Andersson Annika

tapahtuma- ja myyntipäällikkö, apurahasäätiön puheenjohtaja

Kotipaikka: Lehtisaari

Syntymävuosi: 1967

Motto: Kuntapolitiikkaa vastuullisesti ja aidosti välittäen

Tekemiseni on kiinnostava palapeli: tapahtumatuotantoa Kalliossa, apurahasäätiön johtamista ja nuorten elokuvataidekasvatuksen edistämistä. Olen ollut kuntapolitiikassa aiemmin vuosina 2005-2017 mm. varavaltuutettuna, kaupunginhallituksen varajäsenenä, Helsingin Energian johtokunnassa, Helsingin Sataman johtokunnassa ja kaupunginteatterin hallituksessa. Minulla on kaksi teini-ikäistä poikaa. Minua kiinnostaa yhteisen hyvän tekeminen, toimivat palvelut ja terveen talouden rakentaminen. Tarvitsemme turvalliset koulut, toimivan lastensuojelun, helposti saavutettavat terveyspalvelut ja laadukkaan vanhustenhuollon. Joukkoliikenteen tulee olla huokeaa ja houkuttelevaa. Elävässä kaupungissa on kulttuuria ja tapahtumia. Kaupungin tulee olla kannustava ja meillä tulee olla työ- ja opiskelupaikkoja sekä yrittäjämyönteisyyttä. Heikoimmista huolehditaan ja autetaan eteenpäin. Meillä tulee olla viihtyisää, monimuotoista asumista ja Helsingin upeaa merellistä luontoa on vaalittava.

Helsingin Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat

Abib Mukhtar

Lue lisää

Ahopelto Katja

Opiskelija, Urheilutoimittaja

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1991

Puhelinnumero: 0503388990

Motto: Jos ei koita, ei voita.

Moikka!
Olen 29-vuotias äiti, opiskelija ja urheilutoimittaja Helsingin Vuosaaresta, jossa olen viettänyt lapseni ja nuoruuteni.

Perheeseeni kuuluu kaksi päiväkoti-ikäistä lasta ja yrittäjä-mieheni. Olen paluumuuttaja Itä-Euroopasta, jossa viihdyimme viisi vuotta.

Olen energinen ja idearikas organisaattori ja luotettava yhteistyön tekijä. Lähestyn asioita ratkaisukeskeisesti ja positiivisella asenteella. Olen aktiivinen liikkuja ja entinen SM-tason urheilija.

Lähdin ehdokkaaksi kuntavaaleihin, koska olen ollut hyvin pitkään kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Asuttuani ulkomailla havaitsin kuinka hyvin asiat meillä Helsingissä loppujen lopuksi sujuvatkaan, ja haluan olla konkreettisesti mukana vaikuttamassa rakkaan kotikaupungin tulevaisuuteen.

Lue lisää

Ahsanullah Tarik

Päälakimies, OTM

Kotipaikka: Kallio

Syntymävuosi: 1992

Motto: Modernin metropolin rakentaja

Olen helsinkiläinen juristi ja varavaltuutettu. Työskentelen Suomen Vuokranantajat ry:llä päälakimiehenä. Keskeisimmät arvoni politiikassa ovat oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja pitkäjänteisyys. Olen sinivihreä arvoliberaali, markkinatalouden vankkumaton kannattaja ja yksilön vapauksien edistäjä.

Haluan, että Helsinkiä kehitetään määrätietoisesti aidosti moderniksi metropoliksi! Kampanjani rakentuu seuraavien teemojen alle:

🏙️ TOIMIVAT ASUNTOMARKKINAT
Helsingissä on oltava riittävästi koteja kaikkiin elämäntilanteisiin.

🚊 KESTÄVÄ METROPOLI
Kaupungin on investoitava erityisesti raideliikenteeseen sekä oltava globaali edelläkävijä uusiutuvan energian käytössä.

🏫 LAADUKKAAT PALVELUT
Laadukkaita varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen tiloja tulee olla jokaisen perheen lähettyvillä.

📈 TALOUDELLINEN TEHOKKUUS
Helsingin on käytettävä omistamaansa maata tehokkaammin tulojen saamiseksi, jotta helsinkiläisten verotusta voidaan laskea.

Lue lisää

Apter Ted

Lue lisää

Argillander Jaana

Lue lisää

Asko-Seljavaara Sirpa

Professori

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1939

Puhelinnumero: 0505113144

Motto: Sirpa luotettava osaaja

Olen plastiikkakirurgian professori, emerita, joka toimi HUS ylilääkärinä 20 vuotta ja olin erikoistunut palovammojen hoitooon ja tutkimukseen sekä vaativiin mikrokirurgisiin leikkauksiin.
Olin 8 vuotta kansanedustajana mm sos. ja terveysvaliokunnan vpj:nä. Saimme aikaan hoitotakuulainsäädännön, terveydenhuoltolain ja kymmeniä muita sote-lakeja.

Olen ollut 16 vuotta Helsingin kaupunginvaltuutettu ja sekä sote-lautakunnassa että nyt kaupunkiympäristölautakunnassa. Haluan säilyttää pienet terveysasemat ja Malmin lentokentän, nopean hoitoon pääsyn, senioreille HSLn kertalipun puoleen hintaan, joustavan liikenteen ja pyöräbaanat.

Lue lisää

Backlund Lotta

Backlund Lotta

Poliittinen erityisavustaja, yrittäjä

Kotipaikka: Töölö

Syntymävuosi: 1980

Puhelinnumero: 0405313076

Motto: Sano kyllä!

Olen liberaali, urbaani, ratikalla ajava töölöläisporvari. Olen 11-vuotiaan koululaisen sinkkuäiti ja muutenkin reipas ihminen. Työskentelen Helsingin pormestarin poliittisena erityisavustajana, joten saan toimia Helsingin asioiden parissa päivittäin. Se onkin varsin sopivaa, sillä minä rakastan Helsinkiä! Olen myös yrittäjä, kirjoittaja (helmikuussa ilmestyi kirjani Sano kyllä! ja kirjoitan myös kuukausittaista kolumnia Me Naiset –lehteen), ammattiesiintyjä, koululaisen äiti ja aika hauska tyyppi. Minun Helsinkini on moderni, tasa-arvoinen ja kansainvälinen, ja sen eteen haluan työskennellä myös kaupunginvaltuustossa.

Lue lisää

Bertell Sanna-Maria

Varatuomari

Kotipaikka: Kruununhaka

Syntymävuosi: 1977

Puhelinnumero: 0442421677

Motto: Asiapolitiikan paluun puolesta!

Kahden teinin mutsi ja sinivihreä juristi. Maailmalta palannut, koti ja sydän Helsingissä. Olen tehnyt töitä niin yritysmaailmassa kuin nyt suomalaisten yritysten puolustajana. Uskon tasa-arvoon, asioihin perehtymiseen ja ratkaisukeskeisyyteen.

Tulen politiikkaan ulkopuolelta, jo työuraa tehneenä. Olen käynyt maailmalla ja nähnyt, että on muitakin tapoja olla ja elää. Tämä saa minut arvostamaan entistä enemmän Suomea ja Helsinkiä kotina. Olen huolissani, että hyvinvointivaltio on meille suomalaisille itsestäänselvyys. Sen puolustus vaatii tekijöitä ja työtä. Me pärjäämme kyllä ja puolustustahtoa löytyy, kun jokainen tuntee itsensä arvokkaaksi ja haluaa osallistua.

Vaaliteemani liittyvät yhteisöön, ympäristöön ja yrittäjyyteen. Haluan ihmiset pois poteroista, hyvää edistetään yhdessä. Epäreilu kilpailuetuni on innostus yhteiskunnan muuttamisesta kaikesta huolimatta ja juuri siksi.

Lue lisää

Castren Maaret

lääkäri, professori

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1959

Puhelinnumero: 0504525061

Olen 61-vuotias sairaanhoitaja, lääkäri ja professori. Olen toiminut SOTE-ammattilaisena 40 vuotta ja tästä lähes 20 vuotta ambulanssityössä. Ambulanssilääkärinä olen kiertänyt kaikki Helsingin kolkat ja nähnyt miten helsinkiläinen elää ja asuu, ja voi. Tällä hetkellä vastaan pääkaupunkiseudun kiireellisestä hoidosta ensihoidossa, päivystyksissä ja neuvovasta puhelimesta 116117. Tutkijana olen julkaissut yli 200 tutkimusta ja viimeiset 15 v keskittynyt vanhuspotilaiden hoidon kehittämiseen tutkimuksen kautta. Tästä olen saanut tunnustusta mm laatupalkinnon muodossa. Tsunamin uhrien hoito Seutulan lentokentällä oli vastuullani. Olen neljän erityistuen tarpeessa olevan ihanan lapsen yksinhuoltajaäiti. Heistä on kasvanut koulutettuja, työtätekeviä ja pärjääviä nuoria aikuisia. Se on vaatinut tarmoa ja sinnikkyyttä. Niitä minulta löytyy rohkeuden lisäksi. Olen rikkonut monta lasikattoa ja uudistanut monta järjestelmää. Rakkaudesta Helsinkiin olen nyt ehdolla kunnallisvaaleissa.

Lue lisää

Dufva Veli-Pekka

Liikuntatieteiden lisensiaatti, Kasvatustieteen maisteri

Kotipaikka: Jätkäsaari

Syntymävuosi: 1976

Puhelinnumero: 0405603952

Motto: Positiivinen muutos

Olen Veli-Pekka Dufva, 44-vuotias liikunnan lehtori ja opettajankouluttaja. Työskentelen Helsingin Norssissa ja asun Jätkäsaaressa. Perheeseeni kuuluu rehtorina toimiva avovaimo sekä 10-vuotias poika.

Olen tällä hetkellä Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen sekä mm. Suomen harjoittelukoulujen opettajien hallituksen jäsen.

Minua ajaa eteenpäin lapset ja nuoret, liikunnan ja hyvinvoinnin kuuluminen kaikille, kulttuurin tärkeys sekä arvokas vanheneminen ikäihmisille. Haluan tehdä Helsingistä paikan, jossa kaikilla on hyvä olla ja ihmiset tuntevat turvallisuutta ja elävät onnellista elämää.

Lue lisää

Franckenhaeuser Sebastian

tuotepäällikkö, tradenomi YAMK

Kotipaikka: Herttoniemi

Syntymävuosi: 1991

Motto: Älä tee koskaan samaa virhettä kahdesti

Olen nuori ja energinen syntyperäinen helsinkiläinen, joka on ehtinyt hankkia asiantuntemusta monelta alalta. Olen luonteeltani ja taidoiltani yhteistyökykyinen ja ihmisläheinen moniosaaja, joka haluaa viedä vaikeitakin asioita tyylillä eteenpäin. Omaan laaja-alaista näkemystä ja osaan ottaa eri-ikäisten ihmisten tarpeet huomioon. Kunnioitan suomalaisia arvoja ja olen kiinnostunut edistämään yhteistä hyvää. Asioista pitää voida keskustella ja olla eri mieltä – toisten näkemykset huomioon ottaen.

Minulla on vahva kaupallinen koulutus ja monivuotinen kokemus liike-elämässä pärjäämisestä. Tunnen lisäksi hyvin pelastusalaa ja haluan tarjota osaamiseni kotikaupunkini hyväksi. Pelastustoimeen panostaminen on äärimmäisen tärkeää.

• Kunnallisveroa tulee laskea ja maahanmuuton kustannuksia karsia.
• Autoiluun tulee suhtautua positiivisemmin, koska se on yksi kulkumuoto muiden joukossa. En kannata kaupunkibulevardeja enkä ruuhkamaksuja.
• Asumiskustannusten laskeminen asumismuodosta riippumatta

Lue lisää

Gullichsen Hanna

Lue lisää

Haataja Jaakko

ylioppilas

Kotipaikka: Vartiokylä

Syntymävuosi: 2001

Puhelinnumero: +358449977611

Motto: Eläminen edullisemmaksi

Olen Jaakko Haataja, 19-vuotias kokoomusnuori Helsingin Vartioharjusta. Koulutukseni on ylioppilas, ja suoritin lukion Kulosaaren yhteiskoulun yhteiskunta- ja talouslinjalla. Syksyllä alan opiskella taloustiedettä Helsingin yliopistossa. Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kokoomuksen listalla, koska haluan, että Helsingin asukkailla on nykyistä suurempi valinnanvapaus omaan elämäänsä liittyvissä asioissa. Haluan, että helsinkiläisille jää enemmän rahaa käteen verojen ja muiden pakollisten kulujen jälkeen. Haluan myös, ettei kaupunkilaisten elämää rajoiteta turhalla sääntelyllä. Kaupungin tehtäviä on karsittava, mutta kaupungin on hoidettava nykyistä paremmin niitä tehtäviä, jotka sille jäävät. Esimerkiksi liikenteen pitäisi olla nykyistä sujuvampaa.

Lue lisää

Haavisto Joona

Ohjelmistoinsinööri, tiimijohtaja

Kotipaikka: Hermanni

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: 0405323597

Motto: Tekniikka hallussa

Olen 37-vuotias helsinkiläinen kahden päiväkoti-ikäisen lapsen isä, ohjelmistoinsinööri ja tiimijohtaja. Helsingin politiikassa vaikutan varavaltuutettuna ja kaupungin digitalisaatiotoimikunnan varapuheenjohtajana. Politiikkaani ohjaa liberaali, kestävä ja urbaani ajattelu. Rakastan Helsinkiä ja haluan, että kaupungistamme kehittyy vielä toimivampi.

Helsingillä on mahdollisuus kehittyä digitalisaation mallikaupungiksi, jossa erilaiset digitaaliset ratkaisut toimivat ja saavuttavat kaikki kaupungissa. Kaupunkilaisten arjen sujuvuus on minusta olennaisen tärkeää. Moni meistä miettii löytyykö lapsille päiväkoti ja koulu läheltä, pääseekö töihin helposti joukkoliikenteellä tai muilla tavoin, sekä mistä löytyvät arjen palvelut ja elävä kaupunkikulttuuri. Pidän kaupungin kasvua välttämättömänä ja hyvänä asiana. Rakennetaan lisää kaupunkia, jotta asuntoja riittää meille kaikille. Lisäksi koen, että kaupungeilla on suuret mahdollisuudet toimia ilmastonmuutosta vastaan.

Lue lisää

Haglund Iida

Payroll, HR & Admin (Specialist)

Kotipaikka: Etelä-Haaga

Syntymävuosi: 1990

Iida Haglund on kuntapäättäjä, joka haluaa helsinkiläisten arjen olevan sujuvaa, kestävää ja tehokasta. Hänellä on vuosien kokemus laajasti niin yrityselämästä kuin politiikan eri tehtävistäkin. Tällä hetkellä Iida on vanhempainvapaalla päivätyöstään esikoistyttärensä kanssa, mutta toimii kuntapolitiikassa muun muassa HSL:n hallituksessa, tarkastuslautakunnassa sekä varavaltuutettuna.

Laadukas varhaiskasvatus läheltä kotia, sisäilmaturvalliset rakennukset, toimiva joukkoliikenne, sopivien asuntojen riittävyys sekä kaunis kaupunkiympäristö ovat asioita, joihin muun muassa Iida toivoo saavansa seuraavan neljän vuoden aikana energiaansa keskittää – ilmasto- ja ympäristöasioista tinkimättä. Iidan päätöksentekoa ohjaavat suuri sydän, laaja asiantuntemus ja kiinnostus yhteisiin asioihin.

Lue lisää

Hakola Juha

ylikomisario, HM, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Vartiokylä

Syntymävuosi: 1967

Puhelinnumero: 0505121998

Motto: Turvallisuudesta ei tingitä

Työskentelen Helsingin poliisissa ylikomisariona. Perheeseeni kuuluu yrittäjävaimo sekä kaksi teini-ikäistä tytärtä ja borderterrieri Onni.

Olen toiminut Kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna viisi kautta. Tämän yli 20 vuoden aikana olen saanut osakseni paljon luottamusta niin kaupunginhallituksen jäsenenä kuin lautakuntien puheenjohtajana.

Turvallisuuden ammattilaisena pyrin antamaan poliittiseen päätöksentekoon parasta mahdollista osaamistani ja samalla nostamaan avoimesti ja oikea-aikaisesti keskusteluun uhat ja epäkohdat. Kaupunkilaiset ottavatkin minuun yhteyttä useimmiten juuri silloin, kun heitä askarruttaa arjen turvallisuuteen tai toimivuuteen liittyvät kysymykset.

Lue lisää

Heikkinen Ilmari

Lue lisää

Heistaro Sami

Erikoislääkäri, MBA

Kotipaikka: Herttoniemenranta

Syntymävuosi: 1971

Motto: Terveempi Helsinki!

Olen 49-vuotias herttoniemenrantalainen ja syntyperäinen stadilainen. Koulutukseltani olen lääketieteen tohtori, erikoislääkäri ja MBA. Työurallani olen toiminut terveysalalla eri tehtävissä niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Olen ollut kehittämässä Helsingin sote-palveluita lautakuntatyössä vuodesta 2001 alkaen. Varavaltuutettu olin 2001-2017. Minulla on vahvaa kokemusta vaikuttamisesta myös opiskelijapolitiikasta sekä terveysalan järjestöistä. Luonteeltani olen positiivinen sillanrakentaja, utelias uudistaja ja vastuunkantaja.

Haluan tehdä sote-palveluistamme entistäkin toimivampia ja paremmin saatavia. Hoitosuhteiden jatkuvuus ja henkilöstön työhyvinvointi ovat avainkysymyksiä. Palvelutason takaamiseksi kaupungin on oltava jatkossakin taloudellisesti vahva.

Helsinki on kansainvälinen tieteen ja koulutuksen tyyssija. Merellinen Helsinki on myös maailman viihtyisin ja turvallisin pääkaupunki – haluan edelleen kehittää sitä. Helsingin pitää tarjota niin vapautta tehdä kuin huolenpitoa sitä tarvitseville. Sen puolesta haluan tehdä jatkossakin työtä.

Lue lisää

Hellman Veera

Asiantuntija, kauppatieteiden yo.

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1997

Puhelinnumero: 0503858229

Lue lisää

Hemming Hanna-Leena

Kieltenopettaja /Fil.maist. MBA

Kotipaikka: Etu-Töölö

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: 050-5113048

Kieltenopettaja, fil.maist., MBA
paljasjalkainen helsinkiläinen
5 tyttären äiti, politiikan konkari, kulttuuritaustainen aktiivinen liikkuja.
Kehitykseen uskova markkinaliberaali, muttei hyväuskoinen.

Lue lisää

Hieta Tiina

Lue lisää

Hillman Perttu

Toimitusjohtaja

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: 0503760908

Motto: Stadin järkevän kehityksen puolesta

Stadilainen ja lauttasaarelainen varavaltuutettu, HKL:n johtokunnan jäsen.
Tutkimusyrityksen toimitusjohtaja, joka harrastaa golfia, metsätöitä ja moottoripyöräilyä sekä skulaa bändissä. Lauttasaaren Kokoomus ry:n puheenjohtaja.
Yksilön vapauteen, sananvapauteen ja markkinatalouteen uskova ei-sosialisti, joka puolustaa yksityisomaisuuden suojaa, liikkumisen vapautta, kaupunkiluontoa sekä luonnonrantoja. Kestävä kehitys edellyttää kestävää taloutta.

Lue lisää

Hohtokari Marit

luovien alojen asiantuntija

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1947

Puhelinnumero: 0400 816221

Motto: Ikä ei ole numero, se on tunne. Oikeus yksilölliseen vanhenemiseen

IKÄ JA ELÄMÄNKOKEMUS OVAT RIKKAUS

Yli 70-vuotiaana olen vanhenemisen kokemusasiantuntija.

Haluan puhua eläkeikäisten äänellä niistä asioista, joilla on merkitystä arkeemme. Haluan myös osoittaa omalla esimerkilläni, ettei yli 55-vuotias ole liian vanha tekemään työtä – vaan usein parhaimmillaan tarjoamaan kokemustaan työelämän hyväksi.

LUOVUUTTA YRITTÄJYYTEEN

Haluan kannustaa ja edistää luovuutta yrittäjyydessä sekä yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien toteuttamismahdollisuuksia.

VIREÄ JA VIHREÄ VUOSAARI

Haluan vaikuttaa siihen, että Vuosaaren lähimetsät säilyvät rakentamiselta ja että palvelut ovat  saavutettavissa niin kävellen, polkien, julkisilla liikennevälineillä kuin yksityisautolla jokaiselle asukkaalle kunnostaan riippuen. Turvallisuuden tunne on yksilöllinen. Yhteisöllisyys vähentää turvattomuutta. Vieras saattaa pelottaa. Tavoitteenani on monistaa kehittämäni metodi toisilleen tuntemattomien ihmisten tutustuttamisesta myös eri kulttuureita edustavien helsinkiläisten kesken.

Lue lisää

Hovi Eira

Yrittäjä

Kotipaikka: Laajasalo

Syntymävuosi: 1967

Puhelinnumero: 040-1563855

Motto: Keskity ratkaisuun

Olen yrittäjä, äiti, yhdistysaktiivi ja kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingistä. Minulla on kuuluva ääni ja käytän sitä rohkeasti itselleni tärkeiden asioiden puolesta. Puhun yrittäjyyden tukemisen, sekä lasten ja nuorten mielenterveystyön puolesta.
Näillä molemmilla teemoilla on tulevaisuuden ja kansantalouden näkökulmasta mittavat taloudelliset vaikutukset ja näenkin näihin asioihin satsaamisen pakollisena investointina hyvinvoivan Suomen puolesta.

Lue lisää

Hyvärinen Maritta

geriatrian erikoislääkäri, ylilääkäri, eMBA

Kotipaikka: Konala

Syntymävuosi: 1956

Puhelinnumero: 0504117848

Motto: Asiantuntemusta ja kokemusta terveydenhuoltoon

Olen sosiaali- ja terveyslautakunnan ja HYKS-lautakunnan jäsen. Pitkä työkokemukseni lääkärinä perusterveydenhuollossa pääkaupunkiseudulla takaa hyvän osaamisen terveydenhuollon arkeen. Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut hallinnollisissa ja esimiestehtävissä sekä moninaisissa kehittämistehtävissä. Sitä kautta tunnen päätöksentekoa, hankintoja, kilpailutusta ja koulutusta. Geriatrian erikoislääkärin tutkinnon lisäksi olen suorittanut Public eMBAn.
Olen Konala-Seuran puheenjohtajana kehittänyt omaa asuinaluettani. Olen toiminut aktiivisesti Konalaan Asukastilan saamisessa 1v sitten ja vastaan toiminnasta paikallisten järjestöjen kanssa.

Lue lisää

Ilvonen Kristiina

Johtava konsultti

Kotipaikka: Pakila

Syntymävuosi: 1978

Motto: Aina voi parantaa!

Olen 42-vuotias kahden pojan äiti ja aktiivinen kuntalainen. Olen työskennellyt projektien parissa, lähinnä rahoitusalalla, reilut 10-vuotta ja koulutukseltani olen ekonomi. Kotoisin olen Savonlinnasta, mutta nyt jo viisitoista vuotta asunut pääkaupunkiseudulla ja pian pääsen juhlimaan pyöreitä vuosia Pakilalaisena! Helsinki on ihana ja haluan olla mukana Helsingin kehittämisessä. Haluan varmistaa, että päätöksenteossa huomioidaan nuoret ja lapset sekä lapsiperheiden tarpeet. Yrittäjyys on lähellä sydäntäni. Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja yksityisyritysten merkitys on valtavan tärkeä meille jokaiselle. Yrittäjyyttä tulee siis tukea! Vapaa-ajalla toimin erilaisissa vapaaehtoistehtävissä, kuten turvatalossa sekä liikunta on minulle tärkeää. Liikunnan kautta on mahdollista hoitaa myös henkistä hyvinvointia ja tulen ehdottomasti työskentelemään sen parissa, että saamme lisää liikuntamahdollisuuksia Helsinkiin.

Lue lisää

Iskanius Anniina

Apulaispormestarin erityisavustaja, VTM

Kotipaikka: Tammisalo

Syntymävuosi: 1983

Puhelinnumero: 0505993930

Olen Arvin ja Saimin äiti, sähköpyöräilijä, perinteinen autoilija ja Helsinkiin intohimoisesti suhtautuva utelias uudistaja.

Olen ehdolla, sillä haluan olla mukana ratkomassa arjen ongelmia ja pidemmän aikavälin kehityskulkuja. Hyvä kaupunki syntyy asioista, joita ei parhaimmillaan edes huomaa: kulkumatkan varrella oleva, lapselle mieluinen päivähoitopaikka, paras lähikoulu, kauniit ulkoilumaastot, omaan kulkemiseen sopivat liikkumisratkaisut, yrittämisen ja työnteon edellytykset, kiinnostava vapaa-aika. Kaiken kaikkiaan hyvä paikka asua ja elää.

Näkemystä Helsinkiin ja kaupungin kehittämiseen on tuonut työ sekä pormestari Jan Vapaavuoren että kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarisen erityisavustajana. Olen työskennellyt niin eduskunnassa, Euroopan parlamentissa kuin vaikuttajaviestinnänkin parissa. Tiedän, miten asiat saadaan etenemään.

Vapaa-ajalla nautin lenkkeilystä, leivon hapanjuurella ja haaveilen matkustamisesta

Lue lisää

Jarmo Kelo

Jarmo Kelo

Toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Jollas

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: +358 50 430 8326

Motto: Kaikilla asioilla on monta puolta

Olen 59-vuotias syntyperäinen helsinkiläinen. Perheeseeni kuuluvat vaimo, kaksi aikuista tytärtä, sekä shetlanninlammaskoira.

Kokemusta mm:

 • Varavaltuutettu
 • Puoluevaltuuston jäsen
 • Pelastuslautakunnan jäsen
 • Piirihallituksen jäsen
 • Laajasalon Kokoomus, puheenjohtaja
 • Kulosaaren Kokoomus, puheenjohtaja
 • Kokoomus 100 vuotta – Juhlavaltuuskunnan jäsen
 • Kansallinen Lastenliitto – Liittohallituksen jäsen
 • Kansallinen Lastenliitto – Helsingin piirijärjestö, hallituksen jäsen
 • Lastensuojelun Keskusliitto – Ehkäisevän työn neuvottelukunnan jäsen
 • Helsingin Kokoomus – vuoden 2013 järjestöjyrä

Toimivat, joustavat ja tasapuoliset peruspalvelut mahdollistavat varhaisen puuttumisen ja tuen, ehkäisevät syrjäytymistä ja lisäävät kaupunkilaisten turvallisuutta. Toimiviin, joustaviin ja tasapuolisiin peruspalveluihin kuuluvat myös hyvät liikennejärjestelyt, sekä mahdollisuus valita itselleen sopivin liikkumismuoto.

 

Toimivat, joustavat ja tasapuoliset peruspalvelut säästävät kaupunkilaisten aikaa ja rahaa.

Lue lisää

Kaleva Atte

Lue lisää

Kaleva Leila

Lue lisää

Karhuvaara Arja

erik.fysioterapeutti, kaup.valtuutettu

Kotipaikka: Ullanlinna

Syntymävuosi: 1954

Puhelinnumero: +358505122891

Motto: Puolen pito on huolenpitoa - senioria ei jätetä.

Olen 4. kauden kaup.valtuutettu, Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan vpj, kaup.hallituksen ja sen elinkeinojaoston varajäsen sekä Uudenmaanliiton hallituksen, valtuuston ja maakunnan yhteistyöryhmän jäsen. Työni olen tehnyt fysioterapiayrittäjänä. Koulutukseltani olen erik.fysioterapeutti, työfysioterapeutti, yo-merkonomi. Olen toiminut myös asunto- ja sote-lautakunnissa,  kaup.suunn.ltk:ssa, kaup.hallituksessa sekä eri jaostoissa. 2007-2011 työskentelin kansanedustajana pääteemoina lääkinnällisen kuntoutuksen, ennaltaehkäisyn, terveyden edistämisen ja terveydenhuoltolain sekä vanhuspalvelulain sisällöt sekä työelämälainsäädäntö. Koen tärkeäksi pohjoismaisen yhteistyön. Harrastan avantouintia, arkiliikuntaa,  fysioterapia-alaa, historiaa, vanhustyötä, teatteritaiteita sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä järjestötoiminnan avulla(Sotilaskoti-, Lions-, vanhustyö, Hengitysliitto).Viisi kolmen lapseni alle 9-vuotiasta sekä 12 bonuslastenlasta pitävät kiinni lapsiperheiden arjessa. 

Lue lisää

Kasurinen Riina

Lue lisää

Kiili Päivi

Kätilö

Kotipaikka: Kaarela

Syntymävuosi: 1958

Puhelinnumero: 0504107741

Motto: Se,joka apua saa sitä tajuu myös antaa!

Olen Päivi Kiili
Helsinkiläinen kätilö, jolle politiikka on ollut useita vuosia intohimoinen harrastus ja nyt olen toistamiseen ehdolla poliittiseen luottamustoimeen.
Asun Länsi-Helsingissä, Kaarelassa.
Perheeseen kuuluu mieheni, kaksi aikuista tyttärtä puolisoineen, tyttärentytär joka on suloinen tasoero. Harrastamme perheen kanssa kesäisin purjehdusta.
Olen pienestä asti pyrkinyt parantamaan yhteisöihin kuuluvien ihmisten arkea ja Sote alan ammattilaisena siihen on tarjoutunut mahdollisuus.Vapaaehtoistyöja hteiskunnallisen vaikuttaminen saavat esiin parhaimmat puoleni. Kokonaisuuksien hallinta on mielestäni merkittävä asia politiikassa ja se kehittyy vain osallistumalla yhteisten asioiden hoitoon ja ottamalla vastuuta sekä olemalla oma itsensä.
Elämän ihanuus piilee uuden oppimisessa ja kohtaamisissa.

Lue lisää

Klemetti Tapio

Lue lisää

Koivunen Janne

Sosiaalityöntekijä, YTM

Kotipaikka: Oulunkylä

Syntymävuosi: 1987

Motto: Humaani helsinkiläinen

Työskentelen sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla nuorten sosiaalityössä.

Olen toiminut kuntapolitiikassa jo vuosia, jonka myötä olen todennut olevani arvoliberaali, sinivihreä kokoomuslainen, jolle sosiaalinen oikeudenmukaisuus, mahdollisuuksien tasa-arvo ja ihmisten hyvinvointi on tärkeää.

Olen asettunut ehdolle edistääkseni etenkin lastensuojelun ja vanhustenhuollon tilannetta. Näissä vaaleissa ratkaistaan mihin suuntaan Helsinkiä seuraavan neljän vuoden aikana kehitetään ja haluan tuoda mukaan päätöksentekoon sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntemukseni.

-Laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut helsinkiläisille. Resursseja lastensuojeluun.

-Helsingissä tuleekin rakentaa enemmän, tiiviimmin, ylöspäin ja lisää yksiöitä. Asuntojen lisärakentamisella pidetään asumisen hinta kohtuullisena -Haluan, että Helsinki on kaupunki, joka panostaa jatkossakin sujuvaan joukkoliikenteeseen.

Lue lisää

Kokko Kristiina

puoluesihteeri, pappi

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1978

Puhelinnumero: 0503423654

Motto: When they go low, we go high!

Lue lisää

Korpijärvi Rhoda

Sairaanhoitaja YAMK

Kotipaikka: Kaarela

Syntymävuosi: 1981

Puhelinnumero: 045 3255533

Olen 39-vuotias sairaanhoitaja Malminkartanosta. Alun perin olen kotoisin Nairobista, Keniasta, josta muutin 9,5 vuotta sitten Kokkolaan opiskelemaan. Helsinkiin muutin vajaa 6 vuotta sitten. Viime vuonna suoritin sairaanhoitajan YAMK –tutkinnon Global Health Care –koulutusohjelmassa. Olen työskennellyt aiemmin Saksassa au pairina ja opiskellut tuolloin myös saksan kieltä. Historiani jo kertoo, että en pelkää haasteita ja olen aina valmis uusiin seikkailuihin. Senpä takia halusin nyt lähteä Kokoomuksen ehdokkaaksi kuntavaaleihin tavoitteenani päästä vaikuttamaan yhteisöni ja uuden kotimaani asioihin.

Pääteemani kuntavaaleissa ovat sosiaali- ja terveysalan palveluiden kehittäminen sekä maahanmuuttajien integraatio, joita molempia haluaisin olla edistämässä Helsingissä.

Pidän pitkistä kävelylenkeistä sekä urbaanissa ympäristössä että luonnon helmassa. Helsingistä löytyy onneksi molempia. Rentoudun myös kotona elokuvia ja sarjoja katsellen aviomieheni kanssa.

Lue lisää

Korpinen Sini

Johtaja / VTM

Kotipaikka: Koskela

Syntymävuosi: 1986

Puhelinnumero: 0503644883

Motto: Arvojen suhteen tinkimätön.

Kaupungeissa voidaan rakentaa parempaa tulevaa ihmisille ja ilmastolle – jos niin valitaan. Kuntavaaleissa ratkaistaan se, ohjaako näitä valintoja pelkkä talous vai myös inhimilliset arvot. Jälkimmäisten suhteen olen tinkimätön.

Olen mahdollisuuksien tasa-arvon tuote, jolle kaksi asiaa on yli muiden:
1) Jokaisella pitää olla menestymisen mahdollisuus.
2) Tulevilta sukupolvilta ei saa ryöstää hyvinvointia eikä planeettaa.

Johtaja, puoliso, kahden lapsen äiti.

Lue lisää

Laaksonen Heimo

Lue lisää

Lainela Ami

ICT expert

Kotipaikka: Mellunmäki

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: 0465694462

Motto: Itä-Helsinki on paljon mainettaan parempi paikka!

59-vuotias ICT-mies Mellunmäestä. Asunut Itä-Helsingissä vuodesta 1965. Tavallinen palkansaaja, jolle oikeistolaiset arvot ovat kuitenkin tärkeitä. Arvostan yksilön mahdollisuutta itse vaikuttaa elämänsä kulkuun. Itä-Helsingin maineen kohottaminen ja alueen laadun parantaminen vaaliohjelmana. Laadukkaan ja ekologisen täydennysrakentamisen kannattaja. Nuorten hyvinvointi sydäntä lähellä – tukea kouluun ja elämään! Seniori-ikäisten helsinkiläisten hyvä ja turvallinen vanhuus pitää taata, elämä kotona niin kauan kuin on mahdollista. Eri toimijoiden avulla Itä-Helsingin terveyspalvelujen saavutettavuus pitää saada kokonaan uudelle tasolle, ”arvauskeskus”- nimitys hyvien toimien avulla roskikseen!

Lue lisää

Löfman Pekka

Yrittäjä

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 043 8244054

Motto: Parasta Helsingille

Helsinkiläinen yrittäjä. Helsingin seudun kokoomuksen puheenjohtaja. Liikuntajaoksen varsinainen jäsen.

Lue lisää

Luoma Tuomo

Lue lisää

Luomanen Raine

Luomanen Raine

Liikkeenjohdon konsultti

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1974

Puhelinnumero: 0407740021

Mitä edustan
• Päättäväisyyttä
• Äänestäjieni puolten pitämistä
• Neuvottelukykyä
• Asiantuntemusta ja osaamista
• Pitkää kokemusta kaupungin toiminnasta

5 kärkevää kärkeä
• Jyrkkä ei yksityisautoilun edellytysten heikentämiselle tulevaisuudessa
• Jyrkkä ei kaupungin suurhankkeiden budjettiylityksille
• Helsingin tulee johtaa Itämeren ja Suomenlahden päästöjen vähennystalkoita
• Palveluiden on pysyttävä nykyisissä kaupunginosissa
• Kouluverkon agressiiviset muutokset minimiin

Lue lisää

Määttä Ossi

Lue lisää

Martas Peppi

Lue lisää

Meri Otto

varatuomari

Kotipaikka: Oulunkylä

Syntymävuosi: 1989

Puhelinnumero: 0503755712

Motto: Ylpeästi oikealla

Olen Otto Meri, 31-vuotias varatuomari ja kaupunginvaltuutettu. Työskentelen oikeustieteen tutkijana Helsingin yliopistossa, jossa viimeistelen parhaillaan väitöskirjaani. Asun Oulunkylässä ja perheeseeni kuuluvat avovaimo Elisa ja cockerspanieli Mörkö. Vapaa-ajalla tykkään lukea, golfata ja metsästää.

Lue lisää

Minkkinen Niina

Asuntorahoituspäällikkö

Kotipaikka: Paloheinä

Syntymävuosi: 1974

Puhelinnumero: 0407703004

Motto: Vahvuutta ja uskallusta

Olen Niina Minkkinen, 46- vuotias järjestöaktiivi Paloheinästä.Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana 2021

Olen innolla mukana kuntavaaleissa ja haluan antaa oman panokseni aikaansaavana, määrätietoisena tekijänä sekä asioihin tarttuvalla otteella. Kaikki kivet käännetään, kun etsitään ratkaisuja ja tehdään päätöksiä.

Helsinki on pääkaupunkimme, kotimme. Täällä asutaan, ansaitaan, viihdytään ja rakennetaan. Tehdään tämä kaikille mahdolliseksi järkevillä päätöksillä. Nyt tarvitsemme yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä tehdä päätöksiä yli puoluerajojen.

Olen Arkadian Kokoomusnaisten jäsenten sekä Kokoomuksen naisten Helsingin piirin taloudenhoitaja ja Kokoomuksen puoluevaltuuston varajäsen.

Lue lisää

Muurinen Seija

Terveystieteiden tohtori, dosentti, sairaanhoitaja-diakonissa

Kotipaikka: Katajanokka

Puhelinnumero: 050-3316754

Olen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä HUS-valtuuston jäsen sekä maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja.
Koulutukseltani olen terveystieteiden tohtori ja gerontologian dosentti. Aiemmalta koulutukseltani olen sairaanhoitaja-diakonissa.
Työurallani olen toiminut mm. ikääntyneiden palvelujen kehittäjänä, tutkijana ja johtajana Helsingin kaupungilla sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ja johtanut kansallisia sosiaali- ja terveysministeriön projekteja ja hankkeita. Olen ollut mukana myös perheyritystoiminnassa.
Tarjoan Helsingin Kokoomuksen ehdokkaana monipuolista työ- ja poliittista kokemusta mm. riittävien sosiaali- ja terveyspalvelujen varmistamiseksi helsinkiläisille. Erityisesti kannan huolta kasvavasta ikääntyvästä väestöstä, heidän palveluistaan ja turvallisuudestaan sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön hyvinvoinnista. Haluan pitää kiinni myös vastuullisesta verorahojen käytöstä.

Lue lisää

Nättinen Nea

Lue lisää

Niiranen Matti

Valtiotieteiden maisteri, toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Töölö

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: 040 501 9192

Vastuullisen markkinatalouden kannattaja. Sosiaalireformisti ja arvoliberaali. Ahkeruuden ja yrittäjyyden puolestapuhuja. Luonnon ystävä. Isänmaallinen sivistysporvari.
Lue esittely, CV ja blogi-kirjoituksia sivulta: www.mattiniiranen.fi

Lue lisää

Niskanen Dani

Eduskuntaryhmän lakimies, OTM, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1994

Puhelinnumero: 0415444967

Motto: Järkevä Helsinki

Olen Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu ja kokoomuksen eduskuntaryhmän lakimies. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri. Olen opiskellut lisäksi myös teologiaa. Politiikassa korostan terveen arkijärjen käyttöä.

Teemani ovat:

🏘 HOMEKOULUT KUNTOON

Jokainen ansaitsee terveet koulutilat. Aloitteestani Helsinki siirtyi käytäntöön, jossa homekoulujen syntymistä ehkäistään mittaamalla ja säätämällä ilmavirrat puhdistusoperaatioiden ja tiivistämiskorjausten jälkeen.

🌃 TURVALLINEN KAUPUNKI

Suomen hienous on pitkään ollut se, että täällä uskaltaa kävellä illallakin puistossa ja lapset voivat liikkua omatoimisesti kouluun. Tästä on pidettävä kiinni.

⚖️ VASTUULLINEN TALOUDENPITO

Vain vahva talous turvaa hyvinvointipalvelujen rahoituksen. Menojen priorisoinnissa on käytettävä tervettä arkijärkeä: peruspalvelut on laitettava kuntoon ensin, maailmanparannushankkeet vasta sitten.

Koko visioni ”Järkevä Helsinki – 10 teemaa ja 30 toimenpidettä” on luettavissa nettisivuillani: www.daniniskanen.fi

Lue lisää

Nurmela Jeremias

Oikeustieteen opiskelija

Kotipaikka: Ruskeasuo

Syntymävuosi: 1995

Puhelinnumero: 0442907595

Motto: Helsingistä toivon satama

Olen Jeremias Nurmela, Helsingissä syntynyt oikeustieteilijä ja aktiivinen opiskelijapoliitikko, joka uskoo suomalaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan.

Minä uskon vakaasti siihen, että Helsinki voi olla turvallinen kaupunki, jossa huolehditaan mahdollisuudesta saada laadukasta koulutusta, kasvaa, tehdä työtä ja liikkua. Tämä vain vaatii keskittymistä olennaiseen. Nyt ei ole aika taivaanrannan maalailuun, vaan konkreettisiin toimiin hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi.

Kaupungit eivät voi väistää myöskään vastuutaan ilmastosta. Ilmastotoimien pitää kuitenkin olla vaikuttavia, ei hyvän mielen mielikuvapolitiikkaa.

Ilmastopolitiikka, opiskelijan asiat ja mahdollisuuksien tasa-arvo. Äänestämällä minua lupaan, että teen töitä paremman Helsingin eteen.

Lue lisää

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja, ympäristöekonomian opiskelija

Kotipaikka: Herttoniemi

Syntymävuosi: 1998

Puhelinnumero: 050 575 3347

Motto: Uuden sukupolven edustaja

Olen 22-vuotias syntyperäinen stadilainen Herttoniemestä. Opiskelen ympäristöekonomiaa Helsingin yliopistossa, työskentelen politiikan parissa Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja rakennan parempaa Helsinkiä kaupunginvaltuustossa sekä kasvatus- ja koulutuslautakunnassa.

Teen töitä sen eteen, että Helsingin kaupunki keskittyisi olennaiseen. On asioita, joissa kaupunkia tarvitaan enemmän — niin mielenterveyspalvelut kuin Helsingin yöliikenne kaipaavat kehittämistä. Toisaalta on monta asiaa, joihin kaupungin ei pitäisi puuttua. Rakentamista hidastavat turhat normit tai yritystoiminnan vaikeuttaminen eivät kuulu Suomen ainoaan suurkaupunkiin.

Olen saanut kunnian olla mukana rakentamassa parempaa Helsinkiä neljän vuoden ajan. Haluan jatkaa tätä työtä, ja siihen pyydän luottamustasi. Toivottavasti voin olla äänesi arvoinen. Helsinki tarvitsee uuden sukupolven tekijöitä!

Lue lisää

Pajunen Jenni

Kaupunginvaltuutettu, kauppatieteen ja EU-politiikan maisteri

Kotipaikka: Katajanokka

Syntymävuosi: 1980

Puhelinnumero: 0405365640

Motto: Helsingistä maailman toimivin kaupunki – oikeasti

Lue lisää

Pakarinen Pia

apulaispormestari, juristi

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 040 5294989

Motto: Tahtoa. Työtä. Tuloksia.

Olen ollut mukana Helsingin kunnallispolitiikassa vuodesta 2005 kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä, opetuslautakunnan puheenjohtajana, kiinteistölautakunnan
puheenjohtajana, Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtajana ja maakuntavaltuuston jäsenenä.

Varhaiskasvatuksen, koulutuksen ja yrittäjyyden teemat ovat olleet minulle tärkeitä koko poliittisen urani aikana. Kaupunkilaisten osallistaminen on lähellä sydäntäni, ja käyn keskustelua yli 4 000 helsinkiläisen kanssa Apulaispormestari Pian kaikille avoimessa keskusteluryhmässä fb:ssä. Tervetuloa mukaan: https://www.facebook.com/groups/1921618961384070!

Apulaispormestariksi tulin Helsingin seudun kauppakamarin johtajan tehtävästä. Sitä ennen toimin Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja yli 10 vuotta päätoimisena yrittäjänä. Koulutukseltani olen oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Olen kahden nuoren aikuisen äiti.

Lue lisää

Pakkanen Sanna-Maria

aineopettaja FM

Kotipaikka: Haaga

Syntymävuosi: 1971

Motto: - Perusopetuksen puolustaja

Olen helsinkiläinen maantiedon, biologian ja terveystiedon opettaja, yrittäjä- ja diabeetikkoperheen äiti, varavaltuutettu, Seurasaarisäätiön ja Helsingin Kokoomuksen Naisten puheenjohtaja. Arkemme pyörii Haagassa, jossa asumme sekä Meilahdessa, jossa olen töissä ja kuopuksemme käy koulua. Olen syntyisin Itä-Helsingistä eli molemmat jalkani ovat tukevasti tässä kaupungissa.

 

Päätöksentekoon tarvitaan aitoa kouluarjen osaamista sekä arkipäivän realismia. Olen opettanut kaiken ikäisiä ekaluokkalaisista aikuisiin toimien myös vapaa-ajan nuoriso- ja lapsityössä. Viimeiset vuosikymmenet on vierähtänyt helsinkiläisellä monikulttuurisella yläasteella. Ensi syksynä aloitamme ison koulutusuudistuksen eli maksuttoman toisen asteen. Tarvetta kouluarjen ymmärrykselle siis on.

 

Koulujen, kuten muunkin ympäristön turvallisuus ja terveys ovat lähellä sydäntäni. Rakennetaan kouluja ja uutta Helsinkiä huolella sekä laadulla kaupunkilaisia kuunnellen, asuinalueiden omaleimaisuutta kunnioittaen.

Lue lisää

Pälvi Mikael

Pälvi Mikael

Yrittäjä / Tradenomi Liiketalous

Syntymävuosi: 1990

Motto: Sydämeni on Helsingissä

Olen 30 vuotias yrittäjä Helsingistä ja koulutukseltani liiketalouden Tradenomi. Helsinki on minulle rakas kotikaupunki, jossa olen syntynyt ja elänyt koko ikäni. Helsingin ja Helsinkiläisten hyvinvointi on minulle tärkeää ja tunnen yhtenä kutsumuksena olevan kehittää Helsinkiä paremmaksi paikaksi elää sekä turvata tulevien sukupolvien mahdollisuudet samaan. Kaupunki jossa arki on sujuvaa, ihmisten ja ympäristön hyvinvointi on huipussaan nyt ja tulevaisuudessa. Ilman tekoja ei tapahdu muutosta ja tämän takia kunnallisvaaleihin osallistuminen tuntui oikealta ratkaisulta. Jotta lupaukset ja kehitysmahdollisuudet pysyvät järkevissä rajoissa, olen valinnut 3 teemaa, joita kehittämällä mielestäni Helsingistä muovautuisi entistäkin parempi kaupunki elää; 1.Terveydenhuollon ongelmat, 2.Ympäristön hyvinvointi ja sujuva arki, 2.Asuntojen kohtuullinen hintataso. Jos sinua kiinnostaa tehdä Helsingistä parasta kaupunkia niin lapsille, vanhuksille kuin ympäristölle, ei sinun tarvitse katsoa muualle.

Lue lisää

Partanen Juha-Pekka

toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Paloheinä

Syntymävuosi: 1979

Puhelinnumero: 0449777815

Motto: Asioilla on tapana järjestyä

Olen Paloheinässä asuva kolmen lapsen isä ja urheiluseuran toiminnanjohtaja. Valintoja: Jalkapallo, teatterit ja kirpputorit. Tuhdit ruuat ja vanhat puutalot. Keskuspuisto ja merellinen Helsinki. Leikkipuistot ja turvallisuus. Valo ja siisteys.

Lue lisää

Pasterstein Dennis

Lue lisää

Penttinen Katri

Penttinen Katri

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1949

Puhelinnumero: 0505916010

Motto: Ainutlaatuinen luontopääkaupunki – turvallinen ja viihtyisä ympäristö kuuluvat meille kaikille

Osaa ja tekee. Uudistaa ja kehittää. Näin yhteistyökumppanit kuvailevat minua. Olen opiskellut ympäristötieteitä. Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus ympäristöliiketoiminnasta ja markkinoinnista. Työssäni ja kaupunginosayhdistyksessä olen vaikuttanut päätöksenteon taustavoimissa. Aktiivisuus Lauttasaari-Seuran ja sen työryhmän johdossa on ollut ”korkeakoulu” kaupungin moniin toimialoihin, tärkeimpänä kaupunkiympäristö. Toiminta vanhustentalosäätiössä ja lapsenlapset pitävät kiinni arjessa ja muistuttavat peruspalveluiden tärkeydestä.

Helsingin rikkaus on luonto ja meri. Siksi Helsinki on ainutlaatuinen luontopääkaupunki. Luonnon taloudellisesta arvosta ja terveysvaikutuksista on runsaasti näyttöä. Haluan, että kaupungin kasvaessa nykyiset viheralueet ja luonnontilaiset rannat säilytetään. Puolustan omaleimaisia kaupunginosia.  Asukkaiden ääni ja hyvä paikallistuntemus pitää ottaa huomioon omaa aluetta koskevissa päätöksissä. Moniarvoinen kaupunki tarvitsee monenlaisia liikenneratkaisuja. Merellistä strategia pitää jatkaa, etenkin Lauttasaaren veneilytoimintojen keskittymää tulee vahvistaa.

Lue lisää

Pillai Balan

tekniikan tohtori ja KTM, professori

Kotipaikka: Ruoholahti - Jätkäsaari

Syntymävuosi: 1945

Puhelinnumero: +358404822541

Motto: Elämme arvokkaasti ilolla ja kunnialla.

Kevään kuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia: Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan haastavat. Monet ikävät ilmiöt kuten koronapandemia, rasistisen nationalismin nousu ja vaikkapa ilmastokriisi tulevat heijastumaan myös meidän helsinkiläisten arkeen. Tulevaan valtuustoon toivoisi valikoituvan nyt aidosti yhteisöä vahvistavia voimia. Ihmisiä, joilla on kyky ylittää meitä joskus toisistaan erottavat kulttuurit ja rakentaa yhteistä tulevaisuutta meille kaikille.
Muuttamalla kärki teemoilla lähden liikkeille –
– Kiskojen päälle moderni asunnot (Päärautatie asemasta Pasilaan)
– Lapinlahden sairaala ja sen alue kuuluu helsinkiläisille
– Jätkäsaari tunneli länsiväylästä Länsisatamaan ytimeen

Yritetään yhdessä luoda kotikaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua ja toteuttaa itseään. Valta on meillä!

Lue lisää

Pirkkala Pekka

Yrittäjä/Tuottaja

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: +358400608346

Motto: Aitoja ajatuksia. Tehtyjä tekoja.

Olen kuntavaaliehdokkaana jatkamassa taistelua Vuosaaren ja itäisen Helsingin puolesta.

Se tarkoittaa uusien yritysten ja työpaikkojen saamista itään. Se tarkoittaa kasvavan asukasmäärän mukaan mitoitettuja julkisia palveluita. Se tarkoittaa lapsillemme yhtäläisiä mahdollisuuksia. Se tarkoittaa senioreistamme huolehtimista. Ja se tarkoittaa upean lähiluontomme kunnioittamista.

Isommassa kuvassa ajateltuna. Helsinki pärjää kansainvälisesti vain, jos se on vahva jokaisesta ilmansuunnasta. Helsinki ei pysty kilpailemaan määrällä. Sen tulee kilpailla laadulla.

Haluan nähdä tulevaisuudessa elinvoimaisen, kansainvälisen ja omaperäisen Helsingin. Suomalaisten pääkaupungin, jonka asenne ja arki herättävät uusissa tulijoissa/vierailijoissa kunnioituksen. Ja halun sitoutua yhteiseen tekemiseen.

Yrittäjä
Naimisissa, 3 lasta ja Mörkö-koira
Tuottaja/Visit Vuosaari-matkailuhanke
Tuottaja/Vuosaaren Satamapäivä
Puheenjohtaja/Itä-Helsingin Yrittäjät

Lue lisää

Puustinen Anu

johtava ohjaaja

Kotipaikka: Pohjois-Haaga

Syntymävuosi: 1986

Motto: "Ihminen - Kaupunki - Helsinki"

Kokoomuslainen sote-alan ammattilainen Helsingistä. Raiteita pitkin Savosta Helsinkiin kotiutunut arjen poliitikko, joka nauttii kaupunkilaiselämästä ja luonnosta. Työskentelen Helsingin kaupungilla vammaisten asumispalveluissa esihenkilötehtävissä. Vapaa-ajalla teen vapaaehtoistöitä ja toimin aktiivisesti mukana politiikassa. Nautin erityisesti Helsingin tarjoamista mahdollisuuksista kulttuurin ja musiikin saralla. Olen Arkadian Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja, sekä Kokoomuksen Naisten Helsingin piirin varapuheenjohtaja kaudella 2021.

Lue lisää

Rautava Risto

Lue lisää

Rinne Annika

Lue lisää

Rissanen Laura

VTM, HKL:n johtokunnan pj, kaupunkiympäristölautakunnan jäsen

Kotipaikka: Taka-Töölö

Syntymävuosi: 1976

Puhelinnumero: 0415404505

Motto: Kasvavan kaupungin puolesta

Olen alakouluikäisten Valtterin ja Viljamin äiti Töölöstä. Mieheni Panu toipuu joulukuussa 2019 tapahtuneesta tapaturmasta, joten arkeani värittää totaaliyksinhuoltajuus. Olen töissä Etelärannassa, Sivistystyönantajien elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana. Koulutukseltani olen VTM Helsingin yliopistosta.

Haluan Helsinkiin lisää raiteita, kaupunkipyöriä, kerrostaloja, päiväkoteja, parhaat koulut, roskiksia kaduille, taidetta arkeen ja kierrätyksen kuntoon sekä tiiviimpää yhteistyötä Helsingin, Espoon ja Vantaan kesken.

Minulla on kokemusta kaupunginvaltuustosta 2005 alkaen, tällä vaalikaudella olen HKL:n johtokunnan puheenjohtaja ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen. Aiemmin olen toiminut mm. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsenenä sekä kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtajana.

Lue lisää

Rydman Wille

Kansanedustaja, VTM

Kotipaikka: Ullanlinna

Syntymävuosi: 1986

Puhelinnumero: 0505167651

Motto: Anna äänesi realismille.

Helsinki on tärkein kasvun veturi koko maalle. Sen tulee kyetä kilpailemaan investoinneista, työpaikoista ja osaamisesta Itämeren alueen metropolien kanssa.

Samalla Helsinki on myös koti yli 600 000 ihmiselle. Sen pitää myös tuntua kodilta. Kotonaan kenenkään ei pidä joutua pelkäämään. Helsinki on viime aikoina joutunut enenevässä määrin kohtaamaan samoja kielteisiä lieveilmiöitä kuin muutkin metropolit. Nämä haasteet on otettava tosissaan eikä niiden edessä pidä olla naiivi.

Tulevalla valtuustokaudella kaikelle antaa leimaansa koronan jälkeinen jälleenrakennustyö. Kaupungin tulee kyetä ensin voittamaan epidemia, tuettava elinvoimaansa kriisiajan yli ja sen jälkeen luotava kriisin jälkeiselle kasvulle suotuisa ympäristö.

Kaikessa tässä tarvitaan asiansa osaavia ja kokeneita kaupunginvaltuutettuja, jotka ymmärtävät vastuullisen taloudenpidon ja helsinkiläisten arjen realiteettien päälle. Olen valmis jatkamaan työtäni Helsingin paikallispolitiikassa samalla innolla kuin tähänkin asti.

Lue lisää

Sahlberg Jussi

Senior technology developer, palokunnan päällikkö

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1978

Puhelinnumero: 0456700666

Motto: Palveluita kaupunkilaisille laadukkaasti, kustannustehokkaasti ja asiakaskeskeisesti

Ikänsä Itä-Helsingissä asunut. Lähtöisin Kontulasta, vuodesta 2003 vuosaarelainen. Liberaalisti asioihin suhtautuva.

Päivätyö tietoliikennealalla, harrastuksena palokunta, meripelastus, mökkeily sekä radioamatööritoiminta. Kolmen kouluikäisen faija.

Kaupungin tehtävä on tuottaa palveluja. Nämä palvelut pitää tuottaa kustannustehokkaasti, laadukkaasti sekä asiakas huomioiden. Perusterveydenhuolto on retuperällä, korjattavaa riittää.

Lue lisää

Sarkomaa Sari

Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1965

Puhelinnumero: 050 511 3033

Motto: Järki ja tunteet

Olen innostunut työstä kotikaupunkimme puolesta. Helsingin on oltava mahdollisuuksien kaupunki jokaiselle. Vahva osaaminen, yhteistyötaito ja sitkeys ratkaista asioita helsinkiläisten parhaaksi ovat vahvuuteni. Olen kolmen nuoren äiti, intohimoinen Itämeren suojelija ja lenkkeilijä. Kehitän Helsinkiä ihmisten ja asuinalueiden ääntä kuullen. Vauhditan työtä ja palveluja tuovaa yrittäjyyttä. Asumista ja elämistä ei saa tehdä kalliimmaksi. Helsinkiläisten on saatava vastinetta verorahoilleen parempina palveluina. Terveysasemalle on päästävä. Senioreiden ja omaishoitajien palveluiden on toimittava. Tärkein investointimme on laadukkaat lähipäiväkodit ja koulut. Ruuhkista on päästävä sujuvaan liikenteeseen. Helsinkiin kuuluvat eri kulkumuodot ja myös parkkipaikat. Vaalin merenrantojen ja luonnon puhtautta. Lähipalveluiden ja kivijalkayritysten elinvoimaan on yhdessä luotava ratkaisut. Helsingin on oltava kaiken ikäisille turvallinen ja hyvä paikka elää, tehdä työtä, yrittää ja opiskella.

Lue lisää

Savolainen Sera

Insinööriopiskelija (AMK), sateenkaariaktivisti

Kotipaikka: Harju

Syntymävuosi: 1999

Puhelinnumero: 044 099 3326

Motto: Helsinki sateenkaaren sinisellä raidalla

Olen Sera Savolainen, tuotantotalouden opiskelija, junantuoma helsinkiläinen sekä henkeen ja vereen vapauden puolustaja.

Muuttaessani Helsinkiin olin 18-vuotias tuore ylioppilas ja edessä häämötti välivuosi vailla tietoa tulevasta – mielessä oli vain se, että nyt olen vapaa tekemään mitä ikinä haluankaan. Helsinki oli ollut mielessäni kaupunki, jossa kaikki on mahdollista. Paikka, jonne ihmiset monista taustoista olivat tulleet tavoittelemaan unelmiaan ja olemaan vapaita.

Olen ehdolla, koska tahdon kampanjallani luoda toivoa, kannustaa unelmoimaan ja jatkaa tarinaa siitä, mitä Helsinki minulle itselleni mahdollisti. Helsingistä tuli minulle koti, vapauden ja toivon satama. Haluan, että jokainen taustastaan riippumatta voisi saapua vapaaseen, tasa-arvoiseen ja turvalliseen kaupunkiin, jossa oman itsensä näköisen elämän rakentamiselle olisi suotuisat puitteet.

Varmistetaan yhdessä, että Helsingin valtuustossa sateenkaaren kirkkain väri on ensi keväänä sininen!

Lue lisää

Saxberg Mirita

Lue lisää

Siltanen Anni

Lue lisää

Sivonen Pertti

Kiinteistönvälittäjä

Kotipaikka: Sörnäinen

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 045 326 8951

Motto: Rakennetaan ja kehitetään Helsinkiä asiantuntemuksella aatteen sijaan.

Olen 60-vuotias kiinteistönvälittäjä ja osa-aikainen taksinkuljettaja Sörnäisistä. Nykyinen asuinpaikani on Lintulahti. Olen asunut 500 metrin etäisyydellä Kurvista 1980-luvun puolivälistä asti. Olen seurannut alueen ja koko itäisen kantakaupungin kehittymistä ja kasvamista aitiopaikalta vuosikymmenien ajan. Työni puolesta liikun paljon eri puolilla kaupunkia ja olen oppinut tuntemaan alueiden hyvät ja vähäiset huonot puolet. Helsingissä asuu omaa kotikaupunginosaansa ja Helsinkiä rakastavia kaupunkilaisia, jotka tarvitsevat kaupunkiinsa valtuuston, joka kuuntelee kaupunkilaisia ja asiantuntijoita.

Lue lisää

Sohrabi Seida

Lähi-idän ja islamin asiantuntija, VTM

Kotipaikka: Sompasaari

Motto: Malttia maahanmuuttoon, yhteistyötä valtuustoon

Olen vaasalaistaustainen Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri ja Lähi-idän asiantuntija. Olen syntynyt vaatimattomissa oloissa ulkomailla ja kokenut niukkuutta ja köyhyyttä. Suomi tarjosi kuitenkin minulle ja perheelleni sen, mistä suurimmassa osassa maailman maita voi vain haaveilla. Ainoat ehdot olivat usko itseensä ja kova työ.

Minulle tärkeitä teemoja kuntavaaleissa ovat maahanmuutto, koulutus ja terveen keskustelukulttuurin puolustaminen.

Haluan ajaa maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Emme saa päästää rinnakkaisyhteiskuntia syntymään: En kannata suurmoskeija -hankkeita, sillä fundamentalismi ei kuulu Suomeen. En myöskään kannata esimerkiksi muslimityttöjen ja -naisten omia uimahallivuoroja. Erioikeuksia ei pidä sallia uskonnon ja kulttuurin varjolla. Harkinnalla ja realismilla tehty asuntopolitiikka, nopea työllistyminen sekä naisten ja lasten oikeuksista kiinni pitäminen ovat toimivan maahanmuuttopolitiikan edellytys.

Lue lisää

Suvio-Samulin Aira

Yrittäjä, taiteilija

Kotipaikka: Punavuori

Syntymävuosi: 1927

Puhelinnumero: 0405455600

Motto: Ota valtaan vanhuutesi!

Aira Suvio-Samulin on ollut kansanvalistaja jo vuosikymmeniä.

Koko elämänsä Aira on tehnyt mielenterveystyötä ja ennen kaikkea edistänyt mielisairauksien ennaltaehkäisevää toimintaa. Airan edesmenneellä, skitsofreniaa sairastaneella Pirjo-tyttärellä oli valtava vaikutus mielenterveysasioihin paneutumisessa.

Vanhustyö, erityisesti vanhuuden omaehtoinen haltuun ottaminen on Airan suuri elämäntehtävä. Hän on kotona asumisen puolestapuhuja ja käy keikoilla ympäri Suomea lääkäripäivillä ja vanhus- sekä mielenterveystilaisuuksissa puhumassa mm. kodin turvallisuusteknologiasta, jotta jokainen voisi halutessaan elää omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

Lue lisää

Tarkiainen Elisa

VTM, Puoluejohdon erityisavustaja

Kotipaikka: Herttoniemi

Syntymävuosi: 1990

Motto: Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. -Eeva Kilpi

Helsingin kulttuurijaoston jäsen. Puoluejohdon erityisavustaja. Valtiotieteiden maisteri. Koti Herttoniemessä.

Lue lisää

Toveri Maarit

Lue lisää

Tuohimaa Pasi

Lue lisää

Turtiainen Joona

DI, johtaja

Kotipaikka: Pukinmäki

Syntymävuosi: 1982

Puhelinnumero: 0405865939

Motto: Hiilineutraali Helsinki - kestävä ihmisten metropoli

Ilmastonmuutokseen vastaaminen ja koronasta elpyminen on Helsingille mahdollisuus keksiä itseään uudelleen kestävänä ihmisten metropolina. Energiamurros lämmityksen ja liikenteen osalta tulee tehdä niin, että valintojen kanssa on hyvä elää muutama seuraava vuosikymmen. Olen uudelle energialle ja vaikuttavalle ilmastopolitiikalle omistautunut markkinaliberaali sinivihreä. Olen kahden pienen pojan isä ja haluan huolehtia Helsingistä tuleville sukupolville. Taloutemme pullonkaulana on asumisen kalleus, johon on vastattava tarjontaa lisäämällä. Kun se tehdään tiiviisti, voidaan Helsingin luonne- ja luontopaikat säilyttää. Tarjoan rakkaan kotikaupungin käyttöön sydäntä, joka on oikealla, sekä Brysselissä ja kotimaan politiikassa kertyneitä kokemuksia ja verkostojani. Odotan innolla avointa ja rakentavaa yhteistyötä kaupunginvaltuustossa.

Lue lisää

Turunen Topi

Lue lisää

Varjokari Laura

Varjokari Laura

oikeustieteen maisteri, varatuomari, Helsingin vanhusneuvoston puheenjohtaja

Kotipaikka: Munkkivuori

Syntymävuosi: 1987

Puhelinnumero: 0447777332

Olen 34-vuotias oikeustieteen maisteri, varatuomari ja pienen lapsen äiti Helsingin Munkkivuoresta. Iloisen energisenä naisena omaan positiivisen elämänasenteen ja olen aktiivisesti monessa mukana. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti ikäihmiset sekä syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret. Elän arvojeni mukaan, ja vapaaehtoistoiminta kuuluukin kiinteänä osana tavalliseen arkeeni.

Olen myös Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, Helsingin vanhusneuvoston puheenjohtaja sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen. Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa, ja mielelläni jatkaisin työtä Helsingin hyväksi.

Lue lisää

Vikman Janne

Lue lisää

Vuori Timo

Teologian tohtori, hankekoordinaattori

Kotipaikka: Pohjois-Haaga

Syntymävuosi: 1980

Motto: Kaiken omani kannan mukanani

Olen taustaltani humanisti, juuriltani pohjoishaagalainen, helsinkiläinen ja uusmaalainen. Koulutukseltani olen teologian tohtori, erikoisalaani kirkkohistoria. Olen kaupunginosa-aktiivi, Pohjois-Haaga Seura ry:n puheenjohtaja.

Työskentelen Kansallinen senioriliitto ry:n palveluksessa. Vastuullani on hanke, jonka avulla pyritään edistämään eläkkeelle jääneiden hyvinvointia.

Viimeksi kuluneet kahdeksan vuotta olen ollut edistämässä ja puolustamassa helsinkiläisten kulttuuripalveluita. Tällä hetkellä olen kaupungin kulttuuri- ja kirjastojaoston jäsen. Aikaisemmin olen toiminut kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtajana ja jäsenenä.

Mielestäni sujuva liikenne kuuluu kaikille. Panostetaan enemmän kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Pidetään huolta ikäihmisten palveluista.

Lue lisää