Muista äänestää seurakuntavaaleissa!

 

Vuoden 2022 seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022. Muista käyttää äänesi ja vaikuttaa seurakuntasi tulevaisuuteen!

Vaaleissa valittavat seurakuntien luottamushenkilöt päättävät seurakunnan toiminnasta neljän vuoden aikana. Siis muun muassa siitä,  millaisia kerhoja tai päivätoimintaa seurakunnassa järjestetään, seurakunnan tilojen käytöstä, työntekijöiden palkkaamisesta, rakennushankkeista ja mihin suuntaan seurakuntaa kehitetään.

Seurakuntavaaleissa äänestetään luottamushenkilöitä sekä kirkkovaltuustoon (valkoinen vaalilippu) että seurakuntaneuvostoon (oranssi vaalilippu).

Seurakuntaneuvosto on yksittäisen seurakunnan korkein päättävä elin, joka johtaa seurakunnan yleistä toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää. Seurakuntaneuvosto päättää mm. seurakunnan toiminnan ja talouden suunnittelusta sekä valitsee valtaosan seurakunnan työntekijöistä.

Yhteinen kirkkovaltuusto taas on koko Helsingin seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.  Yhteinen kirkkovaltuusto päättää kirkollisveron suuruudesta, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä kirkkojen rakentamisesta ja korjaamisesta.

 

Kokoomuslaisia ehdokkaita eri helsinkiläisistä seurakunnista löydät painamalla tästä.

 

Muista äänestää – äänesi käyttämällä vaikutat seurakuntien tulevaisuuteen!

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *