Seurakuntavaalit 2022: kokoomuslaiset ehdokaslistat Helsingissä

 

Seurakuntavaalit lähestyvät!  Muista käyttää äänesi!

Seurakunnan luottamushenkilöt valitaan marraskuussa. Ennakkoäänestysaika on 8.-12.11. ja varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022. Vaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät seurakunnan toiminnasta seuraavan neljän vuoden aikana. Siis muun muassa siitä,  millaisia kerhoja tai päivätoimintaa seurakunnassa järjestetään, seurakunnan tilojen käytöstä, työntekijöiden palkkaamisesta, rakennushankkeista ja mihin suuntaan seurakuntaa kehitetään.

Seurakuntavaaleissa äänestetään luottamushenkilöitä sekä kirkkovaltuustoon (valkoinen vaalilippu) että seurakuntaneuvostoon (oranssi vaalilippu).

Seurakuntaneuvosto on yksittäisen seurakunnan korkein päättävä elin, joka johtaa seurakunnan yleistä toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää. Seurakuntaneuvosto päättää mm. seurakunnan toiminnan ja talouden suunnittelusta sekä valitsee valtaosan seurakunnan työntekijöistä.

Yhteinen kirkkovaltuusto taas on koko Helsingin seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.  Yhteinen kirkkovaltuusto päättää kirkollisveron suuruudesta, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä kirkkojen rakentamisesta ja korjaamisesta.

 

Kokoomuslaisia ehdokaslistoja on Malmin, Vuosaaren ja Munkkiniemen seurakunnissa sekä Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnassa. Myös muissa seurakunnissa on kokoomuslaisia ehdokkaita eri listoilla. Löydät oman seurakuntasi kokoomuslaiset ehdokkaat painamalla tästä.

Seurakuntavaalien omaan vaalikoneeseen pääset painamalla tästä.

 

Kokoomuslaisten ehdokaslistojen yhteisiä esittelyitä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *