275

Hovi Eira

Yrittäjä

Kotipaikka: Laajasalo

Syntymävuosi: 1967

Puhelinnumero: 040-1563855

Motto: Keskity ratkaisuun

Olen yrittäjä, äiti, yhdistysaktiivi ja kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingistä. Minulla on kuuluva ääni ja käytän sitä rohkeasti itselleni tärkeiden asioiden puolesta. Puhun yrittäjyyden tukemisen, sekä lasten ja nuorten mielenterveystyön puolesta.
Näillä molemmilla teemoilla on tulevaisuuden ja kansantalouden näkökulmasta mittavat taloudelliset vaikutukset ja näenkin näihin asioihin satsaamisen pakollisena investointina hyvinvoivan Suomen puolesta.

Helsingin Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat

245

Aaltonen Paavo

Lue lisää

246

Abib Mukhtar

Monikielinen asiantuntija

Kotipaikka: Itäkeskus

Syntymävuosi: 1972

Puhelinnumero: 0442732592

Lue lisää

247

Ahopelto Katja

Opiskelija, Urheilutoimittaja

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1991

Puhelinnumero: 0503388990

Motto: Jos ei koita, ei voita.

Moikka!
Olen 29-vuotias äiti, opiskelija ja urheilutoimittaja Helsingin Vuosaaresta, jossa olen viettänyt lapseni ja nuoruuteni.

Perheeseeni kuuluu kaksi päiväkoti-ikäistä lasta ja yrittäjä-mieheni. Olen paluumuuttaja Itä-Euroopasta, jossa viihdyimme viisi vuotta.

Olen energinen ja idearikas organisaattori ja luotettava yhteistyön tekijä. Lähestyn asioita ratkaisukeskeisesti ja positiivisella asenteella. Olen aktiivinen liikkuja ja entinen SM-tason urheilija.

Lähdin ehdokkaaksi kuntavaaleihin, koska olen ollut hyvin pitkään kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Asuttuani ulkomailla havaitsin kuinka hyvin asiat meillä Helsingissä loppujen lopuksi sujuvatkaan, ja haluan olla konkreettisesti mukana vaikuttamassa rakkaan kotikaupungin tulevaisuuteen.

Lue lisää

248

Ahsanullah Tarik

Päälakimies, OTM

Kotipaikka: Kallio

Syntymävuosi: 1992

Motto: Modernin metropolin rakentaja

Olen helsinkiläinen juristi ja varavaltuutettu. Työskentelen Suomen Vuokranantajat ry:llä päälakimiehenä. Keskeisimmät arvoni politiikassa ovat oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja pitkäjänteisyys. Olen sinivihreä arvoliberaali, markkinatalouden vankkumaton kannattaja ja yksilön vapauksien edistäjä.

Haluan, että Helsinkiä kehitetään määrätietoisesti aidosti moderniksi metropoliksi! Kampanjani rakentuu seuraavien teemojen alle:

🏙️ TOIMIVAT ASUNTOMARKKINAT
Helsingissä on oltava riittävästi koteja kaikkiin elämäntilanteisiin.

🚊 KESTÄVÄ METROPOLI
Kaupungin on investoitava erityisesti raideliikenteeseen sekä oltava globaali edelläkävijä uusiutuvan energian käytössä.

🏫 LAADUKKAAT PALVELUT
Laadukkaita varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen tiloja tulee olla jokaisen perheen lähettyvillä.

📈 TALOUDELLINEN TEHOKKUUS
Helsingin on käytettävä omistamaansa maata tehokkaammin tulojen saamiseksi, jotta helsinkiläisten verotusta voidaan laskea.

Lue lisää

249

Andersson Annika

tapahtuma- ja myyntipäällikkö, apurahasäätiön puheenjohtaja

Kotipaikka: Lehtisaari

Syntymävuosi: 1967

Motto: Kuntapolitiikkaa vastuullisesti ja aidosti välittäen

Tekemiseni on kiinnostava palapeli: tapahtumatuotantoa Kalliossa, apurahasäätiön johtamista ja nuorten elokuvataidekasvatuksen edistämistä. Olen ollut kuntapolitiikassa aiemmin vuosina 2005-2017 mm. varavaltuutettuna, kaupunginhallituksen varajäsenenä, Helsingin Energian johtokunnassa, Helsingin Sataman johtokunnassa ja kaupunginteatterin hallituksessa. Minulla on kaksi teini-ikäistä poikaa. Minua kiinnostaa yhteisen hyvän tekeminen, toimivat palvelut ja terveen talouden rakentaminen. Tarvitsemme turvalliset koulut, toimivan lastensuojelun, helposti saavutettavat terveyspalvelut ja laadukkaan vanhustenhuollon. Joukkoliikenteen tulee olla huokeaa ja houkuttelevaa. Elävässä kaupungissa on kulttuuria ja tapahtumia. Kaupungin tulee olla kannustava ja meillä tulee olla työ- ja opiskelupaikkoja sekä yrittäjämyönteisyyttä. Heikoimmista huolehditaan ja autetaan eteenpäin. Meillä tulee olla viihtyisää, monimuotoista asumista ja Helsingin upeaa merellistä luontoa on vaalittava.

Lue lisää

250

Apter Ted

Elinkeinopolitiikan erityisasiantuntija, OTM, MSc, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Taka-Töölö

Syntymävuosi: 1986

Puhelinnumero: 0407507731

Motto: Kestävämpi Helsinki - taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävämpi Helsinki.

Hei! Olen Ted Apter.
Työskentelen elinkeinopolitiikan erityisasiantuntijana ja vaikutan mm. kasvuyrittäjyyden toimintaedellytysten parantamisen puolesta.

Olen 34-vuotias töölöläinen juristi, jonka intohimona on kehittää kestävämpiä järjestelmiä. Helsingissä tämä tarkoittaa esimerkiksi panostamista varhaiskasvatukseen, mielenterveyspalveluiden saatavuuteen sekä joukkoliikenneinvestointeihin.

Vapaa-ajalla tykkään lenkkeillä, harrastaa soutua sekä joogata. Äänikirjoja ja kirjoja kuluu myös roppakaupalla.

Lue lisää minusta, teeseistäni ja blogitekstejäni osoitteesta: www.tedapter.fi

Lue lisää

251

Argillander Jaana

Yrittäjyysasiantuntija

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1964

Puhelinnumero: 0405204930

Motto: Yhdessä teemme enemmän

Liikunnallista elämäntapaa rakastava, Paralympiakultamitalisti, Näkövammaisten liitossa yrittäjyysasiantuntijana. Muualta muuttaneena koen, että Helsinki on hieno paikka asua ja elää. Tämä on mahdollisuuksien kaupunki. Haluan olla mukana edistämässä, että Helsinki on yritteliäs, saavutettava ja liikkuva kaupunki kaikille. Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus sekä toisten kunnioittaminen ja välittäminen.
Työurallani olen aiemmin toiminut yrittäjänä parikymmentä vuotta fysioterapia-alalla ja olen kouluttautunut kuntoutuksen ohjaajaksi (AMK). Politiikassa olen uusi kasvo. Pidän tärkeänä, että Helsingissä jatketaan hyvää työtä rakennetun ympäristön esteettömyyden ja digitaalisten palvelujen saavutettavuuden eteen. Tehdään Helsingistä myös entistä houkuttelevampi liikkumiseen, yrittämiseen ja säilytetään luonto.

Lue lisää

252

Asko-Seljavaara Sirpa

Professori

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1939

Puhelinnumero: 0505113144

Motto: Sirpa luotettava osaaja

Olen plastiikkakirurgian professori ja HUSn kirurgian ylilääkäri 20 vuotta.
Olin 8 vuotta eduskunnassa mm sote-valiokunnan vpj;nä. Saimme aikaan mm hoitotakuun ja terveydenhuoltolain.
Olen ollut 16 vuotta kaupunginvaltuustossa ja kaupungingallituksessa , sote- sekä kaupunkiympäristölautakunassa.
Tunnen Helsingin kaupungin ja sen päätöksenteon hyvin ja pystyn toimimaan välittömästi asukkaiden hyväksi.

Lue lisää

253

Backlund Lotta

Poliittinen erityisavustaja, yrittäjä

Kotipaikka: Töölö

Syntymävuosi: 1980

Puhelinnumero: 0405313076

Motto: Sano kyllä!

Olen liberaali, urbaani, ratikalla ajava töölöläisporvari. Olen 11-vuotiaan koululaisen sinkkuäiti ja muutenkin reipas ihminen. Työskentelen Helsingin pormestarin poliittisena erityisavustajana, joten saan toimia Helsingin asioiden parissa päivittäin. Se onkin varsin sopivaa, sillä minä rakastan Helsinkiä! Olen myös yrittäjä, kirjoittaja (helmikuussa ilmestyi kirjani Sano kyllä! ja kirjoitan myös kuukausittaista kolumnia Me Naiset –lehteen), ammattiesiintyjä, koululaisen äiti ja aika hauska tyyppi. Minun Helsinkini on moderni, tasa-arvoinen ja kansainvälinen, ja sen eteen haluan työskennellä myös kaupunginvaltuustossa.

Lue lisää

254

Bertell Sanna-Maria

Varatuomari

Kotipaikka: Kruununhaka

Syntymävuosi: 1977

Puhelinnumero: 0442421677

Motto: Asiapolitiikan paluun puolesta!

Kahden teinin mutsi ja sinivihreä juristi. Maailmalta palannut, koti ja sydän Helsingissä. Olen tehnyt töitä niin yritysmaailmassa kuin nyt suomalaisten yritysten puolustajana. Uskon tasa-arvoon, asioihin perehtymiseen ja ratkaisukeskeisyyteen.

Tulen politiikkaan ulkopuolelta, jo työuraa tehneenä. Olen käynyt maailmalla ja nähnyt, että on muitakin tapoja olla ja elää. Tämä saa minut arvostamaan entistä enemmän Suomea ja Helsinkiä kotina. Olen huolissani, että hyvinvointivaltio on meille suomalaisille itsestäänselvyys. Sen puolustus vaatii tekijöitä ja työtä. Me pärjäämme kyllä ja puolustustahtoa löytyy, kun jokainen tuntee itsensä arvokkaaksi ja haluaa osallistua.

Vaaliteemani liittyvät yhteisöön, ympäristöön ja yrittäjyyteen. Haluan ihmiset pois poteroista, hyvää edistetään yhdessä. Epäreilu kilpailuetuni on innostus yhteiskunnan muuttamisesta kaikesta huolimatta ja juuri siksi.

Lue lisää

255

Bogomoloff Harry

Valtuuston varapuheenjohtaja, VTM

Kotipaikka: Kulosaari

Syntymävuosi: 1944

Puhelinnumero: 0500418318

Motto: Aina oikealla, usein oikeassa

Harry Bogomoloff, Bogo, on Helsingin valtuuston Kokoomusryhmän kokenein jäsen, VTM ja emeritus toimitusjohtaja. Hän on ollut valtuutettuna vuodesta 1985, josta ajasta kahdeksan vuotta Kokoomusryhmän puheenjohtajana, kaksi vuotta kaupunginhallituksen johdossa sekä kuluneet n. kuusitoista vuotta valtuuston arvostettuna varapuheenjohtajana. Hänellä on kokemusta myös Vantaan Energia Oy:n ja Uudenmaan liiton hallituksista, Ami-säätiön hallituksen puheenjohtajuudesta sekä HOK-Elannon edustajistosta.

Kulosaarelainen Bogo on syntyperäinen stadinen ja hänen kokemuksensa Helsingistä on sekä syvä että laaja.

Bogolla on vaimo, kolme aikuista lasta sekä kolme lastenlasta. Lasten koiriakin on kolme.

Bogon rakkain harrastus on jääurheilu, hän on edelleen aktiivinen elämäntapakiekkoilija ja -palloilija. Iltaisin Bogo viheltelee erotuomarina niin lasten kuin ikämiestenkin peleissä, nyt on kuitenkin koronatauko. Hän on Jääkenttäsäätiön hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

256

Bui Dalena

Lue lisää

257

Castren Maaret

lääkäri, professori

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1959

Puhelinnumero: 0504525061

Olen 61-vuotias sairaanhoitaja, lääkäri ja professori. Olen toiminut SOTE-ammattilaisena 40 vuotta ja tästä lähes 20 vuotta ambulanssityössä. Ambulanssilääkärinä olen kiertänyt kaikki Helsingin kolkat ja nähnyt miten helsinkiläinen elää ja asuu, ja voi. Tällä hetkellä vastaan pääkaupunkiseudun kiireellisestä hoidosta ensihoidossa, päivystyksissä ja neuvovasta puhelimesta 116117. Tutkijana olen julkaissut yli 200 tutkimusta ja viimeiset 15 v keskittynyt vanhuspotilaiden hoidon kehittämiseen tutkimuksen kautta. Tästä olen saanut tunnustusta mm laatupalkinnon muodossa. Tsunamin uhrien hoito Seutulan lentokentällä oli vastuullani. Olen neljän erityistuen tarpeessa olevan ihanan lapsen yksinhuoltajaäiti. Heistä on kasvanut koulutettuja, työtätekeviä ja pärjääviä nuoria aikuisia. Se on vaatinut tarmoa ja sinnikkyyttä. Niitä minulta löytyy rohkeuden lisäksi. Olen rikkonut monta lasikattoa ja uudistanut monta järjestelmää. Rakkaudesta Helsinkiin olen nyt ehdolla kunnallisvaaleissa.

Lue lisää

258

Christensen Juha

Toimitusjohtaja, rauhanneuvottelija

Kotipaikka: Länsi-Pasila, Ilmala

Syntymävuosi: 1958

Puhelinnumero: 0400-890000

Motto: Hyvät päätökset pohjautuvat tietoon, neuvonpitoon ja yhteistyöhön.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työantaja, jonka palveluksessa on yli 38.000 henkilöä. Kaupungin vuosibudjetti on yli 5,0 miljardia ja investointien osuus lähes miljardi euroa.

Valtuustoon tarvitaan laajapohjaista elämän kokemusta ja elinkeinoelämän asiantuntemusta omaavia uusia valtuutettuja. Vähemmän politiikkaa ja enemmän ratkaisukeskeistä asioiden hoitoa.

Olen toiminut keskeisessä roolissa Acehin vuoden 2005 Helsingin rauhanprosessin arkkitehtinä ja neuvottelijana yhdessä Martti Ahtisaaren kanssa. Viimeiset 15 vuotta olen työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä Kaakkois-Aasiassa ja Suomen vientiteollisuuden asiantuntijana.

Lue lisää

Dufva Veli-Pekka

259

Dufva Veli-Pekka

Liikuntatieteiden lisensiaatti, Kasvatustieteen maisteri

Kotipaikka: Jätkäsaari

Syntymävuosi: 1976

Puhelinnumero: 0405603952

Motto: Positiivinen muutos

Olen Veli-Pekka Dufva, 45-vuotias liikunnan lehtori ja opettajankouluttaja. Työskentelen Helsingin Norssissa ja asun Jätkäsaaressa. Perheeseeni kuuluu rehtorina toimiva puoliso sekä 10-vuotias poika.

Olen tällä hetkellä Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen sekä mm. Suomen harjoittelukoulujen opettajien hallituksen jäsen.

Minua ajaa eteenpäin koulutus, lapset ja nuoret, liikunnan ja hyvinvoinnin kuuluminen kaikille, kulttuurin tärkeys sekä arvokas vanheneminen ikäihmisille. Haluan tehdä Helsingistä paikan, jossa kaikilla on hyvä olla ja ihmiset tuntevat turvallisuutta ja elävät onnellista elämää.

Lue lisää

260

Elomaa Ville

Lue lisää

261

Franckenhaeuser Sebastian

tuotepäällikkö, tradenomi YAMK

Kotipaikka: Herttoniemi

Syntymävuosi: 1991

Motto: Älä tee koskaan samaa virhettä kahdesti

Olen nuori ja energinen syntyperäinen helsinkiläinen, joka on ehtinyt hankkia asiantuntemusta monelta alalta. Olen luonteeltani ja taidoiltani yhteistyökykyinen ja ihmisläheinen moniosaaja, joka haluaa viedä vaikeitakin asioita tyylillä eteenpäin. Omaan laaja-alaista näkemystä ja osaan ottaa eri-ikäisten ihmisten tarpeet huomioon. Kunnioitan suomalaisia arvoja ja olen kiinnostunut edistämään yhteistä hyvää. Asioista pitää voida keskustella ja olla eri mieltä – toisten näkemykset huomioon ottaen.

Minulla on vahva kaupallinen koulutus ja monivuotinen kokemus liike-elämässä pärjäämisestä. Tunnen lisäksi hyvin pelastusalaa ja haluan tarjota osaamiseni kotikaupunkini hyväksi. Pelastustoimeen panostaminen on äärimmäisen tärkeää.

• Kunnallisveroa tulee laskea ja maahanmuuton kustannuksia karsia.
• Autoiluun tulee suhtautua positiivisemmin, koska se on yksi kulkumuoto muiden joukossa. En kannata kaupunkibulevardeja enkä ruuhkamaksuja.
• Asumiskustannusten laskeminen asumismuodosta riippumatta

Lue lisää

262

Haataja Jaakko

ylioppilas

Kotipaikka: Vartiokylä

Syntymävuosi: 2001

Puhelinnumero: +358449977611

Motto: Eläminen edullisemmaksi

Olen Jaakko Haataja, 19-vuotias kokoomusnuori Helsingin Vartioharjusta. Koulutukseni on ylioppilas, ja suoritin lukion Kulosaaren yhteiskoulun yhteiskunta- ja talouslinjalla. Syksyllä alan opiskella taloustiedettä Helsingin yliopistossa. Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kokoomuksen listalla, koska haluan, että Helsingin asukkailla on nykyistä suurempi valinnanvapaus omaan elämäänsä liittyvissä asioissa. Haluan, että helsinkiläisille jää enemmän rahaa käteen verojen ja muiden pakollisten kulujen jälkeen. Haluan myös, ettei kaupunkilaisten elämää rajoiteta turhalla sääntelyllä. Kaupungin tehtäviä on karsittava, mutta kaupungin on hoidettava nykyistä paremmin niitä tehtäviä, jotka sille jäävät. Esimerkiksi liikenteen pitäisi olla nykyistä sujuvampaa.

Lue lisää

263

Haavisto Joona

Ohjelmistoinsinööri, tiimijohtaja

Kotipaikka: Hermanni

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: 0405323597

Motto: Tekniikka hallussa

Olen 37-vuotias helsinkiläinen kahden päiväkoti-ikäisen lapsen isä, ohjelmistoinsinööri ja tiimijohtaja. Helsingin politiikassa vaikutan varavaltuutettuna ja kaupungin digitalisaatiotoimikunnan varapuheenjohtajana. Politiikkaani ohjaa liberaali, kestävä ja urbaani ajattelu. Rakastan Helsinkiä ja haluan, että kaupungistamme kehittyy vielä toimivampi.

Helsingillä on mahdollisuus kehittyä digitalisaation mallikaupungiksi, jossa erilaiset digitaaliset ratkaisut toimivat ja saavuttavat kaikki kaupungissa. Kaupunkilaisten arjen sujuvuus on minusta olennaisen tärkeää. Moni meistä miettii löytyykö lapsille päiväkoti ja koulu läheltä, pääseekö töihin helposti joukkoliikenteellä tai muilla tavoin, sekä mistä löytyvät arjen palvelut ja elävä kaupunkikulttuuri. Pidän kaupungin kasvua välttämättömänä ja hyvänä asiana. Rakennetaan lisää kaupunkia, jotta asuntoja riittää meille kaikille. Lisäksi koen, että kaupungeilla on suuret mahdollisuudet toimia ilmastonmuutosta vastaan.

Lue lisää

264

Haglund Iida

Payroll, HR & Admin (Specialist)

Kotipaikka: Etelä-Haaga

Syntymävuosi: 1990

Iida Haglund on kuntapäättäjä, joka haluaa helsinkiläisten arjen olevan sujuvaa, kestävää ja tehokasta. Hänellä on vuosien kokemus laajasti niin yrityselämästä kuin politiikan eri tehtävistäkin. Tällä hetkellä Iida on vanhempainvapaalla päivätyöstään esikoistyttärensä kanssa, mutta toimii kuntapolitiikassa muun muassa HSL:n hallituksessa, tarkastuslautakunnassa sekä varavaltuutettuna.

Laadukas varhaiskasvatus läheltä kotia, sisäilmaturvalliset rakennukset, toimiva joukkoliikenne, sopivien asuntojen riittävyys sekä kaunis kaupunkiympäristö ovat asioita, joihin muun muassa Iida toivoo saavansa seuraavan neljän vuoden aikana energiaansa keskittää – ilmasto- ja ympäristöasioista tinkimättä. Iidan päätöksentekoa ohjaavat suuri sydän, laaja asiantuntemus ja kiinnostus yhteisiin asioihin.

Lue lisää

265

Hakola Juha

ylikomisario, HM, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Vartiokylä

Syntymävuosi: 1967

Puhelinnumero: 0505121998

Motto: Turvallisuudesta ei tingitä

Työskentelen Helsingin poliisissa ylikomisariona. Perheeseeni kuuluu yrittäjävaimo sekä kaksi teini-ikäistä tytärtä ja borderterrieri Onni.

Olen toiminut Kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna viisi kautta. Tämän yli 20 vuoden aikana olen saanut osakseni paljon luottamusta niin kaupunginhallituksen jäsenenä kuin lautakuntien puheenjohtajana.

Turvallisuuden ammattilaisena pyrin antamaan poliittiseen päätöksentekoon parasta mahdollista osaamistani ja samalla nostamaan avoimesti ja oikea-aikaisesti keskusteluun uhat ja epäkohdat. Kaupunkilaiset ottavatkin minuun yhteyttä useimmiten juuri silloin, kun heitä askarruttaa arjen turvallisuuteen tai toimivuuteen liittyvät kysymykset.

Lue lisää

266

Heikkinen Ilmari

Lue lisää

267

Heinonen Heidi

Vuoropäällikkö

Kotipaikka: Suurmetsä-Jakomäki

Syntymävuosi: 1977

Puhelinnumero: 044-5157448

Motto: Päivä kerrallaan! Taaksepäin ei kannata miettiä ja katsoa.

Olen 43-vuotias.
Elän avoliitossa.
Olen kolmen lapsen äiti ja yhden lapsen lapsen iso-äiti.
Kävely ja pyöräily ja ulkoilu kuuluvat harrastuuksiini.
Kodin sisustaminen ja yhdessäolo avopuolison kanssa pitää parisuhteen hyvässä kunnossa.
Lasten ja lapsen lapsen perheen kanssa yhdessä oleminen on meille erityisen tärkeää.

Lue lisää

268

Heistaro Sami

Erikoislääkäri, MBA

Kotipaikka: Herttoniemenranta

Syntymävuosi: 1971

Motto: Terveempi Helsinki!

Olen 49-vuotias herttoniemenrantalainen ja syntyperäinen stadilainen. Koulutukseltani olen lääketieteen tohtori, erikoislääkäri ja MBA. Työurallani olen toiminut terveysalalla eri tehtävissä niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Olen ollut kehittämässä Helsingin sote-palveluita lautakuntatyössä vuodesta 2001 alkaen. Varavaltuutettu olin 2001-2017. Minulla on vahvaa kokemusta vaikuttamisesta myös opiskelijapolitiikasta sekä terveysalan järjestöistä. Luonteeltani olen positiivinen sillanrakentaja, utelias uudistaja ja vastuunkantaja.

Haluan tehdä sote-palveluistamme entistäkin toimivampia ja paremmin saatavia. Hoitosuhteiden jatkuvuus ja henkilöstön työhyvinvointi ovat avainkysymyksiä. Palvelutason takaamiseksi kaupungin on oltava jatkossakin taloudellisesti vahva.

Helsinki on kansainvälinen tieteen ja koulutuksen tyyssija. Merellinen Helsinki on myös maailman viihtyisin ja turvallisin pääkaupunki – haluan edelleen kehittää sitä. Helsingin pitää tarjota niin vapautta tehdä kuin huolenpitoa sitä tarvitseville. Sen puolesta haluan tehdä jatkossakin työtä.

Lue lisää

269

Hellman Veera

Asiantuntija, kauppatieteiden yo.

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1997

Puhelinnumero: 0503858229

Olen Veera Hellman, 24-vuotias kokoomuslainen työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntija Munkkiniemestä. Opiskelen Hankenilla yritysjuridiikkaa sekä yhteiskuntavastuuta.

Politiikassa tärkeintä on kestävä kehitys. Vahva kuntatalous on helsinkiläisten paras ystävä ja ilmastonmuutoksen torjunta on meidän kaikkien tehtävä, jotta voimme jättää kaupungin ja maapallon paremmassa kunnossa tuleville sukupolville kuin missä sen itse saimme. Sen olemme velkaa niille, jotka tulevat meidän jälkeemme. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voimme mahdollistaa helsinkiläisille ne asiat, jotka mahdollistavat toimivan arjen jokaiselle.

Nuoresta iästäni huolimatta, olen toiminut pitkään politiikan puolella mm. nuorisovaltuutettuna, Helsingin ensimmäisen pormestarin kampanjasihteerinä 2017 vaaleissa sekä eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 2019. Edustan kokoomusta tällä hetkellä mm. Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisessä jaostossa sekä HUS:n vähemmistökielilautakunnassa.

Lue lisää

270

Hemming Hanna-Leena

Kieltenopettaja /Fil.maist. MBA

Kotipaikka: Etu-Töölö

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: 050-5113048

Kieltenopettaja, fil.maist., MBA
paljasjalkainen helsinkiläinen
5 tyttären äiti, politiikan konkari, kulttuuritaustainen aktiivinen liikkuja.
Kehitykseen uskova markkinaliberaali, muttei hyväuskoinen.

Lue lisää

271

Herlevi Akseli

Lue lisää

272

Hieta Tiina

Lue lisää

273

Hillman Perttu

Toimitusjohtaja

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: 0503760908

Motto: Stadin järkevän kehityksen puolesta

Stadilainen ja lauttasaarelainen varavaltuutettu, HKL:n johtokunnan jäsen.
Tutkimusyrityksen toimitusjohtaja, joka harrastaa golfia, metsätöitä ja moottoripyöräilyä sekä skulaa bändissä. Lauttasaaren Kokoomus ry:n puheenjohtaja.
Yksilön vapauteen, sananvapauteen ja markkinatalouteen uskova ei-sosialisti, joka puolustaa yksityisomaisuuden suojaa, liikkumisen vapautta, kaupunkiluontoa sekä luonnonrantoja. Kestävä kehitys edellyttää kestävää taloutta.

Lue lisää

274

Hohtokari Marit

luovien alojen asiantuntija

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1947

Puhelinnumero: 0400 816221

Motto: Ikä ei ole numero, se on tunne. Oikeus yksilölliseen vanhenemiseen

IKÄ JA ELÄMÄNKOKEMUS OVAT RIKKAUS

Yli 70-vuotiaana olen vanhenemisen kokemusasiantuntija.

Haluan puhua eläkeikäisten äänellä niistä asioista, joilla on merkitystä arkeemme. Haluan myös osoittaa omalla esimerkilläni, ettei yli 55-vuotias ole liian vanha tekemään työtä – vaan usein parhaimmillaan tarjoamaan kokemustaan työelämän hyväksi.

LUOVUUTTA YRITTÄJYYTEEN

Haluan kannustaa ja edistää luovuutta yrittäjyydessä sekä yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien toteuttamismahdollisuuksia.

VIREÄ JA VIHREÄ VUOSAARI

Haluan vaikuttaa siihen, että Vuosaaren lähimetsät säilyvät rakentamiselta ja että palvelut ovat  saavutettavissa niin kävellen, polkien, julkisilla liikennevälineillä kuin yksityisautolla jokaiselle asukkaalle kunnostaan riippuen. Turvallisuuden tunne on yksilöllinen. Yhteisöllisyys vähentää turvattomuutta. Vieras saattaa pelottaa. Tavoitteenani on monistaa kehittämäni metodi toisilleen tuntemattomien ihmisten tutustuttamisesta myös eri kulttuureita edustavien helsinkiläisten kesken.

Lue lisää

276

Hurskainen Mikko

Diplomi-Insinööri

Kotipaikka: Pasila

Syntymävuosi: 1985

Puhelinnumero: 0408332233

Motto: Toimivassa kaupungissa voi elää onnellista elämää

Haluan olla rakentamassa Helsingistä maailman toimivinta kaupunkia. Se on kaupunki, jossa asukkaat voivat elää onnellisen elämän, nauttia toimivasta arjesta sekä löytää uusia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen.

Toimivassa kaupungissa sinun ei pidä joutua murehtimaan arjessasi liikenteen toimivuutta, ja että pääsetkö sen takia ajoissa seuraavaan paikkaan vai et. Toimiva kaupunki tekee arjesta helpompaa. Toimiva kaupunki on myös vahva kaupunki, joka kestää ja pystyy toimimaan vaikeina aikoina, sekä se pystyy rakentamaan tulevaisuutta kohti parempia aikoja.

Toimiva kaupunki pystyy luomaan kasvualustan, joka tukee uusien ideoiden, kulttuurin, tieteen, taiteen, ryhmittymien ja yritysten kasvua kestävällä tavalla. Taloudellinen kasvu luo uusia mahdollisuuksia kaikille kaupunkilaisille. Helsingistä löytyvä vahva osaaminen, kokeilukulttuuri ja yhteydet maailmalle luovat edellytykset uusille ideoille ja kehitykselle. Kaupungin rooli on olla mahdollistaja uusille hankkeille.

Lue lisää

277

Hyvärinen Maritta

geriatrian erikoislääkäri, ylilääkäri, eMBA

Kotipaikka: Konala

Syntymävuosi: 1956

Puhelinnumero: 0504117848

Motto: Asiantuntemusta ja kokemusta terveydenhuoltoon

Olen sosiaali- ja terveyslautakunnan ja HYKS-lautakunnan jäsen. Pitkä työkokemukseni lääkärinä perusterveydenhuollossa pääkaupunkiseudulla takaa hyvän osaamisen terveydenhuollon arkeen. Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut hallinnollisissa ja esimiestehtävissä sekä moninaisissa kehittämistehtävissä. Sitä kautta tunnen päätöksentekoa, hankintoja, kilpailutusta ja koulutusta. Geriatrian erikoislääkärin tutkinnon lisäksi olen suorittanut Public eMBAn.
Olen Konala-Seuran puheenjohtajana kehittänyt omaa asuinaluettani. Olen toiminut aktiivisesti Konalaan Asukastilan saamisessa 1v sitten ja vastaan toiminnasta paikallisten järjestöjen kanssa.

Lue lisää

278

Ilvonen Kristiina

Johtava konsultti

Kotipaikka: Pakila

Syntymävuosi: 1978

Motto: Aina voi parantaa!

Olen 42-vuotias kahden pojan äiti ja aktiivinen kuntalainen. Olen työskennellyt projektien parissa, lähinnä rahoitusalalla, reilut 10-vuotta ja koulutukseltani olen ekonomi. Kotoisin olen Savonlinnasta, mutta nyt jo viisitoista vuotta asunut pääkaupunkiseudulla ja pian pääsen juhlimaan pyöreitä vuosia Pakilalaisena! Helsinki on ihana ja haluan olla mukana Helsingin kehittämisessä. Haluan varmistaa, että päätöksenteossa huomioidaan nuoret ja lapset sekä lapsiperheiden tarpeet. Yrittäjyys on lähellä sydäntäni. Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja yksityisyritysten merkitys on valtavan tärkeä meille jokaiselle. Yrittäjyyttä tulee siis tukea! Vapaa-ajalla toimin erilaisissa vapaaehtoistehtävissä, kuten turvatalossa sekä liikunta on minulle tärkeää. Liikunnan kautta on mahdollista hoitaa myös henkistä hyvinvointia ja tulen ehdottomasti työskentelemään sen parissa, että saamme lisää liikuntamahdollisuuksia Helsinkiin.

Lue lisää

279

Iskanius Anniina

Apulaispormestarin erityisavustaja, VTM

Kotipaikka: Tammisalo

Syntymävuosi: 1983

Puhelinnumero: 0505993930

Olen Arvin ja Saimin äiti, sähköpyöräilijä, perinteinen autoilija ja Helsinkiin intohimoisesti suhtautuva utelias uudistaja.

Olen ehdolla, sillä haluan olla mukana ratkomassa arjen ongelmia ja pidemmän aikavälin kehityskulkuja. Hyvä kaupunki syntyy asioista, joita ei parhaimmillaan edes huomaa: kulkumatkan varrella oleva, lapselle mieluinen päivähoitopaikka, paras lähikoulu, kauniit ulkoilumaastot, omaan kulkemiseen sopivat liikkumisratkaisut, yrittämisen ja työnteon edellytykset, kiinnostava vapaa-aika. Kaiken kaikkiaan hyvä paikka asua ja elää.

Näkemystä Helsinkiin ja kaupungin kehittämiseen on tuonut työ sekä pormestari Jan Vapaavuoren että kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarisen erityisavustajana. Olen työskennellyt niin eduskunnassa, Euroopan parlamentissa kuin vaikuttajaviestinnänkin parissa. Tiedän, miten asiat saadaan etenemään.

Vapaa-ajalla nautin lenkkeilystä, leivon hapanjuurella ja haaveilen matkustamisesta

Lue lisää

280

Jokinen Juho

Yrittäjä, hallitusammattilainen

Kotipaikka: Etelä-Haaga

Syntymävuosi: 1980

Puhelinnumero: 0503505964

Olen 41-vuotias, kuudennen vuoden etelä-haagalainen, kolmen alle kouluikäisen isä, yrittäjä ja sähköpyöräilijä.

Ajan #AsiallinenEmpatia -politiikkaa, eli lupaan hakea yhteisölle oikean ratkaisun muita näkemyksiä ymmärtäen ja asiallisesti keskustellen. En huutamalla ja syyttelemällä.

Tällä valtuustokaudella haluan mahdollistaa helsinkiläisille:
1) uuden täysvihreän energiaratkaisun (Salmisaaren jälkeen)
2) tavan ladata sähköautoja yön yli asukaspysäköinnissä
3) Helsingin, joka on vireä ja houkutteleva startup-kaupunki

Lue lisää kotisivuiltani, laita viestiä tai tule juttelemaan.
https://www.juhojokinen.com/

Lue lisää

281

Jokinen Sini

KTM

Kotipaikka: Sörnäinen

Syntymävuosi: 1985

Puhelinnumero: 0500431758

Olen koko aikuisikäni Helsingissä asunut, opiskellut ja työskennellyt kauppatieteiden maisteri ja pienen tyttären äiti.

Muutin tänne päästessäni opiskelemaan Kallion lukioon ja jäin sille tielleni. Olen asunut niin Meri-Rastilassa, Lauttasaaressa, Hakaniemessä, Oulunkylässä kuin Pukinmäessäkin. Nykyisin olen palannut lähes juurilleni Sörnäisiin Katri Valan puiston laidalle. Missä tahansa olenkin asunut on rakkaus Helsinkiin vain vahvistunut. Helsinki on hieno kaupunki, joka voi olla vieläkin enemmän.

Haluan olla mahdollistamassa kaupunkia, joka on hyvä kaikille. Aidosti toimivassa kaupungissa palveluita saa kun niille on tarve, kaikilla on varaa asua ja liikkuminen onnistuu vaivatta. Toimivassa kaupungissa talous pidetään kunnossa ja yrittämisen edellytykset otetaan vakavasti. Ilmastonmuutos ratkaistaan kaupungeissa ja niiden ratkaisujen aika on nyt.

Tehdään Helsingistä aidosti maailman paras kaupunki. Ihan kaikille.

Lue lisää

283

Kaleva Atte

kaupunginvaltuutettu, yrittäjä

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1979

Puhelinnumero: 045 6002480

Motto: Järkeä päätöksentekoon!

Olen suoraselkäinen turvallisuuden ammattilainen. Tuon valtuustoon asiantuntemukseni ja kokemukseni myötä johtajuutta, jota tarvitaan uusien uhkien torjunnassa ja haasteisiin vastaamisessa. Edistän järkevää maahanmuuttopolitiikkaa ja riittäviä resursseja poliisille ja muille viranomaisille maahanmuuton ikävien lieveilmiöiden torjumiseksi. Vastustan jatkossakin määrätietoisesti laittomasti täällä oleskeleville tarjottavia palveluja. Haluan löytää ja edistää kannustimia osaajien houkuttelemiseksi Helsinkiin. Hyvinvointivaltiota ei voi olla ilman vastuullista julkista taloutta. Työnteon pitää aina kannattaa, kannustinloukut purkaa ja yrittäjyyteen kannustaa. Samalla meidän on pidettävä hyvää huolta senioreistamme, panostettava koulutukseen ja sivistykseen ja suojeltava luontoa. Päätöksentekoon on tuotava tervettä järkeä ideologisen kaupunkisuunnittelun tilalle. On nostettava järki, maltti ja harkinta kunniaan. Hyvä kaupunki suunnitellaan asukaslähtöisesti, ei ideologia edellä.

Lue lisää

284

Kaleva Leila

strategiajohtaja, diplomi-insinööri

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1976

Olen 45-vuotias strategiajohtaja, diplomi-insinööri, reservin yliluutnantti ja äiti

Palautetaan päätöksentekoon järki
Politiikassa tulee keskittyä siihen, miten asiat ovat – ei siihen miltä omat teot näyttävät. Järkevä taloudenpito varmistaa veroprosentin pysymisen alhaisena ja samalla laadukkaiden palveluiden tuottamisen.

Maailman paras kaupunki lapsille
Perheiden peruspalvelut on saatettava viipymättä kuntoon. Varmistetaan oikeus lähipäiväkotiin ja palautetaan Helsinki-lisä alle 3-vuotiaille lapsille. Perheiden tulee saada itse päättää, mikä on juuri heille oikea ratkaisu pienokaisensa hoitoon. Lapsimyönteisellä ilmapiirillä syntyvyys nousuun.

Ollaan rohkeita
Tarvitsemme visionääristä ja rohkeaa politiikkaa. Uskalletaan pysäyttää eriarvoistumiskehitys ja pidetään huolta kaikista. Digitalisaatiota hyödyntämällä saamme parempia palveluita ja tehokkuutta. Pidetään huolta kaikista koronan jälkeisessä kriisissä. Helsinki on ihmisiä varten.

Lue lisää

285

Kantola Sanna

Muotiyrittäjä, Taiteiden maisteri

Kotipaikka: Kruununhaka

Syntymävuosi: 1972

Puhelinnumero: 0503628824

Motto: Luova. Liberaali. Yrittäjä.

Olen 48-vuotias helsinkiläinen muotialan yrittäjä ja toimitusjohtaja.

Olen toiminut yrittäjänä jo lähes 20 vuoden ajan ja luonut oman Lumi-tuotemerkin tyhjästä menestyväksi yritykseksi. Hallitsen design-alan ja toimitusjohtajan tehtävät laaja-alaisesti ja nyt on tunne, että haluaisin jakaa osaamista, verkostoja ja kunnianhimoa laajemminkin.

Edustan luovan alan yrittäjiä ja liberaaleja kaupunkilaisia. Monimuotoisia ja kansainvälisiä perheitä. Uteliaita ihmisiä jotka haluavat kehittää Helsinkiä ennakkoluulottomasti.

Helsinki kaipaa nyt pandemian ja murrosajan keskellä ehkä enemmän kuin koskaan yrittäjyyttä sekä kestävää ja ketterää kehitystä. Haluan toimia kaupungin hiljentyneen keskustan hyväksi ja tehdä siitä elävän ja elinvoimaisen.

Olen syntynyt Espoossa ja asunut kymmenen vuotta Pariisissa, New Yorkissa ja Antwerpenissa, josta muutin Helsinkiin 14 vuotta sitten. Helsingillä on potentiaalia kasvaa kokoaan merkittävästi suuremmaksi metropoliksi. Sen me mahdollistamme kaikki yhdessä.

Lue lisää

286

Karhuvaara Arja

erik.fysioterapeutti, kaup.valtuutettu

Kotipaikka: Ullanlinna

Syntymävuosi: 1954

Puhelinnumero: +358505122891

Motto: Puolen pito on huolenpitoa - senioria ei jätetä.

Olen 4. kauden valtuutettu, kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan vpj, kaup.hallituksen ja elinkeinojaoston vj. sekä Uudenmaanliiton hallituksen, valtuuston ja maakunnan yhteistyöryhmän jäsen. Fysioterapiayrittäjä v:sta 1982, kansanedustaja 2007-11 vaikuttaen terveyden edistämisen, kuntoutuksen, vanhuspalvelujen ja työelämän kirjauksiin. Urani äitinä ja mumina pitää kiinni arjessa. Harrastukset: liikunta, historia, teatteri ja järjestötoiminta. Politiikkaan haluan

 1. Terveysohjelman ehkäisemään lasten tule-ongelmia digiopiskelun lisääntyessä, perusterveydenhoitoon osaamista, kuntoutukseen vaikuttavuutta ja lisää lähiliikuntapaikkoja.
 2. Seniorityöhön yksilöllisyyttä ja laatua, monipalveluja tarvitsevien aktiivisempaa ohjausta.
 3. Läpinäkyvyyttä ja ilmastoviisautta kaupungin hankintoihin, kansainvälistä houkuttavuutta, saariston saavutettavuutta, asukkaiden asioimista, yrittäjiä tukevia liikennereittejä ja työllistäviä lähipalveluja.  Asumisen hinta ja asumisrauha huomioitava päätöksissä.

Lue lisää

287

Kasurinen Riina

Viestinnän asiantuntija, tradenomi (AMK)

Kotipaikka: Meilahti

Syntymävuosi: 1994

Puhelinnumero: 0400530048

Asun Meilahdessa ja työskentelen viestinnän asiantuntijana. Intohimonani on rakentaa kestävämpää tulevaisuutta ja kaupunkia meille kaikille.

Olen ehdolla kaupunginvaltuustoon, koska tulevaisuudessa Helsingin pitäisi olla vielä parempi kaupunki meille kaikille.

Parempi kaupunki asua, tehdä töitä, opiskella, urheilla, liikkua lähiluonnossa, juhlia, istua iltaa terasseilla, rakastaa, aikuistua, oppia lähipäiväkodissa ja laadukkaassa peruskoulussa, vanheta, harrastaa kulttuuria ja toteuttaa itseään – ja ennen kaikkea elää oman näköistä elämää.

Päätöksentekijänä olen pragmaattinen, perehdyn asioihin ja olen valmis myös tarkastelemaan mielipiteitäni uudelleen.

Viime kuntavaalien jälkeen, vuosina 2017-2021 olen edistänyt helsinkiläisten nuorten asioita Kulttuuri ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaostossa. Vapaalla harrastan kuntapolitiikan lisäksi ratsastusta, kuntonyrkkeilyä ja joogaa.

Lue lisää

288

Kelo Jarmo

Toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Jollas

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: +358 50 430 8326

Motto: Kaikilla asioilla on monta puolta

Olen 59-vuotias syntyperäinen helsinkiläinen. Perheeseeni kuuluvat vaimo, kaksi aikuista tytärtä, sekä shetlanninlammaskoira.

Kokemusta mm:

 • Varavaltuutettu
 • Puoluevaltuuston jäsen
 • Pelastuslautakunnan jäsen
 • Piirihallituksen jäsen
 • Laajasalon Kokoomus, puheenjohtaja
 • Kulosaaren Kokoomus, puheenjohtaja
 • Kokoomus 100 vuotta – Juhlavaltuuskunnan jäsen
 • Kansallinen Lastenliitto – Liittohallituksen jäsen
 • Kansallinen Lastenliitto – Helsingin piirijärjestö, hallituksen jäsen
 • Lastensuojelun Keskusliitto – Ehkäisevän työn neuvottelukunnan jäsen
 • Helsingin Kokoomus – vuoden 2013 järjestöjyrä

Toimivat, joustavat ja tasapuoliset peruspalvelut mahdollistavat varhaisen puuttumisen ja tuen, ehkäisevät syrjäytymistä ja lisäävät kaupunkilaisten turvallisuutta. Toimiviin, joustaviin ja tasapuolisiin peruspalveluihin kuuluvat myös hyvät liikennejärjestelyt, sekä mahdollisuus valita itselleen sopivin liikkumismuoto.

 

Toimivat, joustavat ja tasapuoliset peruspalvelut säästävät kaupunkilaisten aikaa ja rahaa.

Lue lisää

289

Kiili Päivi

Kätilö

Kotipaikka: Kaarela

Syntymävuosi: 1958

Puhelinnumero: 0504107741

Motto: Turvallisuuden tahdittamaa terveyttä, työtä ja taloutta Helsinkiläisille.

Olen Päivi Kiili
Helsinkiläinen kätilö, jolle politiikka on ollut useita vuosia intohimoinen harrastus ja nyt olen toistamiseen ehdolla poliittiseen luottamustoimeen.
Asun Länsi-Helsingissä, Kaarelassa.
Perheeseen kuuluu mieheni, kaksi aikuista tyttärtä puolisoineen, tyttärentytär joka on suloinen taapero. Harrastamme perheen kanssa kesäisin purjehdusta.
Olen pienestä asti pyrkinyt parantamaan yhteisöihin kuuluvien ihmisten arkea ja Sote alan ammattilaisena siihen on tarjoutunut mahdollisuus.Vapaaehtoistyöja hteiskunnallisen vaikuttaminen saavat esiin parhaimmat puoleni. Kokonaisuuksien hallinta on mielestäni merkittävä asia politiikassa ja se kehittyy vain osallistumalla yhteisten asioiden hoitoon ja ottamalla vastuuta sekä olemalla oma itsensä.
Elämän ihanuus piilee uuden oppimisessa ja kohtaamisissa.

Lue lisää

290

Klemetti Tapio

yrittäjä, KTM

Kotipaikka: Länsi-Pakila

Syntymävuosi: 1964

Puhelinnumero: +358 50 624 86

Motto: KYLLÄ asukkaiden kuulemiselle

Olen pakilalainen perheenisä ja yrittäjä. Olen ollut kehittämässä uutta senioriystävällisen asumisen konseptia ja rakennutan sen mukaisia vuokra-asuntoja.

Olen kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu ja valtuustoryhmän jäsen. Olen myös Staran johtokunnan varapuheenjohtaja ja Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsen.

Minun Helsingissäni on omaleimaisia asuinalueita ja luonto on lähellä. Kaupungissa voi asua myös omakotitalossa ja liikkua omalla autolla vaikkeivat ne valtavirtaa olekaan. Lähipalveluja en keskittäisi isoihin yksiköihin. Terveysasemalle ja päiväkotiin pitää päästä helposti.

Yksi Helsingin ehdoton valtti on upea Keskuspuisto. Varjellaan se rakentamiselta. Monipuoliseen ja elävään kaupunkiin kuuluu myös kaupunkikenttä. Palautetaan Malmin lentoasema ilmailukäyttöön.

Liikuntapaikkoja tarvitaan lisää. Olen aloitteilla ollut edistämässä Paloheinän hiihtolatujen lumetusjärjestelmän syntyä, jota nyt pyrin laajentamaan Niskalan pelloille.

Lue lisää

291

Koivunen Janne

Johtava sosiaalityöntekijä, YTM

Kotipaikka: Oulunkylä

Syntymävuosi: 1987

Motto: Humaani helsinkiläinen

Työskentelen sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla nuorten sosiaalityössä.

Olen toiminut kuntapolitiikassa jo vuosia, jonka myötä olen todennut olevani arvoliberaali, sinivihreä kokoomuslainen, jolle sosiaalinen oikeudenmukaisuus, mahdollisuuksien tasa-arvo ja ihmisten hyvinvointi on tärkeää.

Olen asettunut ehdolle edistääkseni etenkin lastensuojelun ja vanhustenhuollon tilannetta. Näissä vaaleissa ratkaistaan mihin suuntaan Helsinkiä seuraavan neljän vuoden aikana kehitetään ja haluan tuoda mukaan päätöksentekoon sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntemukseni.

-Laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut helsinkiläisille. Resursseja lastensuojeluun.

-Helsingissä tuleekin rakentaa enemmän, tiiviimmin, ylöspäin ja lisää yksiöitä. Asuntojen lisärakentamisella pidetään asumisen hinta kohtuullisena -Haluan, että Helsinki on kaupunki, joka panostaa jatkossakin sujuvaan joukkoliikenteeseen.

Lue lisää

292

Kokko Kristiina

puoluesihteeri, pappi

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1978

Puhelinnumero: 0503423654

Motto: When they go low, we go high!

Olen Kristiina Kokko 43v, Kokoomuksen puoluesihteeri ja pappi. Sydämeni on oikealla, koska uskon jokaiseen ihmiseen ja yksilöön. Suurin voimavaramme tulee siitä, että jokainen saa pyrkiä kohti tavoitteitaan, siitä kasvaa muutosvoima. Tärkeimmät arvoni politiikassa ovat välittäminen, mahdollisuuksien tasa-arvo sekä sivistys. Haluan, että kokoomus antaa äänen myös kaikkein heikoimmille, sillä yhteiskunnan onnistumisen keskeinen mittari on se, kuinka se huolehtii heikoimmista. Kokoomuslaisella politiikalla syntyy kasvua ja näin jaettavaa riittää myös jatkossa. Työurani olen tehnyt vaikuttamisen parissa, mm. neljän ministerin erityisavustajana ja Akavassa kehityspäällikkönä. Olen toiminut myös seurakuntapastorina ja teen edelleen säännöllisesti toimituksia. Olen ollut aiemmin opetus- ja kulttuurilautakunnan jäsenenä Helsingissä. Koulutukseltani olen teologian maisteri Helsingin yliopistosta ja teen väitöskirjaa kirkkososiologiasta. Olen myös tradenomi, valmistunut Heliasta. Asun Munkkiniemessä ja olen kolmen kouluikäisen pojan äiti. Vapaa-ajalla valmennan kilpacheerleadingia ja harrastan ratsastusta ja koiria.

Lue lisää

293

Korpijärvi Rhoda

Sairaanhoitaja YAMK

Kotipaikka: Kaarela

Syntymävuosi: 1981

Puhelinnumero: 045 3255533

Olen 39-vuotias sairaanhoitaja Malminkartanosta. Alun perin olen kotoisin Nairobista, Keniasta, josta muutin 9,5 vuotta sitten Kokkolaan opiskelemaan. Helsinkiin muutin vajaa 6 vuotta sitten. Viime vuonna suoritin sairaanhoitajan YAMK –tutkinnon Global Health Care –koulutusohjelmassa. Olen työskennellyt aiemmin Saksassa au pairina ja opiskellut tuolloin myös saksan kieltä. Historiani jo kertoo, että en pelkää haasteita ja olen aina valmis uusiin seikkailuihin. Senpä takia halusin nyt lähteä Kokoomuksen ehdokkaaksi kuntavaaleihin tavoitteenani päästä vaikuttamaan yhteisöni ja uuden kotimaani asioihin.

Pääteemani kuntavaaleissa ovat sosiaali- ja terveysalan palveluiden kehittäminen sekä maahanmuuttajien integraatio, joita molempia haluaisin olla edistämässä Helsingissä.

Pidän pitkistä kävelylenkeistä sekä urbaanissa ympäristössä että luonnon helmassa. Helsingistä löytyy onneksi molempia. Rentoudun myös kotona elokuvia ja sarjoja katsellen aviomieheni kanssa.

Lue lisää

294

Korpinen Sini

Johtaja / VTM

Kotipaikka: Koskela

Syntymävuosi: 1986

Puhelinnumero: 0503644883

Motto: Arvojen suhteen tinkimätön.

Kaupungeissa voidaan rakentaa parempaa tulevaa ihmisille ja ilmastolle – jos niin valitaan. Kuntavaaleissa ratkaistaan se, ohjaako näitä valintoja pelkkä talous vai myös inhimilliset arvot. Jälkimmäisten suhteen olen tinkimätön.

Olen mahdollisuuksien tasa-arvon tuote, jolle kaksi asiaa on yli muiden:
1) Jokaisella pitää olla menestymisen mahdollisuus.
2) Tulevilta sukupolvilta ei saa ryöstää hyvinvointia eikä planeettaa.

Johtaja, puoliso, kahden lapsen äiti.

Lue lisää

295

Koskinen Markus

Toimitusjohtaja, yrittäjä

Kotipaikka: Etelä-Haaga

Syntymävuosi: 1990

Puhelinnumero: 0400850705

Motto: Tahto ratkaisee.

Olen Markus Koskinen ja olen työskennellyt julkisten hankintojen parissa, eduskunta-avustajana sekä rakennusalan yrittäjänä. Nykyään toimin Renoa Talotekniikka Oy:n toimitusjohtajana. Koulutustaustani on kunta- ja aluejohtaminen. Vaaliteemani ovat erittäin asiakeskeisiä ja haluan tuoda asiantuntemukseni käyttöönne. Tärkeitä teemoja ovat mm. Tehokkaat ja tuloksekkaat julkiset hankinnat, kiinteistöt ja sisäilma sekä vastuullinen taloudenpito. Minulle tärkeää on luoda edellytykset yritystoiminnalle, työpaikoille sekä tulopohjan kestävälle rakentamiselle.

Lue lisää

296

Kuhta Niina

Yrittäjä

Kotipaikka: Puu-myllypuro

Syntymävuosi: 1981

Puhelinnumero: 0401574497

Motto: Jos et ikinä yritä jahdata unelmiasi, et voi koskaan saada niitä kiinni.

Hei, olen Niina Kuhta 39-vuotias yrittäjänainen Helsingistä. Muutin vastikään Kalasatamasta Myllykylään uuteen kotiin, jonka remontoin. Saan toteuttaa yhtä intohimoistani sisustaessani uutta kotia.

Yrittäminen on minulle elämäntapa, ei pelkkä työ. Elämässäni vahvasti läsnä ja lähellä sydäntä on ollut hää- ja juhlapukeutuminen. Perustin yritykseni, Niinattaren, kun olin vasta 23-vuotias.
Nuoresta asti olen ollut määrätietoinen, intohimoinen ja innovoiva.
Rakastan haastaa itseäni ja keksiä ratkaisuja vastaan tuleviin haasteisiin, joita Suomessa yrittäjillä riittää.

Elämäni pyörii paljon yrittämisen ympärillä, mutta teen paljon muutakin. Harrastan mielelläni uimista ja vesijuoksua. Matkustaminen ja uusien kulttuurien tutkiminen ovat mielenkiinnon kohteitani.

Keväällä pääsin töihin koronajäljittäjäksi. Oli ihanaa, että pääsin mukaan taisteluun koronaa vastaan.

Lue lisää

297

Kuisma Johanna

Toimintaterapeutti

Kotipaikka: Töölö

Syntymävuosi: 1974

Motto: Tasa-arvoisuus, yhdenvertaisuus ja lapsen etu.

Olen 46-vuotias paljasjalkainen helsinkiläinen. Asuin lapsuuteni Helsingin Kalliossa Linnanmäkeä vastapäätä. Nykyisin asun Töölössä.

Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja mieheni sekä koira. Lapseni ovat jo lähes aikuisia, mutta juurikin he ovat motivaationi lähde ja syy siihen, miksi asetuin ehdolle.

Lasteni kasvua ja kehitystä tukiessani olen törmännyt siihen, että mikäli lapsi tarvitsee normaalia enemmän tukea pärjätäkseen esimerkiksi koulussa, eivät kuntamme palvelut olekaan saatavilla oikea-aikaisesti ja yksilöllisesti.

Tasa-arvoisuus, yhdenvertaisuus ja lapsen etu ovatkin asiat, joiden eteen haluan tehdä töitä.

Väitän, että panostamalla varhaiseen tukeen vältämme sekä kalliit että ylimitoitetut ratkaisut ja tuemme samalla koko perheen hyvinvointia. Kun perhe voi hyvin, myös vanhemmat pysyvät kiinni työelämässä. Tämä on kunnan kokonaistalouden kannalta merkityksellistä.

Satsataan toimintakykyyn ja tuetaan osallisuutta – se kannattaa.

Lue lisää

298

Laaksonen Heimo

Lue lisää

302

Lähteenmäki Hanna

Kasvatustieteiden maisteri, MBA

Kotipaikka: Laajasalo

Syntymävuosi: 1958

Puhelinnumero: 0401290990

Motto: Pitkäaikaisella kokemuksella kuntpäätöksenteossa - Tulevaisuuden Helsinkiä rakentamassa

Olen syntyperäinen helsinkiläinen, kuntapäättäjä ja asiantuntija. Helsinki ja helsinkiläisten hyvinvointi on minulle erityisen tärkeää. Olen toiminut kaupunginvaltuustossa sekä varavaltuutettuna että lukuisissa lautakuntatehtävissä kolmella viimeisellä valtuustokaudella. Olen toiminut jäsenenä sekä rakennuslautakunnassa että HYKS-lautakunnassa, ympäristölautakunnassa ja varajäsenenä kaupunkisuunnittelu-lautakunnassa ja kasvatus-ja koulutuslautakunnassa.
Kotikaupunkimme on rakennettava sellaiseksi, että se kannustaa ihmisiä tekemään arkipäivän terveyttä edistäviä valintoja. Haluan olla mukana tuomassa asiantuntemustani näihin tärkeisiin päätöksiin. Odotan suurella innolla mm. Laajasalon uusdisrakentamisen edistymistä ja haluan vaikuttaa asuinalueemme toimivuuteen. Suunnittelussa huomioitava Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun kokonaisuus. Valtuutettuna tulen arvioimaan asioita hyvin toimivan kokonaisuuden kannalta, joka tekee Helsingistä hyvän paikan elää, tehdä työtä ja viihtyä.

Lue lisää

299

Lainela Ami

ICT expert

Kotipaikka: Mellunmäki

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: 0465694462

Motto: Itä-Helsinki on paljon mainettaan parempi paikka!

59-vuotias ICT-mies Mellunmäestä. Asunut Itä-Helsingissä vuodesta 1965. Tavallinen palkansaaja, jolle oikeistolaiset arvot ovat kuitenkin tärkeitä. Arvostan yksilön mahdollisuutta itse vaikuttaa elämänsä kulkuun. Itä-Helsingin maineen kohottaminen ja alueen laadun parantaminen vaaliohjelmana. Laadukkaan ja ekologisen täydennysrakentamisen kannattaja. Nuorten hyvinvointi sydäntä lähellä – tukea kouluun ja elämään! Seniori-ikäisten helsinkiläisten hyvä ja turvallinen vanhuus pitää taata, elämä kotona niin kauan kuin on mahdollista. Eri toimijoiden avulla Itä-Helsingin terveyspalvelujen saavutettavuus pitää saada kokonaan uudelle tasolle, ”arvauskeskus”- nimitys hyvien toimien avulla roskikseen!

Lue lisää

303

Löfman Pekka

Yrittäjä

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 043 8244054

Motto: Parasta Helsingille

Helsinkiläinen yrittäjä. Helsingin seudun kokoomuksen puheenjohtaja. Liikuntajaoksen varsinainen jäsen.

Lue lisää

300

Luoma Tuomo

Toimitusjohtaja

Kotipaikka: Katajanokka

Syntymävuosi: 1962

Motto: Tolkun mies

VEROT OVAT HELSINKILÄISEN SUURIN SIJOUTUS, KENEN VASTUULLE USKOT SEN HOITAMISEN?

Olen intohimoinen politiikan harrastaja ja innostunut tekemään kovasti töitä kotikaupunkimme hyvinvoinnin ja kehittämisen eteen.

Olen pitkän linjan liike-elämän ammattilainen ja minulla on ollut tilaisuus olla monessa mukana. Se on antanut vankan pohjan lupaukselleni yhteisten asioiden hoitamisessa: olen arkijärkinen, asiantunteva ja aikaansaava. Helsingin politiikassa olen keskittynyt erityisesti kolmeen asiaan:

TALOUS JA YRITTÄJYYS: Kaikkien kaupunkilaisten hyvinvoinnin takaa vain hyvin hoidettu kaupungin talous. Helsingissä pitää olla helppoa ja kannustavaa menestyä ahkeruudella ja yrittämisellä.

YMPÄRISTÖ JA TURVALLISUUS: Ympäristöstä pitää kantaa vastuu ja kaupunkimiljöön pitää olla sekä viihtyisä että turvallinen.

TOLKKULLISIA PÄÄTÖKSIÄ: Päätöksenteon pitää perustua oikeaan tilannekuvaan ja päätökset tehdä tosiasioiden perusteella. Kaikkien kaupunkilaisten ääni pitää kuulua tasavertaisena päätöksissä.

www.tuomoluoma.fi

Lue lisää

301

Luomanen Raine

Liikkeenjohdon konsultti

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1974

Puhelinnumero: 0407740021

Mitä edustan
• Päättäväisyyttä
• Äänestäjieni puolten pitämistä
• Neuvottelukykyä
• Asiantuntemusta ja osaamista
• Pitkää kokemusta kaupungin toiminnasta5 kärkevää kärkeä
• Jyrkkä ei yksityisautoilun edellytysten heikentämiselle tulevaisuudessa
• Jyrkkä ei kaupungin suurhankkeiden budjettiylityksille
• Helsingin tulee johtaa Itämeren ja Suomenlahden päästöjen vähennystalkoita
• Palveluiden on pysyttävä nykyisissä kaupunginosissa
• Kouluverkon agressiiviset muutokset minimiin

Lue lisää

310

Määttä Ossi

Lue lisää

304

Martas Peppi

Asunnonmyyjä/kevytyrittäjä

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1993

Puhelinnumero: 0408678166

Motto: Yrittäjämyönteisempi Helsinki!

Olen Peppi Martas, 27-vuotias nainen Helsingin keskustasta Kampista. Viimeiset kolme vuotta olen toiminut kevytyrittäjänä asuntojen ja kiinteistöjen myyjänä.
Itse uskon kovaan, rehelliseen työntekoon ja itsensä kehittämiseen erilaisilla elämän osa-alueilla. Tähän haluan myös kaikkia muita työkykyisiä kannustaa. Politiikassa haluan ajaa etukenossa yrittäjien asioita, työntekoon kannustamista, järkevää verotusta, nuorten syrjäytymisen ehkäisyä sekä nuorten työllisyystilanteen parantamista. Ja lisäksi haluan edistää oman kotikaupungin Helsingin keskustan kivijalkaliikkeiden sekä palveluiden kiinnostusta suuremmaksi kuluttajille. Helsingin keskustan elinvoimaan ja elävöitymiseen liittyy lukuisia asioita mitä kaupunki voi parantaa entisestään. Olen ehdolla kuntavaaleissa, sillä haluan tuoda edellä mainittuja asioita enemmän kuulluksi sekä olla mukana kehittämässä maailman parasta kaupunkia Helsinkiä entisestään.

Lue lisää

305

Meri Otto

varatuomari

Kotipaikka: Oulunkylä

Syntymävuosi: 1989

Puhelinnumero: 0503755712

Motto: Ylpeästi oikealla

Olen Otto Meri, 31-vuotias varatuomari ja kaupunginvaltuutettu. Työskentelen oikeustieteen tutkijana Helsingin yliopistossa, jossa viimeistelen parhaillaan väitöskirjaani. Asun Oulunkylässä ja perheeseeni kuuluvat avovaimo Elisa ja cockerspanieli Mörkö. Vapaa-ajalla tykkään lukea, golfata ja metsästää.

Lue lisää

306

Mertsola Silva

Konsultti, valtiotieteiden kandidaatti

Kotipaikka: Merihaka

Syntymävuosi: 1994

Puhelinnumero: 0445532295

Motto: Hyviä asioita tapahtuu, kun niiden annetaan tapahtua

Olen merihakalainen konsultti, joka viettää päivät kehittäen parempaa julkista hallintoa ja illat kävellen 10 000 askelta. Pyrin välttämään poteroitumista ja muuttamaan mielipidettäni, kun kuulen parempia argumentteja.

Asuttuani monta vuotta Kööpenhaminassa palasin pari vuotta sitten takaisin rakkaaseen Helsinkiin. Tänään on helpompaa kuin koskaan muuttaa ulkomaille ja perustaa elämä toiseen suurkaupunkiin. Siksi haluan olla mukana rakentamassa Helsinkiä, joka on kansainvälisesti houkutteleva ja jonne ihmiset haluavat palata.

Mietin työkseni, miten julkisen hallinnon prosesseja ja rakenteita tulisi uudistaa, jotta julkinen sektori toimisi paremmin kuin tänään. Haluan päivittää kaupungin toimintatapoja 2020-luvulle, jotta Helsinki olisi entistä modernimpi ja ketterämpi toimija.

Uskon, että Helsinkiin mahtuu kaikki. Tehdään yhdessä Helsingistä rennompi, vauraampi, empaattisempi ja hauskempi kaupunki!

Lue lisää

307

Miala Maria

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1997

Puhelinnumero: 0456460679

Minulle hyvä kaupunkipolitiikka tarkoittaa sitä, että tulevaisuutta silmällä pitäen tehdään päätöksiä, jotka pitävät huolen siitä, että Helsinki on taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla myös tulevina vuosikymmeninä.

 

 

Helsinki, jossa pidetään huolta lasten ja nuorten mielenterveydestä, luodaan jokaiselle helsinkiläiselle

kattavat liikuntamahdollisuudet ja taataan paikallisten urheiluseurojen toimintamahdollisuudet. Helsinki, jossa kaupungin tyhjät tilat on avoinna uusille start-upeille, taidenäyttelyille ja uudelle innovatiiviselle toiminnalle. Kaupunki, joka päämäärätietoisesti purkaa yritysten ja ravintoloiden byrokratiaa ja varmistaa sen, että olemme taloudellisesti vakaalla pohjalla turvaamassa mahdollisuuksia myös tulevina vuosikymmeninä.

Lue lisää

308

Minkkinen Niina

Asuntorahoituspäällikkö

Kotipaikka: Paloheinä

Syntymävuosi: 1974

Puhelinnumero: 0407703004

Motto: Vahvuutta ja uskallusta

Olen Niina Minkkinen, 46- vuotias järjestöaktiivi Paloheinästä.Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana 2021

Olen innolla mukana kuntavaaleissa ja haluan antaa oman panokseni aikaansaavana, määrätietoisena tekijänä sekä asioihin tarttuvalla otteella. Kaikki kivet käännetään, kun etsitään ratkaisuja ja tehdään päätöksiä.

Helsinki on pääkaupunkimme, kotimme. Täällä asutaan, ansaitaan, viihdytään ja rakennetaan. Tehdään tämä kaikille mahdolliseksi järkevillä päätöksillä. Nyt tarvitsemme yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä tehdä päätöksiä yli puoluerajojen.

Olen Arkadian Kokoomusnaisten jäsenten sekä Kokoomuksen naisten Helsingin piirin taloudenhoitaja ja Kokoomuksen puoluevaltuuston varajäsen.

Lue lisää

311

Mönkkönen Jari

Yrittäjä

Kotipaikka: Itä-Pakila

Syntymävuosi: 1974

Puhelinnumero: 0504122939

Helsinkiläisten hyvinvoinnin puolesta.

Tavoittelen kuntavaaleissa 2021 paikkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa Kokoomuksen ehdokkaana.

Olen elämässäni tottunut kohtaamaan haasteita ja sitkeästi tavoittelemaan unelmia. Ensimmäisen urani tein telinevoimistelun parissa kansainvälisen tason huippu-urheilijana. Sen jälkeen toimin palomiehenä ja myöhemmin paloesimiehenä, kunnes loukkaannuin vakavasti vuonna 2016 onnettomuudessa. Pitkän kuntoutumisen aikana perustimme vaimoni kanssa oman liikuntasalin, jossa työskentelen.

Viimeiset vuodet ovat avanneet silmäni monille yhteiskunnan asioille, joihin haluan vaikuttaa. Haluan päästä työskentelemään helsinkiläisten hyvinvoinnin puolesta.

Lue lisää

309

Muurinen Seija

Terveystieteiden tohtori, dosentti, sairaanhoitaja-diakonissa

Kotipaikka: Katajanokka

Puhelinnumero: 050-3316754

Olen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä HUS-valtuuston jäsen sekä maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja.
Koulutukseltani olen terveystieteiden tohtori ja gerontologian dosentti. Aiemmalta koulutukseltani olen sairaanhoitaja-diakonissa.
Työurallani olen toiminut mm. ikääntyneiden palvelujen kehittäjänä, tutkijana ja johtajana Helsingin kaupungilla sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ja johtanut kansallisia sosiaali- ja terveysministeriön projekteja ja hankkeita. Olen ollut mukana myös perheyritystoiminnassa.
Tarjoan Helsingin Kokoomuksen ehdokkaana monipuolista työ- ja poliittista kokemusta mm. riittävien sosiaali- ja terveyspalvelujen varmistamiseksi helsinkiläisille. Erityisesti kannan huolta kasvavasta ikääntyvästä väestöstä, heidän palveluistaan ja turvallisuudestaan sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön hyvinvoinnista. Haluan pitää kiinni myös vastuullisesta verorahojen käytöstä.

Lue lisää

312

Nadbornik Yaron

Lue lisää

320

Nättinen Nea

Lue lisää

314

Niemisvirta Reeta

Yrittäjä, OTM

Kotipaikka: Kaivopuisto - Ullanlinna

Syntymävuosi: 1973

Puhelinnumero: 050-3700446

Motto: Helsinki - Laki you.

Olen Reeta Niemisvirta ja toimin yrittäjänä omassa lakipalveluja tarjoavassa yrityksessäni. Olen toiminut asianajajana ja suuren kansainvälisen pörssiyhtiön lakimiehenä. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri ja MBA. Vapaa-aikanani liikuntaharrastusten lisäksi teen vapaaehtoistyötä urheiluseurassa ja tuen nuorempia juristeja heidän urasuunnitelmissaan.

Kahden lapsen äitinä haluan tehdä työtä sen eteen, että Helsinki pysyy elinvoimaisena ja houkuttelevana kaupunkina myös tulevaisuudessa. Haluan myötävaikuttaa siihen, että yrittäminen kaikissa muodoissaan kannattaa. Peräänkuulutan tavoitteellisuutta ja tuloksellisuutta myös kaupungin päätöksenteossa.

Minua on luonnehdittu luotettavaksi, aikaansaavaksi ja peräänantamattomaksi. Henkilökohtaisia vahvuuksiani täydentää kokemus liike-elämästä ja yrittäjyydestä.

Lue lisää

315

Niiranen Matti

Valtiotieteiden maisteri, toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Töölö

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: 040 501 9192

Motto: Vastuuta ja välittämistä

Vastuullisen markkinatalouden kannattaja. Sosiaalireformisti ja arvoliberaali. Ahkeruuden ja yrittäjyyden puolestapuhuja. Luonnon ystävä. Isänmaallinen sivistysporvari.
Lue esittely, CV ja blogi-kirjoituksia sivulta: www.mattiniiranen.fi

Lue lisää

316

Niskanen Dani

Eduskuntaryhmän lakimies, OTM, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1994

Puhelinnumero: 0415444967

Motto: Järkevä Helsinki

Olen Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu ja kokoomuksen eduskuntaryhmän lakimies. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri. Olen opiskellut lisäksi myös teologiaa. Politiikassa korostan terveen arkijärjen käyttöä.

Teemani ovat:

🏘 HOMEKOULUT KUNTOON

Jokainen ansaitsee terveet koulutilat. Aloitteestani Helsinki siirtyi käytäntöön, jossa homekoulujen syntymistä ehkäistään mittaamalla ja säätämällä ilmavirrat puhdistusoperaatioiden ja tiivistämiskorjausten jälkeen.

🌃 TURVALLINEN KAUPUNKI

Suomen hienous on pitkään ollut se, että täällä uskaltaa kävellä illallakin puistossa ja lapset voivat liikkua omatoimisesti kouluun. Tästä on pidettävä kiinni.

⚖️ VASTUULLINEN TALOUDENPITO

Vain vahva talous turvaa hyvinvointipalvelujen rahoituksen. Menojen priorisoinnissa on käytettävä tervettä arkijärkeä: peruspalvelut on laitettava kuntoon ensin, maailmanparannushankkeet vasta sitten.

Koko visioni ”Järkevä Helsinki – 10 teemaa ja 30 toimenpidettä” on luettavissa nettisivuillani: www.daniniskanen.fi

Lue lisää

317

Nissinen Jari

näyttelijä, kirjailija

Kotipaikka: Länsi-Helsinki

Syntymävuosi: 1964

Puhelinnumero: 050-4000436

Motto: Helsinki kasvaa hallitusti

Haluan olla vaikuttamassa siihen, että meidän kaupunkimme jää lapsille ja nuorille ja siitä taas seuraaville sukupolville hyvänä paikkana olla ja asua. Päätösten tulee perustua kauaskantoisiin suunnitelmiin, ei vaalikauden mittaisiin, neljän vuoden tujauksiin. Hyvää pitää jakaa, ja hyvää pitää myös luoda. Innovaatiot ja työkulttuurin uudistuminen harvemmin syntyvät julkissektorin sisällä (poikkeuksena kulttuurilaitokset). Yritteliäisyys ja kekseliäisyys kulkevat käsi kädessä. Julkisen hallinnon ja julkisen talouden tulee hyödyntää ja mahdollistaakin yksityisen sektorin innovaatioita, hakea aktiivisesti yhteistä rajapintaa. Nyt digitalisaation parissa tapahtuvat arkeen nopeimmin vaikuttavat ilmiöt ja keksinnöt, esimerkiksi HSL:n matkalippujen siirtyminen puhelimeen, tai vaikka kaupunkipyörät. Ne ovat mahdollistuneet julkissektorin ja yksityissektorin yhteisvoimilla. Helsinkiin kannattaa rakentaa kaupunkilaista kulkumuotoa, kiskoliikennettä. Vähäpäästöiselle autoilulle lisää kannustimia.

Lue lisää

318

Nurmela Jeremias

Oikeustieteen opiskelija

Kotipaikka: Ruskeasuo

Syntymävuosi: 1995

Puhelinnumero: 0442907595

Motto: Helsingistä toivon satama

Olen Jeremias Nurmela, Helsingissä syntynyt oikeustieteilijä ja aktiivinen opiskelijapoliitikko, joka uskoo suomalaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan.

Minä uskon vakaasti siihen, että Helsinki voi olla turvallinen kaupunki, jossa huolehditaan mahdollisuudesta saada laadukasta koulutusta, kasvaa, tehdä työtä ja liikkua. Tämä vain vaatii keskittymistä olennaiseen. Nyt ei ole aika taivaanrannan maalailuun, vaan konkreettisiin toimiin hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi.

Kaupungit eivät voi väistää myöskään vastuutaan ilmastosta. Ilmastotoimien pitää kuitenkin olla vaikuttavia, ei hyvän mielen mielikuvapolitiikkaa.

Ilmastopolitiikka, opiskelijan asiat ja mahdollisuuksien tasa-arvo. Äänestämällä minua lupaan, että teen töitä paremman Helsingin eteen.

Lue lisää

319

Nygård-Peltola Mia

Kaupunginvaltuutettu HSY:n hallituksen pj, Vantaan Energian hallitusjäsen

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1978

Puhelinnumero: 050-5861603

Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Vaaleissa 2017 ’sloganini’ oli ’Helsinki on Mahdollisuuksia Sinulle’, ja nyt olen hakemassa jatkokaudelle valtuustossa. Olen yrittäjä, autan pk-yrityksiä ja olen mukana muutamassa pk-yrityksessä. On tärkeää pitää huolta yrittäjyyden edellytyksistä Helsingissä. Koulutukseltani olen ETM.

Lähdin alun perin vaikuttamaan kaavoitukseen ja rakentamiseen lähiluonnon vaalimisen myötä, riittävien lähipalveluiden, terveiden ja turvallisten koulu- ja päiväkotitilojen, liikuntahankkeiden vauhdittamisen sekä sujuvan liikenteen ja liikkumisen puolesta. Kuluneella kaudella olen tehnyt mm. seuraavat aloitteet: poikien syrjäytymisen ehkäiseminen; selvitystyön käynnistäminen Helsingin yritysten sijoittumissuunnitelmiin liittyen, paikallisia liikuntahankkeita, sekä vaikuttanut Malmin Lentoaseman Ystävät ry:ssä.

Lue lisää

321

Ohela Mikko

Valtiot.maist. Konsultti (EU-asiat & kestävä kehitys)

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 050 598 8862

Motto: Asiat eivät tapahdu, ne tehdään.

Olen EU-asioiden ja kestävän kehityksen ammattilainen ja yrittäjä. Peruskoulutukseltani olen ekonomisti Helsingin yliopistosta, fyysikkoteekkarikin. Asunut olen Larun lisäksi mm. Töölössä, Espoossa ja Brysselissä. Vuosien varrella olen saanut vaikuttaa eri puolilla pöytää: yritysmaailmassa, teollisuuden järjestöissä, Euroopan komissiossa, Eftassa ja nykyään konsulttina. Tämä on antanut näkemystä, joka tuskin valtuustossa haittaisi. Olen BKS:n jäsen, HSY:n hallituksen varajäsen ja harrastuspuolella Töölön Rotaryklubin presidentti. Olen kasvattanut yh-leskenä kaksi tytärtä maailmalle, heistä olen ylpeä. Nyt on aikaa Helsingille.

Teesit:
Vastuullinen taloudenpito.
Toimiva liikenne: yksityisautot, julkinen, fillarit ja muut.
Asuntoja metropolialueelle.
Kestävät, innovatiiviset mutta realistiset energiaratkaisut.
Toimivat peruspalvelut ovat prioriteetti – tylsää mutta sirkushuveja tärkeämpää.
Elämää turuille ja toreille.
Avoimuus yrittämiselle ja uusille ideoille.
Saa tehdä!

Lue lisää

322

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja, ympäristöekonomian opiskelija

Kotipaikka: Herttoniemi

Syntymävuosi: 1998

Puhelinnumero: 050 575 3347

Motto: Uuden sukupolven edustaja

Olen 22-vuotias syntyperäinen stadilainen Herttoniemestä. Opiskelen ympäristöekonomiaa Helsingin yliopistossa, työskentelen politiikan parissa Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja rakennan parempaa Helsinkiä kaupunginvaltuustossa sekä kasvatus- ja koulutuslautakunnassa.

Teen töitä sen eteen, että Helsingin kaupunki keskittyisi olennaiseen. On asioita, joissa kaupunkia tarvitaan enemmän — niin mielenterveyspalvelut kuin Helsingin yöliikenne kaipaavat kehittämistä. Toisaalta on monta asiaa, joihin kaupungin ei pitäisi puuttua. Rakentamista hidastavat turhat normit tai yritystoiminnan vaikeuttaminen eivät kuulu Suomen ainoaan suurkaupunkiin.

Olen saanut kunnian olla mukana rakentamassa parempaa Helsinkiä neljän vuoden ajan. Haluan jatkaa tätä työtä, ja siihen pyydän luottamustasi. Toivottavasti voin olla äänesi arvoinen. Helsinki tarvitsee uuden sukupolven tekijöitä!

Lue lisää

323

Pajunen Jenni

Kaupunginvaltuutettu, kauppatieteen ja EU-politiikan maisteri

Kotipaikka: Katajanokka

Syntymävuosi: 1980

Puhelinnumero: 0405365640

Motto: Helsingistä maailman toimivin kaupunki – oikeasti

Olen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Olen ympäristöstä välittävä ekonomi, entinen maailmanpankkilainen, seitsemässä maassa asunut paluumuuttaja ja taaperon äiti.

Lähdin maailmalle parikymppisenä idealistina, palasin Suomeen kolmikymppisenä realistina. Halu muuttaa maailmaa paremmaksi ei ole kadonnut vuosien varrella. Siksi olen mukana politiikassa. Valtuutettuna minulla on kokemusta siitä, miten asioita saa aikaan.

Olen urallani työskennellyt mm. Maailmanpankin asiantuntijana Washingtonissa ja Angolassa sekä koulutusvientiyrityksen toimitusjohtajana. Koulutukseltani olen kauppatieteen ja EU-politiikan maisteri. Olen myös kaupungin konserni-, elinkeino- sekä  kulttuuri- ja kirjastojaostojen jäsen.

Haluan tehdä Helsingistä maailman toimivimman kaupungin – oikeasti. Se tarkoittaa, että arki rullaa, ympäristöasiat huomioidaan, taloutta hoidetaan vastuullisesti ja yrittäjyyteen kannustetaan.

Tutustu ajatuksiini somessa, nettisivullani tai 10 myyttiä yhteiskunnasta -podcastissa.

Lue lisää

324

Pakarinen Pia

apulaispormestari, juristi

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 040 5294989

Motto: Tahtoa. Työtä. Tuloksia.

Olen ollut mukana Helsingin kunnallispolitiikassa vuodesta 2005 kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä, opetuslautakunnan puheenjohtajana, kiinteistölautakunnan
puheenjohtajana, Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtajana ja maakuntavaltuuston jäsenenä.

Varhaiskasvatuksen, koulutuksen ja yrittäjyyden teemat ovat olleet minulle tärkeitä koko poliittisen urani aikana. Kaupunkilaisten osallistaminen on lähellä sydäntäni, ja käyn keskustelua yli 4 000 helsinkiläisen kanssa Apulaispormestari Pian kaikille avoimessa keskusteluryhmässä fb:ssä. Tervetuloa mukaan: https://www.facebook.com/groups/1921618961384070!

Apulaispormestariksi tulin Helsingin seudun kauppakamarin johtajan tehtävästä. Sitä ennen toimin Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja yli 10 vuotta päätoimisena yrittäjänä. Koulutukseltani olen oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Olen kahden nuoren aikuisen äiti.

Lue lisää

325

Pakkanen Sanna-Maria

aineopettaja FM

Kotipaikka: Haaga

Syntymävuosi: 1971

Motto: - Perusopetuksen puolustaja

Olen helsinkiläinen maantiedon, biologian ja terveystiedon opettaja, yrittäjä- ja diabeetikkoperheen äiti, varavaltuutettu, Seurasaarisäätiön ja Helsingin Kokoomuksen Naisten puheenjohtaja. Arkemme pyörii Haagassa, jossa asumme sekä Meilahdessa, jossa olen töissä ja kuopuksemme käy koulua. Olen syntyisin Itä-Helsingistä eli molemmat jalkani ovat tukevasti tässä kaupungissa.

Päätöksentekoon tarvitaan aitoa kouluarjen osaamista sekä arkipäivän realismia. Olen opettanut kaiken ikäisiä ekaluokkalaisista aikuisiin toimien myös vapaa-ajan nuoriso- ja lapsityössä. Viimeiset vuosikymmenet on vierähtänyt helsinkiläisellä monikulttuurisella yläasteella. Ensi syksynä aloitamme ison koulutusuudistuksen eli maksuttoman toisen asteen. Tarvetta kouluarjen ymmärrykselle siis on.

Koulujen, kuten muunkin ympäristön turvallisuus ja terveys ovat lähellä sydäntäni. Rakennetaan kouluja ja uutta Helsinkiä huolella sekä laadulla kaupunkilaisia kuunnellen, asuinalueiden omaleimaisuutta kunnioittaen.

Lue lisää

326

Pakola Niina

IAT isännöitsijä

Kotipaikka: Pitäjänmäki

Syntymävuosi: 1972

Puhelinnumero: 041-7272 806

Olen tehnyt tähänastisen työurani kiinteistöjohtamisen, isännöinnin ja taloushallinnon parissa. Valtaosin yrittäjänä. Koulutukselta olen IAT isännöitsijä pian myös liiketalouden tradenomi.

Arvot: vastuullisuus, tasa-arvo ja humaanius.

Asuminen

Helsinkiin kohtuuhintaista asumista paljon lisää: kaupunki rakennuttamaan ja hallinnoimaan valtaosaa uustuotannosta.

Rakentaminen

Arkkitehtuurilla ja vehreydellä lisää arvokkuutta kaupunkikuvaan. Monistetaan ydinkeskustaa, Eiraa ja Ullanlinnaa.

Tiiveyttä lisää korttelirakentamismallilla.

Ihmiset

Kriisiapua järjestettävä aina, kun elämä tuo vakavia asioita eteen.

Oikeita välineitä velkaantumiseen ja maksuhäiriöisille.

Yrittäjät

Positiivinen vire yrittämistä kohtaan kaikkeen, tuetaan ja mahdollistetaan.

Uusia hoitomuotoja yrittäjäperheiden vauvoille.

Aurajoenrannasta mallia yrityskuvioihin myös Helsingin puistoihin ja vesien rannoille.

Uskon yrittämiseen ja yksilön voimaan!

Lue lisää

337

Pälvi Mikael

Yrittäjä / Tradenomi Liiketalous

Syntymävuosi: 1990

Motto: Sydämeni on Helsingissä

Olen 30 vuotias yrittäjä Helsingistä ja koulutukseltani liiketalouden tradenomi. Ilman tekoja ei tapahdu muutosta ja tämän takia kuntavaaleihin osallistuminen tuntui oikealta ratkaisulta.

Helsinki on minulle rakas kotikaupunki, jossa olen syntynyt ja elänyt koko ikäni. Helsingin ja helsinkiläisten hyvinvointi on lähellä sydäntäni ja tunnen yhtenä kutsumuksena olevan kehittää Helsinkiä kohti paremmaksi kaupungiksi elää, jossa arki on sujuvaa, ihmisten ja ympäristön hyvinvointi on huipussaan nyt ja tulevaisuudessa.

Jotta lupaukset ja kehitysmahdollisuudet pysyvät järkevissä rajoissa, olen valinnut 3 teemaa, joita kehittämällä mielestäni Helsingistä muovautuisi entistäkin parempi kaupunki elää;

1.Terveydenhuollon ongelmat,
2.Ympäristön hyvinvointi ja sujuva arki,
3.Asuntojen kohtuullinen hintataso.

Jos sinua kiinnostaa tehdä yhdessä Helsingistä parasta kaupunkia niin lapsille, vanhuksille kuin ympäristölle, ei sinun tarvitse katsoa muualle.

Lue lisää

327

Parpala Matti

toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Kallio

Syntymävuosi: 1986

Olen 34-vuotias pienen vauvan onnellinen isä Kalliosta, sosiaali- ja terveysalalla toimivan ohjelmistoyritys Vaanan toimitusjohtaja, sekä kaupunginvaltuutettu. Vapaa-ajalla mm. pelaan tennistä ja teen Politbyroo-podcastia.

Koulutukseni olen saanut taloustieteen osalta Helsingin/Aallon Kauppakorkeasta ja johtamisen ja julkishallinnon osalta Harvard Kennedy School of Governmentista.

Kuluneella kaudella olen mm. toiminut Helsingin Sataman puheenjohtajana ja valmistellut keskustasatamia koskevaa periaatepäätöstä, jossa Eteläsatamaa vapautetaan kaupunkilaisten käyttöön ja Jätkäsaaren liikennepulmat ratkaistaan vihdoin tunnelin avulla. Lisäksi Vantaan Energian varapuheenjohtajana olen ollut päättämässä yli 60 % co2-päästövähennyksistä.

Lähellä sydäntäni on myös Maria01-hanke, jossa Helsinkiin rakennetaan Euroopan laajinta startup-kampusta.

Olen ehdolla valtuustoon jatkaakseni Helsingin kehittämistä yhä kiinnostavammaksi, kansainvälisemmäksi ja ilmastoviisaammaksi kaupungiksi.

Lue lisää

328

Partanen Juha-Pekka

toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Paloheinä

Syntymävuosi: 1979

Puhelinnumero: 0449777815

Motto: Asioilla on tapana järjestyä

Olen helsinkiläinen, Helsingin Paloheinässä asuva kolmen lapsen isä.
Arjessa työskentelen Haagassa liikunnan seuratoiminnassa. Lasten,
nuorten ja aikuisten monipuolisen liikunnan ja olosuhteiden edistäminen
on itselleni tärkeää.

Helsingin tulee olla kiinnostava ja myös ylivoimainen liikunnan ja
kulttuurin pääkaupunki. Kaupungin lähipalvelut (terveyskeskukset,
kirjastot, yritystoiminta) on tärkeää pitää elinvoimaisina myös
tulevaisuudessa. Helsingin pitää olla turvallinen paikka asua ja sen
täytyy pitää huolta asukkaistaan.

Haluan olla mukana, kun oman kotikaupunkini ja oman asuinalueeni
asioista päätetään ja olla myös vaikuttamassa päätöksentekoon.

Lue lisää

329

Parviainen Hari

Opiskelija, Yrittäjä

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 2003

Motto: Tehdään stadista, yhdessä, toimiva tulevaisuuden kaupunki

Olen 18-vuotias Helsinkiläinen Kampista, sekä tuore vuoden 2021 ylioppilas. Toimin opiskelun ohella yrittäjänä, sijoittajana, sekä olen ollut osallisena erilaisissa minulle merkittävissä projekteissa, esimerkiksi pörssisäätiön, pörssi lähettiläs-ohjelmassa. Haluan tuoda Helsinkiin uudenlaista ajattelua, vaikuttaa päätöksentekoon ja lopullisesti muovata Helsingistä toimivan tulevaisuuden kaupungin.

Lue lisää

330

Pasterstein Dennis

ylikomisario, hallintotieteiden maisteri

Kotipaikka: Kaartinkaupunki

Syntymävuosi: 1972

Puhelinnumero: 0405484248

Motto: Teillä on oikeus asianne ajajaan – kaikkea kertomaanne voidaan käyttää hyväksenne!

Helsinki on menestynyt viime aikoina erinomaisesti, kun maailman kaupunkeja on asetettu paremmuusjärjestykseen. Jotta voisimme pitää kaupunkimme edelleen maailman kärkikastissa, tarvitaan tulevaisuudentekijöitä ja visionäärejä, sillä pelkällä henkselinpaukuttelulla ei hektisessä maailmassa pitkälle pötkitä. Tehokkaimpia tapoja tuhota erinomaisuus on siihen tuudittautuminen. Vaikka kaupunkimme sijoitus on hyvä, ei se silti tarkoita, etteikö parannettavaa olisi.

Uskon kokoomuksen aatteeseen, jossa keskeistä on vapauden ja vastuun tasapainon tavoittelu sekä yksilöllisyyden ja yritteliäisyyden korostaminen. Pidän tärkeänä, että kansalaisilla on aito mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Lue lisää

331

Pauna Ella

VTK, järjestösihteeri

Kotipaikka: Kamppi

Syntymävuosi: 1997

Puhelinnumero: 0401851331

Motto: Ilmasto & talous

Minulle sydäntä lähellä ovat vastuullinen talous ja ilmasto sekä nuorten mielenterveys. Olen ollut Kokoomuksen jäsen vuodesta 2012 asti sen vuoksi, että ymmärsin jo nuorena, ettei yhteiskuntamme toimi ilman vastuullista taloutta. Emme voi käyttää lainarahaa mielin määrin ja odottaa ihmettä. Meidän tulee tehdä järkeviä, faktoihin perustuvia päätöksiä, jotta meillä kaikilla on parempi elää ja asua. Erityisesti Helsingissä.

Käytä ääntäsi kesän kuntavaaleissa vastuullisesti.

Äänestä minut Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Lue lisää

332

Penttinen Katri

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1949

Puhelinnumero: 0505916010

Motto: Ainutlaatuinen luontopääkaupunki – turvallinen ja viihtyisä ympäristö kuuluvat meille kaikille

Osaa ja tekee. Uudistaa ja kehittää. Näin yhteistyökumppanit kuvailevat minua. Olen opiskellut ympäristötieteitä. Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus ympäristöliiketoiminnasta ja markkinoinnista. Työssäni ja kaupunginosayhdistyksessä olen vaikuttanut päätöksenteon taustavoimissa. Aktiivisuus Lauttasaari-Seuran ja sen työryhmän johdossa on ollut ”korkeakoulu” kaupungin moniin toimialoihin, tärkeimpänä kaupunkiympäristö. Toiminta vanhustentalosäätiössä ja lapsenlapset pitävät kiinni arjessa ja muistuttavat peruspalveluiden tärkeydestä.

Helsingin rikkaus on luonto ja meri. Siksi Helsinki on ainutlaatuinen luontopääkaupunki. Luonnon taloudellisesta arvosta ja terveysvaikutuksista on runsaasti näyttöä. Haluan, että kaupungin kasvaessa nykyiset viheralueet ja luonnontilaiset rannat säilytetään. Puolustan omaleimaisia kaupunginosia.  Asukkaiden ääni ja hyvä paikallistuntemus pitää ottaa huomioon omaa aluetta koskevissa päätöksissä. Moniarvoinen kaupunki tarvitsee monenlaisia liikenneratkaisuja. Merellistä strategia pitää jatkaa, etenkin Lauttasaaren veneilytoimintojen keskittymää tulee vahvistaa.

Lue lisää

333

Perry Carita

Ammatillinen opettaja/Graafinen suunnittelija

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1970

Motto: Kasvatus, koulutus, ja yrittäjyys. Yhdessä, paremman Helsingin puolesta!

Carita Perry on 50-vuotias kouluikäisen lapsen äiti Munkkiniemestä, jolla on vahva halu vaikuttaa erityisesti koulutuksen ja kasvatuksen saralla. Hänellä on Iso-Britanniassa suoritettu Master of Arts -tutkinto graafisesta suunnittelusta ja viestinnästä, aineenopettajan pätevyys Haaga-Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta sekä opetushallinnon tutkinto. Carita suoritti opetushallinnon tutkinnon vuonna 2020 syventääkseen tuntemustaan hallinnon perusteista ja rehtorin johtamisrooleista.

Caritan sydäntä lähellä ovat perhe, puutarhanhoito, luonto ja eläimet. Ehdokkaana hänelle tärkeitä asioita ovat elinikäisen oppimisen kehittäminen ja suunnittelu hyödyntäen uusia oppimisalustoja, menetelmiä sekä pedagogisia kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisy, perheiden hyvinvointi, jatkuvuus opetuksessa ja ohjauksessa sekä laajemmat mahdollisuudet kasvatuksen ja koulutuksen alueella.

Lue lisää

334

Pillai Balan

tekniikan tohtori ja KTM, professori

Kotipaikka: Ruoholahti - Jätkäsaari

Syntymävuosi: 1945

Puhelinnumero: +358404822541

Motto: Elämme arvokkaasti ilolla ja kunnialla.

Kevään kuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia: Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan haastavat. Monet ikävät ilmiöt kuten koronapandemia, rasistisen nationalismin nousu ja vaikkapa ilmastokriisi tulevat heijastumaan myös meidän helsinkiläisten arkeen. Tulevaan valtuustoon toivoisi valikoituvan nyt aidosti yhteisöä vahvistavia voimia. Ihmisiä, joilla on kyky ylittää meitä joskus toisistaan erottavat kulttuurit ja rakentaa yhteistä tulevaisuutta meille kaikille.
Muuttamalla kärki teemoilla lähden liikkeille –
– Kiskojen päälle moderni asunnot (Päärautatie asemasta Pasilaan)
– Lapinlahden sairaala ja sen alue kuuluu helsinkiläisille
– Jätkäsaari tunneli länsiväylästä Länsisatamaan ytimeen

Yritetään yhdessä luoda kotikaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua ja toteuttaa itseään. Valta on meillä!

Lue lisää

335

Pirkkala Pekka

Yrittäjä/Tuottaja

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: +358400608346

Motto: Aitoja ajatuksia. Tehtyjä tekoja.

Olen kuntavaaliehdokkaana jatkamassa taistelua Vuosaaren ja itäisen Helsingin puolesta.

Se tarkoittaa uusien yritysten ja työpaikkojen saamista itään. Se tarkoittaa kasvavan asukasmäärän mukaan mitoitettuja julkisia palveluita. Se tarkoittaa lapsillemme yhtäläisiä mahdollisuuksia. Se tarkoittaa senioreistamme huolehtimista. Ja se tarkoittaa upean lähiluontomme kunnioittamista.

Isommassa kuvassa ajateltuna. Helsinki pärjää kansainvälisesti vain, jos se on vahva jokaisesta ilmansuunnasta. Helsinki ei pysty kilpailemaan määrällä. Sen tulee kilpailla laadulla.

Haluan nähdä tulevaisuudessa elinvoimaisen, kansainvälisen ja omaperäisen Helsingin. Suomalaisten pääkaupungin, jonka asenne ja arki herättävät uusissa tulijoissa/vierailijoissa kunnioituksen. Ja halun sitoutua yhteiseen tekemiseen.

Yrittäjä
Naimisissa, 3 lasta ja Mörkö-koira
Tuottaja/Visit Vuosaari-matkailuhanke
Tuottaja/Vuosaaren Satamapäivä
Puheenjohtaja/Itä-Helsingin Yrittäjät

Lue lisää

336

Puustinen Anu

johtava ohjaaja

Kotipaikka: Pohjois-Haaga

Syntymävuosi: 1986

Motto: "Ihminen - Kaupunki - Helsinki"

Kokoomuslainen sote-alan ammattilainen Helsingistä. Raiteita pitkin Savosta Helsinkiin kotiutunut arjen poliitikko, joka nauttii kaupunkilaiselämästä ja luonnosta. Työskentelen Helsingin kaupungilla vammaisten asumispalveluissa esihenkilötehtävissä. Vapaa-ajalla teen vapaaehtoistöitä ja toimin aktiivisesti mukana politiikassa. Nautin erityisesti Helsingin tarjoamista mahdollisuuksista kulttuurin ja musiikin saralla. Olen Arkadian Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja, sekä Kokoomuksen Naisten Helsingin piirin varapuheenjohtaja kaudella 2021.

Lue lisää

338

Rautava Risto

Asiantuntijayrittäjä/kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Kruununhaka

Syntymävuosi: 1954

Puhelinnumero: 0405045851

Motto: Tekemisen meininkiä Helsingissä

Olen asiantuntijayrittäjä sekä aiemmin urallani palvellut upseerina Suomen puolustusvoimissa. Nykyisiin luottamustoimiini kuuluvat muun muassa HSL:n hallituksen puheenjohtajuus, saattohoitoa antavaa Terhokotia ylläpitävän Terhosäätiön hallintoneuvoston puheenjohtajuus sekä
kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtajuus.

RAUTAVAN RATKAISUT:
– Kävelykeskusta ja autoilu eivät ole vastakohtia
– Fiksu talous on ympäristön paras kaveri
– Turvallisuus kasvattaa luottamusta tulevaan
– Inhimilliset ratkaisut ovat kestäviä ratkaisuja
– Kaikille paras Helsinki rakennetaan yhteistyöllä

Lue lisää

339

Riihilahti-Syvänen Päivi

Yrittäjä

Kotipaikka: Pihlajisto

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: 0400689263

Motto: Kohtele muita kuten haluat itseäsi kohdeltavan!

Olen monelle tuttu Helsingin toreilta sekä tapahtumista.
Työssäni torikahvilayrittäjänä tapaan helsinkiläisiä päivittäin ja saan kuulla aidosti ne huolet ja ilot mitkä kaupunkilaisia tällä hetkellä liikuttaa.
Haluan olla mukana päättämässä paremmin hoidetusta ja laadukkaammasta vanhustenhoidosta.
Haluan myös nähdä Helsingin torien ja tapahtumien kukoistavan.
Autoilu kaupungissa ja keskusta-alueella tulee myös jatkossa olla sujuvaa. Mielestäni myös Malmin lentoasemalla on vielä nähtävä lentokoneita ja aluetta tulee kehittää ilmailun näkökulmasta.
Kaupunkimme on kaunis ja hyvä elää kun annamme kaikille mahdollisuuden.

Lue lisää

340

Rinne Annika

Senior Analyst

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: 0503758415

Motto: Viihtyisän ja elinvoimaisen Helsingin puolesta

Hei!

Olen perhearkea kahden lapsen kanssa pyörittävä, analyytikkona työskentelevä lauttasaarelainen, joka harrastaa aktiivisesti musiikkia ja urheilua ja joka haaveilee omasta koirasta.

Tässä sydäntäni lähellä olevia asioita kuntapolitiikassa:
-Kaupunkilaisten viihtymiselle tärkeiden viheralueiden varjeleminen täydennysrakentamiselta Lauttasaaressa ja myös muualla Helsingissä
-Kokonaisveroasteen pitäminen enintään nykyisellä tasolla
-Vastakkainasettelun vähentäminen liikkumista koskevissa kysymyksissä -liikenteen sujuvuutta pitää Helsingissä edistää kaikkien eri käyttäjäryhmien näkökulmasta
-Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien tukeminen –
-Terveyden edistäminen mm. liikuntapaikkoihin panostamalla
-Kaupunkilaisten ja etenkin koululaisten turvallisuuden takaaminen
-Nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen itseään koskevissa asioissa
-Eläinsuojeluasioiden huomioiminen

Lue lisää

341

Rissanen Laura

VTM, HKL:n johtokunnan pj, kaupunkiympäristölautakunnan jäsen

Kotipaikka: Taka-Töölö

Syntymävuosi: 1976

Puhelinnumero: 0415404505

Motto: Kasvavan kaupungin puolesta

Olen alakouluikäisten Valtterin ja Viljamin äiti Töölöstä. Mieheni Panu toipuu joulukuussa 2019 tapahtuneesta tapaturmasta, joten arkeani värittää totaaliyksinhuoltajuus. Olen töissä Etelärannassa, Sivistystyönantajien elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana. Koulutukseltani olen VTM Helsingin yliopistosta.

Haluan Helsinkiin lisää raiteita, kaupunkipyöriä, kerrostaloja, päiväkoteja, parhaat koulut, roskiksia kaduille, taidetta arkeen ja kierrätyksen kuntoon sekä tiiviimpää yhteistyötä Helsingin, Espoon ja Vantaan kesken.

Minulla on kokemusta kaupunginvaltuustosta 2005 alkaen, tällä vaalikaudella olen HKL:n johtokunnan puheenjohtaja ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen. Aiemmin olen toiminut mm. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsenenä sekä kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtajana.

Lue lisää

342

Rydman Wille

Kansanedustaja, VTM

Kotipaikka: Ullanlinna

Syntymävuosi: 1986

Puhelinnumero: 0505167651

Motto: Anna äänesi realismille.

Helsinki on tärkein kasvun veturi koko maalle. Sen tulee kyetä kilpailemaan investoinneista, työpaikoista ja osaamisesta Itämeren alueen metropolien kanssa.

Samalla Helsinki on myös koti yli 600 000 ihmiselle. Sen pitää myös tuntua kodilta. Kotonaan kenenkään ei pidä joutua pelkäämään. Helsinki on viime aikoina joutunut enenevässä määrin kohtaamaan samoja kielteisiä lieveilmiöitä kuin muutkin metropolit. Nämä haasteet on otettava tosissaan eikä niiden edessä pidä olla naiivi.

Tulevalla valtuustokaudella kaikelle antaa leimaansa koronan jälkeinen jälleenrakennustyö. Kaupungin tulee kyetä ensin voittamaan epidemia, tuettava elinvoimaansa kriisiajan yli ja sen jälkeen luotava kriisin jälkeiselle kasvulle suotuisa ympäristö.

Kaikessa tässä tarvitaan asiansa osaavia ja kokeneita kaupunginvaltuutettuja, jotka ymmärtävät vastuullisen taloudenpidon ja helsinkiläisten arjen realiteettien päälle. Olen valmis jatkamaan työtäni Helsingin paikallispolitiikassa samalla innolla kuin tähänkin asti.

Lue lisää

343

Saarikangas Anne

Myyntijohtaja, MBA

Kotipaikka: Kaivopuisto

Syntymävuosi: 1966

Puhelinnumero: 0408262138

Motto: Minä välitän, välitä sinäkin

 

Yrittäjät ja yritykset. Yrittäjiä pitää voida tukea nykyistä enemmän yrittäjyyteen ja yrityksen kasvattamiseen. Tarvitsemme vielä enemmän hyvinvoivia yrityksiä, jotka luovat työpaikkoja ja maksavat veroja Helsinkiin. Yrityksien veroja pitää myös alentaa. Lisää yrityksiä Helsinkiin joilla saamme enemmän verotuloja.

 

Nuoret. Meidän tulee varmistaa nuorten hyvinvointi ja työllistyminen. Jengiytyminen ja huumeongelmat ovat kasvava uhka turvallisuudellemme ja se ei lopu itsestään. Nuorista on pidettävä huolta ja esimerkiksi huumehoitoon tai psykiatriseen hoitoon pääseminen pitää olla helppoa ja nopeaa.

 

Ei verojen korotuksille. Helsinkiläisten tuloverotusta tulee alentaa ei korottaa.

 

Työperäinen maahanmuutto – kyllä, mikäli kyseistä osaamista tai työntekijää ei meiltä löydy. Pakolaismaahanmuutto – ei. Ensisijaisesti tulee tarkasti kartoittaa suomalaiset potentiaaliset työnhakijat, mutta jollei kyseistä osaamista meiltä löydy, niin työperäinen maahanmuutto on tarpeen.

 

Autovastainen ideologia kaupungissamme on mennyt äärimmäisyyksiin. Helsinki on metropoli ja liikenneyhteydet tulee varmistaa niin jalankulkijoille, pyöräilijöille, joukkoliikenteen käyttäjille kuin autoilijoillekin.

Lue lisää

344

Sahlberg Jussi

Senior technology developer, palokunnan päällikkö

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1978

Puhelinnumero: 0456700666

Motto: Palveluita kaupunkilaisille laadukkaasti, kustannustehokkaasti ja asiakaskeskeisesti

Ikänsä Itä-Helsingissä asunut. Lähtöisin Kontulasta, vuodesta 2003 vuosaarelainen. Liberaalisti asioihin suhtautuva.

Päivätyö tietoliikennealalla, harrastuksena palokunta, meripelastus, mökkeily sekä radioamatööritoiminta. Kolmen kouluikäisen faija.

Kaupungin tehtävä on tuottaa palveluja. Nämä palvelut pitää tuottaa kustannustehokkaasti, laadukkaasti sekä asiakas huomioiden. Perusterveydenhuolto on retuperällä, korjattavaa riittää.

Lue lisää

345

Saranpää Timo

Matkailuyrittäjä, KTM

Kotipaikka: Lauttasaari

Syntymävuosi: 1965

Puhelinnumero: 0505236005

Motto: Elinvoimaisen Helsingin puolesta

Olen 55-v matkailuyrittäjä ja KTM Lauttasaaresta. 5 lapsen isä, yhden isoisä ja innokas järjestöaktiivi.

 

Haluan Helsingin säilyvän viihtyisänä, turvallisena asuinympäristönä, jonka lähiluonto, palvelut ja harrastukset tekevät meidät onnellisiksi.

 

Julkinen velka huolestuttaa. Hallinnon sijaan haluan käyttää verovaroja ihmisten koulutukseen, hoitoon ja virkistykseen. Haluan tuoda palveluyrittäjänä ja laskentatoimen asiantuntijana kertyneen osaamisen hallinnon ja palveluiden järjestämiseen.

 

Matkailu on taas jatkossa kasvuala ja Helsinki Suomen matkailun veturi.

Kuntapäättäjien on tuettava kaupungin vetovoiman kehittämistä.

Koronakriisi on hotelli-, ravintola ja matkailuyrityksille katastrofaalinen. Haluan niiden äänen kuuluviin, jotka ovat pahimmin kärsineet.

 

Helsingistä on 30 vuoden aikana tullut henkinen kotini. Viihdyn sen kaduilla, kapakoissa, tapahtumissa ja rannoilla. Helsinki on hieno paikka elää, tehdä työtä ja yrittää. Sen puolesta olen ehdolla.

Lue lisää

346

Sarkomaa Sari

Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1965

Puhelinnumero: 050 511 3033

Motto: Järki ja tunteet

Olen innostunut työstä kotikaupunkimme puolesta. Helsingin on oltava mahdollisuuksien kaupunki jokaiselle. Vahva osaaminen, yhteistyötaito ja sitkeys ratkaista asioita helsinkiläisten parhaaksi ovat vahvuuteni. Olen kolmen nuoren äiti, intohimoinen Itämeren suojelija ja lenkkeilijä. Kehitän Helsinkiä ihmisten ja asuinalueiden ääntä kuullen. Vauhditan työtä ja palveluja tuovaa yrittäjyyttä. Asumista ja elämistä ei saa tehdä kalliimmaksi. Helsinkiläisten on saatava vastinetta verorahoilleen parempina palveluina. Terveysasemalle on päästävä. Senioreiden ja omaishoitajien palveluiden on toimittava. Tärkein investointimme on laadukkaat lähipäiväkodit ja koulut. Ruuhkista on päästävä sujuvaan liikenteeseen. Helsinkiin kuuluvat eri kulkumuodot ja myös parkkipaikat. Vaalin merenrantojen ja luonnon puhtautta. Lähipalveluiden ja kivijalkayritysten elinvoimaan on yhdessä luotava ratkaisut. Helsingin on oltava kaiken ikäisille turvallinen ja hyvä paikka elää, tehdä työtä, yrittää ja opiskella.

Lue lisää

347

Saukkonen Lea

Meteorologi, projektipäällikkö

Kotipaikka: Alppila

Syntymävuosi: 1957

Puhelinnumero: 0405958588

Motto: HyvänSäänHelsinki

Koulutukseltani olen meteorologi ja filosofian maisteri. Haluan asiantuntemuksellani auttaa Helsinkiä tekemään ilmastonmuutosta hidastavia päätöksiä. Suhtautumiseni ilmastoasioihin on käytännönläheinen ja tieteeseen pohjautuva. Ilmastokriisiä ei torjuta pelkällä idealismilla!

Minulle on tärkeää, että Helsingin keskusta pysyy elävänä, toimivana ja sen on oltava vetovoimainen niin yrittäjille kuin kuluttajille. Keskustaan on päästävä kaikilla kulkuneuvoilla – myös omalla autolla.

Hyvinvointiyhteiskunnan taso mitataan sillä kuinka hyvin se pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista. Haluan olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa nuorille, senioreille sekä eritysapua tarvitseville ihmisille.

Lue lisää

348

Savolainen Sera

Insinööriopiskelija (AMK), sateenkaariaktivisti

Kotipaikka: Harju

Syntymävuosi: 1999

Puhelinnumero: 044 099 3326

Motto: Helsinki sateenkaaren sinisellä raidalla

Olen Sera Savolainen, tuotantotalouden opiskelija, junantuoma helsinkiläinen sekä henkeen ja vereen vapauden puolustaja.

Muuttaessani Helsinkiin olin 18-vuotias tuore ylioppilas ja edessä häämötti välivuosi vailla tietoa tulevasta – mielessä oli vain se, että nyt olen vapaa tekemään mitä ikinä haluankaan. Helsinki oli ollut mielessäni kaupunki, jossa kaikki on mahdollista. Paikka, jonne ihmiset monista taustoista olivat tulleet tavoittelemaan unelmiaan ja olemaan vapaita.

Olen ehdolla, koska tahdon kampanjallani luoda toivoa, kannustaa unelmoimaan ja jatkaa tarinaa siitä, mitä Helsinki minulle itselleni mahdollisti. Helsingistä tuli minulle koti, vapauden ja toivon satama. Haluan, että jokainen taustastaan riippumatta voisi saapua vapaaseen, tasa-arvoiseen ja turvalliseen kaupunkiin, jossa oman itsensä näköisen elämän rakentamiselle olisi suotuisat puitteet.

Varmistetaan yhdessä, että Helsingin valtuustossa sateenkaaren kirkkain väri on ensi keväänä sininen!

Lue lisää

349

Saxberg Mirita

Kaupunginvaltuutettu, liiketoiminnan opettaja

Kotipaikka: Laajasalo

Syntymävuosi: 1982

Puhelinnumero: 0505621225

Motto: Opettajan arvoilla, yrittäjän asenteella

Kaupunginvaltuutettu, opettaja, yrittäjä, kahden lapsen sinkkuäiti sekä sinnikäs pirulainen. Kauppatieteiden tohtoriopiskelija ja hallintotieteiden maisteri, jolla on seitsemän vuoden kokemus eduskunta- ja kuntapolitiikasta.

Olen marinoitunut myös ihan oikeissa töissä: työllistänyt toistasataa ihmistä tapahtuma-alan yrityksessäni, koordinoinut markkinointia isossa firmassa, opettanut eri koulutusasteilla ja toiminut pitkään ammattijuontajana sekä Itä-Helsingin Yrittäjien hallituksessa.

Harrastan kierrättämistä, kirppiksiä ja kamppailen kiusaamista vastaan. Laskettelen ja haluaisin olla intohimoinen juoksija, mutta en ehdi, sillä olen vielä intohimoisempi leijonaäiti. Tiedän mitä lapsiarki on – myös eroperheissä.

Hyvässä Helsingissä:

 • Lapset kasvatetaan rakkaudella ja koulutus järjestetään kunnolla
 • Yrittäjiä arvostetaan ja työtä on tarjolla
 • Terveelle markkinataloudelle on tilaa
 • Hyvä olo lähtee luonnosta ja vapaudesta liikkua

Arki toimii, kun peruspalveluihin on helppo päästä.

Lue lisää

350

Sazonov Daniel

Lakimies, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Töölö

Syntymävuosi: 1993

Puhelinnumero: 045-1296812

Motto: "Jos jotain tehdään, se tehdään kunnolla"

Olen Daniel, kaupunkipoliitikko ja lakimies, jolle Helsinki on aina ollut koti. Olen kasvanut Malminkartanossa ja nykyisin asun Töölössä. Päivätyöni on valtakunnan politiikassa. Työskentelen Kokoomuksen puoluetoimistolla strategiapäällikkönä.

Haluan rakentaa kansainvälisesti vetovoimaista Helsinkiä, jossa on elävää kaupunkikulttuuria, vahva talous ja maailman paras arki. Edellisissä kuntavaaleissa teemani oli rakentaa Helsingistä aito eurooppalainen metropoli. Sillä polulla olemme olleet – ja sille polulle meidän on palattava, kun tänä vuonna saamme koronan kuriin.

Viimeiset neljä vuotta olen saanut tehdä kaupunkipolitiikkaa vastuullisissa rooleissa kaupunginvaltuutettuna, valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Olen valmis tekemään Helsingin eteen täysillä töitä myös seuraavat neljä vuotta. Tähän toivon sinun tukeasi!

Lue lisää

351

Sifo Nazzareno

Luova johtaja, arkkitehti M.Sc.

Kotipaikka: Jätkäsaari-Ruoholahti

Syntymävuosi: 1974

Motto: Mikään ei ole mahdotonta

Sifo 💙 Aktivoiva Hyvinvoiva Helsinki

Meidän on ajateltava menestymisen ideologia uusiksi niin, että keskiöön nostetaan helsinkiläiset.
Helsingistä on jo kehittynyt eurooppalainen startup-pääkaupunki. On aika kääntää katse takaisin lähelle. Seuraavalla valtuustokaudella ääni on annettava lähiaktiiveille, opiskelijoille, moniarvoiselle ekologisuudelle ja paikallisille yrittäjille – alkaen Malmin tuubin kutojamummoista.

Tavoitteeni näissä vaaleissa on tuoda Helsingin valtuustoon ja Kaupunkiympäristölautakuntaan luovaa ajattelua sekä edistää kolmea minulle tärkeää teemaa: 1⃣ lähiturvallisuutta, 2⃣ paikallistaloutta ja 3⃣ ekologista kaupunkirakennetta – ilman ideologisia arvolatauksia, mikä suomeksi tarkoittaa, että tulevaisuuden yksityisautoilu ja ilmailukin voi olla sen keskeinen osa.

Sitä on Helsingin henki, joka säteilee ympäri Suomea ja maailmaa.

Lue lisää

352

Sillantaka Nina

viestinnän asiantuntija, VTM

Kotipaikka: Tapanila-Töyrynummi

Syntymävuosi: 1986

Puhelinnumero: 0405253165

Haluan vaikuttaa siihen, että Helsinki on perheille paras paikka elää. Huonokuntoiset tai homeiset päiväkoti- ja koulurakennukset on korjattava viipymättä. Päiväkotipaikka tulee saada perheelle parhaiten sopivasta paikasta silloin kun perhe sitä tarvitsee, siis myös tammikuussa. Kiusaamiseen tulee puuttua varhaisessa vaiheessa ja laajalla yhteistyöllä perheiden, koulun ja mm. perhetyön yhteistyöllä.
Olen yrittäjän tytär, vaimo ja miniä ja minulle on tärkeää, että Helsinki on yrittäjämyönteinen kaupunki.
Haluan, että Helsingin kaupungin vuokratonteille tulee lunastusoikeus asukkaille.

Lue lisää

353

Siltanen Anni

Johtava asiantuntija/ FM

Kotipaikka: Vallila

Syntymävuosi: 1981

Puhelinnumero: 0445625991

Motto: Ei lopu tekeminen kesken!

Olen 39-vuotias sinivihreä kokoomuslainen, kaupunkilainen Vallilasta. Päivätyöni on Eteläranta kympissä johtavana asiantuntijana osaamisen ja koulutuksen parissa. Haluan Helsingin olevan kansainvälisesti kilpailukykyinen ja vetovoimainen pääkaupunki, jossa jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on hyvä asua ja elää. Kärkiteemani ovat koulutus ja toimiva, kansainvälisesti vetovoimainen kaupunkiympäristö, johon kuuluu myös sujuva joukkoliikenne ja myös öisin liikkuva turvallinen metro. Haluan osaltani olla tekemässä nuorille helsinkiläisille parasta mahdollista kasvuympäristöä, jossa elämän haastavina hetkinä saa apua ja tukea.
Suomi on koulutuksen kärkimaa, ja Helsingin tulee -kansainvälisessäkin vertailussa- olla koulutuksen kärkikaupunki. Meillä on erinomaiset koulut, joissa kasvaa tulevaisuuden helsinkiläisiä. Taataan heille tarpeeksi opettajia, kattava kielivalikoima ja tarpeeksi tukipalveluita. Ollaan ylpeitä Suomen suurimmasta ammatillisesta oppilaitoksesta ja edistetään yhdessä mah

Lue lisää

354

Sivonen Pertti

Kiinteistönvälittäjä

Kotipaikka: Sörnäinen

Syntymävuosi: 1960

Puhelinnumero: 045 326 8951

Motto: Rakennetaan ja kehitetään Helsinkiä asiantuntemuksella aatteen sijaan.

Olen 60-vuotias kiinteistönvälittäjä ja osa-aikainen taksinkuljettaja Sörnäisistä. Nykyinen asuinpaikani on Lintulahti. Olen asunut 500 metrin etäisyydellä Kurvista 1980-luvun puolivälistä asti. Olen seurannut alueen ja koko itäisen kantakaupungin kehittymistä ja kasvamista aitiopaikalta vuosikymmenien ajan. Työni puolesta liikun paljon eri puolilla kaupunkia ja olen oppinut tuntemaan alueiden hyvät ja vähäiset huonot puolet. Helsingissä asuu omaa kotikaupunginosaansa ja Helsinkiä rakastavia kaupunkilaisia, jotka tarvitsevat kaupunkiinsa valtuuston, joka kuuntelee kaupunkilaisia ja asiantuntijoita.

Lue lisää

355

Skön Lauri

Some-strategi

Kotipaikka: Hernesaari

Syntymävuosi: 1990

Puhelinnumero: 0415022546

Motto: Pidän kädet omissa taskuissani.

Olen Lauri Skön, 30-vuotias viestinnän ja sosiaalisen median ammattilainen Helsingin Hernesaaresta. Alun perin olen kotoisin Kouvolasta, mutta reilussa kymmenessä vuodessa olen kotiutunut mainiosti Helsinkiin. Työskentelen some-strategina kokoomuksen puoluetoimistolla. Minulla on kokemusta myös yrittäjyydestä perustamani Klikinsäästäjä-yhteisön kautta. Politiikan ja viestinnän ohella erityisesti musiikki on lähellä sydäntäni.

Lue lisää

356

Sohrabi Seida

Lähi-idän ja islamin asiantuntija, VTM

Kotipaikka: Sompasaari

Motto: Malttia maahanmuuttoon, yhteistyötä valtuustoon

Olen vaasalaistaustainen Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri ja Lähi-idän asiantuntija. Olen syntynyt vaatimattomissa oloissa ulkomailla ja kokenut niukkuutta ja köyhyyttä. Suomi tarjosi kuitenkin minulle ja perheelleni sen, mistä suurimmassa osassa maailman maita voi vain haaveilla. Ainoat ehdot olivat usko itseensä ja kova työ.

Minulle tärkeitä teemoja kuntavaaleissa ovat maahanmuutto, koulutus ja terveen keskustelukulttuurin puolustaminen.

Haluan ajaa maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Emme saa päästää rinnakkaisyhteiskuntia syntymään: En kannata suurmoskeija -hankkeita, sillä fundamentalismi ei kuulu Suomeen. En myöskään kannata esimerkiksi muslimityttöjen ja -naisten omia uimahallivuoroja. Erioikeuksia ei pidä sallia uskonnon ja kulttuurin varjolla. Harkinnalla ja realismilla tehty asuntopolitiikka, nopea työllistyminen sekä naisten ja lasten oikeuksista kiinni pitäminen ovat toimivan maahanmuuttopolitiikan edellytys.

Lue lisää

357

Suomalainen Nina

Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija

Kotipaikka: Paloheinä

Syntymävuosi: 1966

Nina Suomalainen on kansainvälisen kriisinhallinnan asiantuntija, joka on työskennellyt mm. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä ja YK:ssa, Balkanilla, Afrikassa ja Lähi-idässä. 2018 lähtien hän työskentelee Genevessä sijaitsevan Justice Rapid Response-järjestön toiminnanjohtajana. Nina rakastaa luontoa, eläimiä ja mökkeilyä. Ninan koti on Helsingin Paloheinässä.

Lue lisää

358

Suvio-Samulin Aira

Yrittäjä, taiteilija

Kotipaikka: Punavuori

Syntymävuosi: 1927

Puhelinnumero: 0405455600

Motto: Ota valtaan vanhuutesi!

Aira Suvio-Samulin on ollut kansanvalistaja jo vuosikymmeniä.

Koko elämänsä Aira on tehnyt mielenterveystyötä ja ennen kaikkea edistänyt mielisairauksien ennaltaehkäisevää toimintaa. Airan edesmenneellä, skitsofreniaa sairastaneella Pirjo-tyttärellä oli valtava vaikutus mielenterveysasioihin paneutumisessa.

Vanhustyö, erityisesti vanhuuden omaehtoinen haltuun ottaminen on Airan suuri elämäntehtävä. Hän on kotona asumisen puolestapuhuja ja käy keikoilla ympäri Suomea lääkäripäivillä ja vanhus- sekä mielenterveystilaisuuksissa puhumassa mm. kodin turvallisuusteknologiasta, jotta jokainen voisi halutessaan elää omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

Lue lisää

359

Tarkiainen Elisa

VTM, Puoluejohdon erityisavustaja

Kotipaikka: Herttoniemi

Syntymävuosi: 1990

Motto: Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. -Eeva Kilpi

Helsingin kulttuurijaoston jäsen. Puoluejohdon erityisavustaja. Valtiotieteiden maisteri. Koti Herttoniemessä.

Lue lisää

360

Tossavainen Timo

Yhteysjohtaja, YTM

Kotipaikka: Siltamäki

Syntymävuosi: 1966

Puhelinnumero: 050 320 9464

Motto: Asumismenoihin malttia ja Stadin touhuihin tolkkua!

Olen yhteistyökykyinen, valmiiksi verkostoitunut ja kunnalliseen päätöksentekoon perehtynyt sekä sanavalmis vaikuttaja. Pidän tärkeänä koko kaupungin kehittämistä, huomioiden myös kaupunkikeskustasta kauempana sijaitsevat kaupunginosat omine erityispiirteineen. Toimiva kaupunki tarvitsee työpaikkoja ja elinvoimaa sekä sujuvat liikenneyhteydet. Asumismenot eivät saa haukata liian isoa osuutta ihmisten tuloista. Pienille ihmisille pitää olla terveelliset koulut ja päiväkodit sekä ikäihmisille hyvää hoitoa.

Tunnen Stadia monelta kulmalta; Kotikulmani ovat Siltamäessä, aiemmin olen asunut Lassilassa, Töölössä, Ruskeasuolla, Punavuoressa ja Vallilassa. Työskentelen asumisasioiden parissa ja työpaikkani on Helsingin ydinkeskustassa. Osallistun monipuolisesti vapaaehtoistoimintaan ja kesäisin mökkeilen Mikkelissä perheen kanssa – kissat kulkevat myös mukana. Karjalaisuuteni näkyy iloisena virneenä ja suruttomana elämänasenteena – vaikka otan asiat varsin vakavasti, kun se on tarpeen.

Lue lisää

361

Toveri Maarit

Hallitusammattilainen (HHJ PJ) ja yrittäjä

Kotipaikka: Tapanila

Syntymävuosi: 1955

Motto: Kuuleva, vuorovaikutteinen ja taloudellisesti vahva Helsinki!

Olen 65-vuotias hallitusammattilainen ja pienyrittäjä. Asumme mieheni kanssa Tapanilassa. Arkea rytmittävät työn ja luottamustehtävien lisäksi lapsemme perheineen ja huolenpito iäkkäistä vanhuksistamme. Kokemusta työelämästä, esimiehisyydestä ja johtamisesta eri toimialoilta on kertynyt yli 40-vuotta, viimeiset 10 vuotta ennen hallitusammattilaiseksi ja pienyrittäjäksi siirtymistä toimin valtakunnallisen asumisoikeusyhtiön toimitusjohtajana. Painopiste on edelleen asumisen palveluissa ja alan luottamustehtävissä.

Helsingin kuntapolitiikkaan ja Kokoomukseen tulin mukaan jo nuorena opiskelijana. Sen jälkeen olen toiminut luottamushenkilönä monissa hallituksissa ja lautakunnissa. Nyt olen KOY Auroranlinnan hallituksessa varapuheenjohtajana ja Kaupunkiympäristön ympäristö- ja lupajaostossa varajäsenenä.

Helsingin kehittäminen kaipaa mielestäni nykyistä enemmän kaikkien helsinkiläisten, mutta erityisesti paikallisten asukkaiden ja yrittäjien näkemysten huomioonottamista, parempaa vuoropuhelua eri näkökulmista ja avoimempaa asioiden valmistelua.

Lue lisää

362

Tuohimaa Pasi

Viestintäpäällikkö, YTK

Kotipaikka: Marjaniemi

Syntymävuosi: 1961

Puhelinnumero: +358 40 5445001

Motto: Elinvoimainen Helsinki huolehtii hyvin myös asukkaistaan

Olen entinen politiikan toimittaja, nykyisin Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkö, kolmen aikuisen pojan isä, puoliso ja itähelsinkiläinen lätkäfaija. Helsinki on ollut kotikaupunkini 37 vuotta. Tulin tänne aluksi pelaamaan jääkiekkoa, mutta tehnyt sen jälkeen paljon muutakin. Seurasin ja raportoin Helsingin kunnallispolitiikkaa laajasti Helsingin Sanomille kymmenen vuoden ajan ennen siirtymistäni politiikan toimittajaksi television Nelosen uutisiin ja sieltä takaisin HS:n politiikkaan ja talouteen. Opiskelin toimittajaksi Jyväskylän yliopistossa (YTK) ja olen valmistunut myös Sanoman toimittajakoulusta. Kaupunkitoimittajat ry:n puheenjohtajana toimin 2007-09 ja Politiikan toimittajat ry:n puheenjohtajana 2011-13. Olen toiminut myös pitkään Itäkeskuksen peruskoulun johtokunnassa, puheenjohtajanakin yhden nelivuotisen vaalikauden. Olen vaikuttanut myös Marjaniemi-Seuran hallituksessa.
Näkemyksiäni hyvästä Helsingistä osoitteissa www.pasituohimaa.fi ja www.facebook.com/TuohimaaPasi.

Lue lisää

363

Turtiainen Joona

DI, johtaja

Kotipaikka: Pukinmäki

Syntymävuosi: 1982

Puhelinnumero: 0405865939

Motto: Hiilineutraali Helsinki - kestävä ihmisten metropoli

Ilmastonmuutokseen vastaaminen ja koronasta elpyminen on Helsingille mahdollisuus keksiä itseään uudelleen kestävänä ihmisten metropolina. Energiamurros lämmityksen ja liikenteen osalta tulee tehdä niin, että valintojen kanssa on hyvä elää muutama seuraava vuosikymmen. Olen uudelle energialle ja vaikuttavalle ilmastopolitiikalle omistautunut markkinaliberaali sinivihreä. Olen kahden pienen pojan isä ja haluan huolehtia Helsingistä tuleville sukupolville. Taloutemme pullonkaulana on asumisen kalleus, johon on vastattava tarjontaa lisäämällä. Kun se tehdään tiiviisti, voidaan Helsingin luonne- ja luontopaikat säilyttää. Tarjoan rakkaan kotikaupungin käyttöön sydäntä, joka on oikealla, sekä Brysselissä ja kotimaan politiikassa kertyneitä kokemuksia ja verkostojani. Odotan innolla avointa ja rakentavaa yhteistyötä kaupunginvaltuustossa.

Lue lisää

364

Turunen Topi

lehtori / yrittäjä

Kotipaikka: Meilahti

Syntymävuosi: 1976

Puhelinnumero: 0503604151

Motto: Elämä opettaa, minä en.

Stadi pitää saada liikkeelle!

Kävelijöille pitää kaavoittaa kahviloita, esimerkiksi Vantaanjoen varteen.

Polkupyöräreitit tulee merkitä ennen risteystä, jotta pystyy ennakoimaan ajosuunnan.

Autoilun solmukohdat on avattava. Länsisatamaan on rakennettava tunneli ja Itäkeskukseen nelitasoliittymä.

HSL:n on myytävä myös yhden vyöhykkeen lippuja.

Malmin lentokenttää jään kaipaamaan.

Kesä tulee, ja kaupunkipyörät pyörii.

Ystävällisin tervesiin

Topi Turunen
KTM, erityisopettaja ja yrittäjä

Jk. Ei oo elämäsi suruinen, kun on ehdokkaasi Turunen.

Lue lisää

365

Urasto Petra

Henkilöstöpäällikkö, Master Student

Kotipaikka: Munkkiniemi

Syntymävuosi: 1978

Puhelinnumero: 0401522096

Motto: Whatever you are not changing, you are choosing.

Olen 43-vuotias henkilöstöpäällikkö Anton & Antonilla ja pitkän linjan palvelualojen ammattilainen. Olen intohimoinen ruoanlaittaja, neljän lapsen äiti ja jatko-opiskelija. Kuntapolitiikka kiinnostaa, sillä siellä päätetään kaikki arjen yhteiskunnalliset raamit. Haluan olla mukana kehittämässä maailman parasta ja toimivinta pääkaupunkia, jossa yhdistyy historia ja teknologia, perinteiset arvot sekä monikulttuurisuus, monimuotoiset perheet sekä monimuotoinen kaupunkiympäristö.
Minkälaisessa naapurustossa sinä haluat asua? Minä haaveilen lähiöistä, jossa kaikki ovat osa yhteisöä. Yhteisö huolehtii alueestaan; sen ihmisistä, sen ympäristöstä, yrityksistä ja palveluista.
Vapaus on oikeus kantaa vastuuta.

Lue lisää

366

Valtonen Elina

Kansanedustaja

Syntymävuosi: 1981

Lue lisää

367

Varjokari Laura

oikeustieteen maisteri, varatuomari, Helsingin vanhusneuvoston puheenjohtaja

Kotipaikka: Munkkivuori

Syntymävuosi: 1987

Puhelinnumero: 0447777332

Olen 34-vuotias oikeustieteen maisteri, varatuomari ja pienen lapsen äiti Helsingin Munkkivuoresta. Iloisen energisenä naisena omaan positiivisen elämänasenteen ja olen aktiivisesti monessa mukana. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti ikäihmiset sekä syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret. Elän arvojeni mukaan, ja vapaaehtoistoiminta kuuluukin kiinteänä osana tavalliseen arkeeni.

Olen myös Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, Helsingin vanhusneuvoston puheenjohtaja sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen. Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa, ja mielelläni jatkaisin työtä Helsingin hyväksi.

Lue lisää

368

Vartiainen Juhana

Kansanedustaja, valtiotieteiden tohtori, ekonomisti

Kotipaikka: Kruununhaka

Syntymävuosi: 1958

Olen Kokoomuksen kansanedustaja Helsingistä, koulutukseltani valtiotieteen tohtori ja ekonomisti. Olen Helsingin Kokoomuksen pormestariehdokas. Vaalitunnukseni on Kestävän kasvun Helsinki. Ajatuksiini voi käydä tutustumassa osoitteessa www.juhanavartiainen.fi.

Lue lisää

369

Vierunen Maarit

Rahoituspäällikkö, KTM

Kotipaikka: Vuosaari

Syntymävuosi: 1968

Puhelinnumero: 0468773296

Motto: Järkeviä päätöksiä !

Olen 52-vuotias kauppatieteiden maisteri ja teinipojan äiti Vuosaaresta. Työskentelen rahoituspäällikkönä Espoon kaupungilla.

Tällä valtuustokaudella olen vaikuttanut kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna, kaupunkiympäristölautakunnan varajäsenenä ja Helen Oy:n tyttären Oy Mankala Ab:n hallituksen jäsenenä. Olen Helsingin Kokoomuksen puheenjohtaja ja Kansallisen Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen.

Visio Helsingin kasvusta ja muutoksesta tulee ulottaa vuosikymmenten päähän. Minulla on aito halu vaikuttaa siihen, että myös tulevaisuudessa, tulevan valtuustokauden jälkeenkin, eri ikäisillä helsinkiläisillä on mahdollisuus toimivaan kaupunkiin. Senpä vuoksi kaupungin talous on pidettävä vahvana, koska vain tasapainoisella taloudenpidolla voidaan ylläpitää palveluja, pitää huolta turvallisuudesta, viihtyvyydestä, ympäristöstä ja harrastusmahdollisuuksista ja samalla katsoa, että kaupunkilaisten verorasitus ei kasva kohtuuttomaksi ja että kaupungin velan määrä pysyy hallinnassa.

Lue lisää

370

Vikman Janne

Tilintarkastuksen asiantuntija, KTM

Kotipaikka: Kalasatama

Syntymävuosi: 1993

Puhelinnumero: 0505010125

Motto: Asiapolitiikan uusi nousu

Olen 27-vuotias helsinkiläinen ekonomi, tilintarkastaja ja järjestöaktiivi Kalasatamasta. Ydinosaamisalueeni ovat talous ja hallinto sekä yritysten toiminta. Näkisin itseni luontevasti esimerkiksi kehittämässä Helsingin kaupunkiyhtiöitä.

Politiikassa minulle tärkeimpiä asioita ovat mahdollisuuksien tasa-arvo, yrittäjyys ja työnteko, ilmasto sekä kestävä talous. Yhteiskuntien menestys rakentuu markkinatalouden ja järkevän sääntelyn varaan. Helsingissä pitää parantaa yrittämisen edellytyksiä ja panostaa erityisesti lapsiin ja nuoriin, jotta kaikilla olisi hyvät lähtökohdat tavoitella unelmiaan.

Pyrin olemaan vastavoima populismille ja tarpeettomalle vastakkainasettelulle. Helsinkiä on rakennettu ja rakennetaan jatkossakin parhaiten asiaperustaisella politiikalla ja yhteistyöllä. Hyvät ideat eivät katso puoluekirjaa.

Perheeseeni kuuluu avopuoliso. Lähellä sydäntäni ovat myös grillaus, jääkiekko ja yhdistystoiminta.

Lue lisää

371

Vuori Timo

Teologian tohtori, hankekoordinaattori

Kotipaikka: Pohjois-Haaga

Syntymävuosi: 1980

Motto: Kaiken omani kannan mukanani

Olen taustaltani humanisti, juuriltani pohjoishaagalainen, helsinkiläinen ja uusmaalainen. Koulutukseltani olen teologian tohtori, erikoisalaani kirkkohistoria. Olen kaupunginosa-aktiivi, Pohjois-Haaga Seura ry:n puheenjohtaja.

Työskentelen Kansallinen senioriliitto ry:n palveluksessa. Vastuullani on hanke, jonka avulla pyritään edistämään eläkkeelle jääneiden hyvinvointia.

Viimeksi kuluneet kahdeksan vuotta olen ollut edistämässä ja puolustamassa helsinkiläisten kulttuuripalveluita. Tällä hetkellä olen kaupungin kulttuuri- ja kirjastojaoston jäsen. Aikaisemmin olen toiminut kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtajana ja jäsenenä.

Mielestäni sujuva liikenne kuuluu kaikille. Panostetaan enemmän kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Pidetään huolta ikäihmisten palveluista.

Lue lisää