Risto Rautava.

Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmassa Raide-Jokerin rakentaminen on esitetty aloitettavaksi ennen vuotta 2025. Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille suunniteltu pikaraitiotie korvaisi bussin numero 550. Raide-Jokeri mahdollistaisi kasvavien matkustajamäärien kuljettamisen tulevaisuudessa. Jo nyt linjalla on lähes 40 000 matkustajaa päivittäin. Raide-Jokerin myötä matkustajamäärät voitaisiin 2-3 kertaistaa nykyisestä. Raidelinjan myötä poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuus ja palvelutaso paranisivat huomattavasti.

Kokoomuksen valtuustoryhmä pitää Raide-Jokeriin panostamista kasvavan Helsingin tapauksessa erittäin tarpeellisena. Hanke on myös asuntorakentamisen ja elinkeinoelämän kannalta positiivinen piristysruiske Helsingille. Raide-Jokerin varteen tehdyt asemakaavasuunnitelmat toisivat jo lähivuosina asuntoja yli 6000 helsinkiläiselle.

Hankkeen kokonaishinnaksi on arvioitu noin 275 miljoonaa euroa, valtion osuus tästä on 30% .

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *