Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajasta Aura Sallasta Facebookin EU-asioiden johtaja

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajan Aura Sallan tehtävä komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin strategiayksikön neuvonantajana päättyi aiemmin tänä vuonna ja siirtymäkauden jälkeen Salla aloittaa uudessa tehtävässään yhdysvaltalaisen teknologia-alan yrityksen Facebookin EU-asioiden johtajana 18. toukokuuta alkaen. Yrityksen toimintoihin kuuluvat myös Instagram, WhatApp ja Oculus. Salla johtaa Brysselissä sijaitsevaa EU-asioiden toimistoa ja toimintoja. Aiemmin Salla toimi komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinetin jäsenenä.

”Tavoitteenani on aina ollut tehdä töitä järkevämmin toimivan Euroopan unionin eteen ja nyt pääsen vaikuttamaan sen lisäksi toiseen merkittävään tavoitteeseen: tuoda maailmaa yhteen ja poistaa esteitä sananvapauden tieltä. Nuorena ja yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista teknologia-alan yrityksistä Facebook on myös tehnyt virheitä ja oppinut niistä. Tiedon käyttö ja yksityisyydensuoja ovat muun muassa asioita, joihin kiinnitämme erityistä huomiota. Koronakriisissä yrityksellä on ollut merkittävä rooli tutkitun tiedon välittäjänä. Oma tehtäväni on tiimini kanssa käydä keskustelua, toimia sillanrakentajana yrityksen ja lainsäätäjien välillä sekä ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tavoitteeni on tuoda yritykseen enemmän läsnäolon ja kuuntelemisen kulttuuria”, Salla sanoo.

Uuden tehtävän myötä Salla pyytää eroa kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä 16.5. puoluevaltuuston kokouksessa, jossa hän vielä johtaa puhetta. Sallan kaksivuotinen toimikausi olisi päättynyt kesäkuulta syksylle siirtyneessä puoluekokouksessa. Uutta puheenjohtajaa ei tässä vaiheessa valita, vaan varapuheenjohtajat jatkavat tehtävässä puoluekokoukseen asti.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *