Politiikan viikkokatsaus! 24/2020

Kaupunginvaltuuston kokous päättyi myöhään yöllä vasta kello yhden jälkeen. Kiitämme valtuustoryhmämme jäseniä heidän tinkimättömästä työstään Helsingin eteen! Suurin vääntö käytiin Kannelmäen ja Viiskulman terveysasemien ulkoistamisen kokeilusta, jossa kannattamamme sujuvan hoitoon pääsyn turvaaminen kohtasi vastustusta vasemmistopuolueilta.  Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä kokeilun selkein luvuin. Tämä on hieno askel kohti sujuvampaa hoitoon pääsyä kaupunkilaisille. ”Meillä on vuosikausia jatkunut ongelma terveysasemille pääsyssä ja tämä on yksi monista keinoista, jolla ongelmaa ratkotaan”, valtuustoryhmämme puheenjohtaja Daniel Sazonov kommentoi Helsingin Sanomissa

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman. Hankkeen tavoitteena on HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatristen palveluiden yhdistäminen saman katon alle. Päätös on erinomainen, sillä se vahvistaa palveluiden yhdenvertaisuutta koko alueen väestölle.  

Ensi viikolla kaupunginvaltuusto käy lähetekeskustelun ensi vuoden talousarviosta. Koronakriisi iskee kaupunkimme talouteen jopa 600-700 miljoonan euron loven. Merkittävä osa näistä kustannuksista tulee leviämään myös ensi vuoden puolelle. Keskustelussa tuleekin korostaa kaupungin menojen hillitsemistä ja mahdollisia sopeutustoimia. Kysyimme Helsingin talouden tasapainottamisesta myös viimeisimmässä jäsenviestissämme. Selkeä enemmistö vastaajista näkee tarpeen juuri menojen karsimiselle ja sopeutustoimille. Kiitos kaikille vastaajille! 

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi lausuntonsa koskien Lauttasaaren kuplahallia. Aloitteen hankkeesta teki valtuutettumme Mia Nygård. Liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen ja uusien tilojen rakentaminen on äärimmäisen tärkeää lasten ja nuorten harrastuksien tukemisessa. Odotamme innolla asian etenemistä ja meidän kaupunkilaisten liikuntamahdollisuuksien lisääntymistä Helsingissä! 

Kaupunginhallitus päättää ensi viikolla Lapinlahden aluetta koskevasta uudesta esityksestä. Esityksen mukaan alueen sairaalarakennus peruskorjataan ja siihen tulisi tiloja muun muassa mielenterveyspalveluille, kaupunkilaisille avoimelle kansalaisjärjestö- ja kulttuuritoiminnalle sekä luovien alojen toiminnalle. 

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *