Helsingin kaupunginhallituksen jäseneksi valittu Daniel Sazonov: veroalennusten tiellä jatkettava

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Daniel Sazonov, 25, on valittu Helsingin kaupunginhallituksen uudeksi jäseneksi. Kaupunginvaltuusto päätti valinnastaan kokouksessaan 16.5. Kokoomuksen kaupunginhallituksen jäsen vaihtuu kansanedustaja Jaana Pelkosen luovuttua tehtävästä.

”Kaupunginhallituksella on avainrooli kaupungin johtamisessa. Aion kaupunginhallituksessa toimia vahvalla liberaalilla oikeistolaisella linjalla sen eteen, että Helsinkiä viedään kohti aitoa eurooppalaista metropolia. Olen kiitollinen valtuustolta ja Helsingin Kokoomukselta tehtävään saamastani luottamuksesta”, Daniel Sazonov sanoo.

Daniel Sazonov on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Hän on toiminut kuluvalla kaudella kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä elinkeinojaoston jäsenenä, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä sekä maakuntavaltuutettuna. Päivätyönään Sazonov toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen erityisavustajana. Aiemmin hän on toiminut mm. Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja Kokoomuksen puoluehallituksen jäsenenä.

Sazonov nostaa Helsingin kaupunkipolitiikan keskeisemmäksi kysymykseksi kaupungin kasvun ja vetovoiman varmistamisen.

”Helsinki on koko Suomen menestyksen veturi. Helsingin on oltava houkutteleva asuinpaikka sekä kaikille suomalaisille että kansainvälisille osaajille. Emme saa pelata piirisarjassa. Kaupunkimme pitää olla kiinnostava mm. korkealla modernilla rakentamisella, monipuolisella kaupunkikulttuurilla ja maailman luokan toimintaedellytyksillä startupeille.”

Sazonov tukee vahvasti suuntaa, johon kaupunkia on lähdetty kuluvalla valtuustokaudella viemään.

”Meillä on erinomainen kaupunkistategia, joka vastaa Helsingin keskeisiin tarpeisiin. Teemme kunnianhimoisempaa asuntopolitiikkaa, panostamme koulutukseen ja sivistykseen ja otamme kansainvälisyyttä osaksi kaikkea Helsingin toimintaa. Kaupunki on uuden pormestarin johdolla myös vahvistanut huomattavasti näkyvyyttään ja edunvalvontaansa”, Sazonov sanoo.

Erityisen tyytyväinen hän on vuonna 2018 toteutetusta kuntaveron laskusta.

”Kokoomuksen johdolla Helsingissä saatiin verotaakkaa käännettyä vuosien kasvun jälkeen laskusuuntaan. Puolen prosentin kuntaveron alennus näkyy konkreettisesti kaupunkilaisten kukkarossa. Talouden salliessa verojen alentamisen tiellä on ehdottomasti jatkettava. Kaupungin tavoite ei voi olla maksimoida asukkailta keräämiensä veroeurojen määrää”, Sazonov päättää.

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *