Laura Rissanen Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi

TIEDOTE 18.1.2017

Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmä on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen VTM Laura Rissasen, 40. Rissanen on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen kokoomusryhmän vetäjä. Kaupunginhallituksen jäsen Rissanen on ollut vuodesta 2009, sitä ennen hän on toiminut mm. kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtajana sekä joukkoliikennelautakunnan jäsenenä. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin kaupunginvaltuutetut Seija Muurinen, 63 ja Wille Rydman, 31

  • Kuntapolitiikka on ennen kaikkea arjen politiikkaa. Haluamme, että Helsinki on maan paras paikka asua, tehdä töitä ja yrittää, opiskella ja vanheta. Asuntoja on rakennettava vastaamaan kysyntää, jotta helsinkiläisillä on varaa asua kotikaupungissaan – myös perheen kasvaessa, Rissanen sanoo.
  • Kuluvalla valtuustokaudella on tehty isoja päätöksiä Helsingin elinvoiman turvaamiseksi. Isoin on uuden yleiskaavan hyväksyminen, joka mahdollistaa vuosikymmeniksi eteenpäin kohtuuhintaisen asuntotuotannon, liikenteen toimivuuden, seudun yleiset kasvu- ja kehitysmahdollisuudet sekä yritysten toimintaedellytykset.
  • Tulevalla kaudella meidän päättäjien tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että helsinkiläisten peruspalvelut turvataan kasvavassa kaupungissa. Helsinkiläisten perheiden on voitava luottaa siihen, että lasten lähikoulu on maan paras ja että päiväkotipaikan saa läheltä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden nykyistä parempi saatavuus ja saavutettavuus on taas valtakunnallisen sote-uudistuksen lähtökohta. Helsingissä tämä tarkoittaa toivottavasti ainakin enemmän ilta-aikoja terveysasemille ja lisää neuvola päiväkodissa –tyyppisiä kokeiluja, Rissanen linjaa.

Lisätietoja: valtuustoryhmän puheenjohtaja Laura Rissanen, laura.rissanen@iki.fi, 041 540 4505, twitter: @laurarissanen

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *