133

Saukkonen Lea

Meteorologi

Kotipaikka: Alppila

:

:

Koulutukseltani olen meteorologi ja filosofian maisteri. Politiikan lisäksi harrastuksiini kuuluvat Skotlannin terrierit, golf, lukeminen, elokuvat, mökkeily, maalaaminen  ja musiikin kuuntelu. Politiikassa olen ollut aktiivisesti mukana jo vuodesta 2000.

Helsingin Kokoomuksen muut kuntavaaliehdokkaat

27

Aakio Eija-Riitta

Oopperalaulaja, henkilökohtainen avustaja

Kotipaikka: Viikinmäki

:

:

:

Kulttuuriporvari vahvalla ay-taustalla. Intohimolla ja suurella sydämellä yhteisen etumme ja tasa-arvon puolesta toimiva.

Lue lisää

28

Aarnio Iida

Hoivapalvelukoordinaattori, Estenomi (AMK)

Kotipaikka: Aurinkolahti

:

:

Työskentelen hoivapalveluiden koordinaattorina ikäihmisten, kehitysvammaisten sekä mielenterveyskuntoutujien palveluiden parissa. Olen vuosien aktiivitoimija politiikassa ja kokemusta löytyy hyvin monelaisista tehtävistä. Tällä hetkellä toimin Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtajana sekä Kokoomuksen puoluehallituksen ja Helsingin nuorisolautakunnan varajäseninä.

Lue lisää

29

Abib Mukhtar

Tiiminvetäjä

Kotipaikka: Kamppi

:

:

Olen työskennellyt Helsingin kaupungin palveluksessa 22 vuotta erilaisissa työtehtävissä sekä luottamustoimissa. Teen töitä ahkerasti, jotta helsinkiläisillä olisi hyvä ja toimiva varhaiskasvatus, perusopetus ja vanhustenhoito, sekä laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut. Helsingissä on pulaa kohtuuhintaisista asunnoista, joten haluan edistää kohtuuhintaisten asuntojen rakentamista helsinkiläisille.

Lue lisää

30

Ahmed Ujuni

Nuoriso-ohjaaja, Fenix Helsinki ry:n puheenjohtaja

Kotipaikka: Etelä-Haaga

:

:

:

Olen Ujuni Ahmed, nuorehko Itä-Helsingissä kasvanut nuorisotyöntekijä ja kansalaisaktivisti. Minulle tärkeintä on epäkohtiin puuttuminen, joka on loppujen lopuksi saanut minut lähtemään rakentamaan yhteistä kaupunkia niin että se olisi kaikille hyvä. Lähellä sydäntäni on nuoret ja naisten asema Suomessa.

Lue lisää

31

Ahsanullah Tarik

SYL:n varapuheenjohtaja, oikeustieteen ylioppilas

Kotipaikka: Kallio

:

:

:

Olen 24-vuotias kalliolainen oikeustieteen opiskelija. Läpi yliopistoaikani olen toiminut aktiivisesti opiskelijaliikkeen parissa ja näiden tehtävien kautta on syntynyt intohimo vaikuttamistyöhön. Valtuustossa lupaan pitää kovaa ääntä nuorten ja opiskelijoiden asioista sekä rakentaa tiiviimpää metropolia!

Lue lisää

32

Aivio Sanna

Hoitotyön opettaja

Kotipaikka: Malmi

:

:

Olen aktiivinen ja tulevaisuuteen katsova helsinkiläinen.  Olen saanut kokea niin opiskelijan arkea kuin kotiäitiyttä vaipparalleineen, perhe-elämän iloja ja ammatillista kasvua.  Nuoruudesta lähtien olen työskennellyt erilaisissa hoitotyön ammateissa ja kohdannut ihmisiä vaikeissakin elämäntilanteissa.

Lue lisää

33

Anunti Kristiina

Yrittäjä, konsultti

Kotipaikka: Arabianranta

:

:

Arvostan valinnanvapautta, yrittäjyyttä ja tunnollista työntekoa, sujuvaa liikennettä (myös autoilua) ja  muutakin vapautta.

Lue lisää

34

Apter Ted

Lakimies, Työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikan asiamies

Kotipaikka: Töölö

:

:

:

Olen 30-vuotias töölöläinen. Haluan edistää Helsinkiä metropolina: kulttuuria, kansainvälisyyttä ja yhteyksiä. Vapaa-ajallani lenkkeilen, luen ja nautin Helsingin entistäkin monipuolisemmista ravintoloista.

Lue lisää

35

Asikainen Milka

muotoilija, taiteen maisteri

Kotipaikka: Kallio

:

:

:

Haluaisitko Helsingin kaupunginvaltuustoon kerrankin jonkun hieman erilaisen poliitikon? Olen kotoisin Hämeenlinnasta, opiskellut Rovaniemellä ja asunut monessa muussakin eri paikassa, joten osaan katsoa asioita monesta eri näkökulmasta. Haluan tuoda politiikkaan muotoiluajattelua eli kayttäjälähtöisyyttä ja ratkaisukeskeisyyttä.

Lue lisää

36

Asko-Seljavaara Sirpa

Professori, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Lauttasaari

:

:

:

Plastiikkakirurgian professori ja ylilääkäri (emerita), kansanedustaja 2003-2011, Helsingin kaupunginvaltuustossa 13 vuotta, kaupunginhallituksessa 4 vuotta ja terveyslautakunnassa ja nyt sote-lautakunnassa. Vanhusneuvoston pj. Askon säätiön hallituksen pj.

Lue lisää

37

Auranen Timo

Johtokeskusupseeri evp., projektipäällikkö

Kotipaikka: Vuosaari

:

:

Virkeä toiminnallinen Helsinkiläinen, joka harrastaa vapaaehtoistyötä, kuntoilua, lukemista ja historiaa. Haluan ottaa projektin kotikaupungin valtuustossa kaikkien kaupunkilaisten asioiden ajamiseen.

Lue lisää

38

Bogomoloff Harry

Valtuuston varapuheenjohtaja, VTM

Kotipaikka: Kulosaari

:

:

Olen realistinen, kokenut ja päättäväinen valtuutettu. Osaan toimia pienissä ja suurissa ryhmissä – kaikenlaisten ihmisten kanssa. Luottamusta on riittänyt valtuuston johtopaikoille asti.

Lue lisää

39

Ekholm-Talas Heidi

Yrittäjä, Äiti yrittää -bloggaaja

Kotipaikka: Oulunkylä

:

:

Tuon politiikkaan yrittäjänäkemystä ja asennetta. Pienten lasten äitinä elän niitä kuuluisia ruuhkavuosia ja haluan vaikuttaa mm. varhaiskasvatuspalveluihin.

Lue lisää

40

Eklund Merja

Veteraaniasiamies (evp.), sairaanhoitaja

Kotipaikka: Pikku Huopalahti

:

:

Terveydenhuollon kokemusta vauvasta vaariin. Kansalaistoiminnan asiantuntija. Perehtynyt käytännönläheisesti iäkkäiden ympäristöön ja seniorikansalaisten arkeen.

Lue lisää

41

Eneh Ogechukwu

Kulttuurituottaja, Kasvatustieteiden maisteri (KM)

Kotipaikka: Pakila

:

:

Olen Nigeriasta yli 30 vuotta sitten Suomeen muuttanut suomalainen. Olen viimeisen 13 vuoden aikana työskennellyt kulttuurituottajana ja opetussuunnittelijana Helsingin kaupungille. Haluan olla mukana auttamassa maahamuuttajia omaksumaan suomalaisia arvoja, kuten sananvapaus, tasa-arvo ja kouluttautuminen.

Lue lisää

42

Enroth Matti

VN, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Pakila

:

:

:

Olen asukasaktiivi ja kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu. Hoidan asiat ratkaisuhakuisesti loppuun saakka, yhteistyössä asukkaiden kanssa.

Lue lisää

43

Franckenhaeuser Sebastian

Tuotepäällikkö

Kotipaikka: Herttoniemi

:

:

Olen nuori ja energinen syntyperäinen helsinkiläinen, joka on ehtinyt hankkia asiantuntemusta monelta alalta. Olen luonteeltani ja taidoiltani yhteistyökykyinen ja ihmisläheinen moniosaaja, joka haluaa viedä vaikeitakin asioita tyylillä eteenpäin. Haluan tarjota osaamiseni kotikaupunkini hyväksi – tehdään yhdessä Helsingistä turvallinen ja parempi paikka asua!

Lue lisää

44

Haavisto Joona

Koodari, insinööri (AMK)

Kotipaikka: Hermanni

:

:

:

Helsinkiläinen nörttifaija ja vaikuttaja ympäristölautakunnassa. Lisää kaupunkia helsinkiläisille – tiiviimmin ja korkeammalle. Kaupungin on oltava aidosti toimiva ja elävä sekä samalla avoin ja edelläkäyvä.

Lue lisää

45

Hakola Juha

Ylikomisario, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Vartiokylä

:

:

:

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, kiinteistölautakunnan puheenjohtaja ja Helsingin poliisin ylikomisario.

Lue lisää

56

Hämäri Panu

Yrittäjä

Kotipaikka: Pakila

:

:

:

Pitkän linjan yrittäjä, joka on kokenut myös yrittäjyyden riskit, ja siksi tietää, että yrittäjyys on elämänvalinta ja ammatti kuten mikä tahansa työ.

Lue lisää

46

Hamro-Drotz Dennis

Start-up yrittäjä, meribiologi

Kotipaikka: Töölö

:

:

:

Jag kommer att koncentrera mig på frågor som har att göra med inneluftsproblem i daghem och skolor, idrottsmöjligheter för barn, miljövänliga lösningar och start-up företagande.
Tulen keskittymään kysymyksiin liittyen sisäilmaongelmiin päiväkodeissa ja kouluissa, lasten liikuntamahdollisuuksiin, ympäristöön ja start-up yrittäjyyteen.

Lue lisää

47

Harjuhahto-Madetoja Katrina ”Kati”

Toimitusjohtaja, KTM

Kotipaikka: Töölö

:

Olen humaani ekonomi ja kotikaupunkiaan rakastava helsinkiläinen, jolla on kykyä ja rohkeutta uudistaa.
Siviilissä työskentelen Eteva kuntayhtymän (sote-toimiala) toimitusjohtajana, ja olen myös aktiivinen vapaaehtois- ja järjestötötoimija (mm. ICT-sektori).
Elämänarvoni pohjautuvat saamalleni kotikasvatukselle: oikeudenmukaisuus, työn ja yrittäjyyden arvostus, ihmisten ja luonnon kunnioittaminen sekä auttaminen ovat niistä keskeisiä.

Lue lisää

48

Harkimo Joel

Yrittäjä

Kotipaikka: Töölö

:

:

Olen 27-vuotias yrittäjä Helsingistä ja toiminut tapahtumatuottajana vuodesta 2011. Tapahtumien ohella olen tehnyt lukuisia projekteja, kerryttäen ikääni nähden laajalti erilaista työkokemusta.

Lue lisää

49

Hautamäki Arttu

Lehtori, ekonomi

Kotipaikka: Veräjämäki

:

:

Olen 41-vuotias Veräjämäessä asuva kahden lapsen isä, opettaja ja yrittäjä. Helsingistä haluan tehdä erityisesti keskituloiselle perheelle helpomman paikan asua.

Lue lisää

50

Hieta Tiina

Peruskoulun rehtori, kasvatustieteiden maisteri

Kotipaikka: Puotinharju

:

:

:

Helsinkiläisen peruskoulun rehtorina pidän koulujen, lasten ja nuorten puolta ja vien arjen tietämystä valtuustoon niin, että siellä tehtävät päätökset tukevat koulujen arkea.
Vaikutan siihen, että vanhuksilla on riittävät tukitoimet silloin, kun omat voimat ehtyvät. Olen helsinkiläisten asukkaiden tavoitettavissa ihan arjen asioissa ja olen vaikuttamassa niin, että täällä on hyvä asua ja elää ja kaikilla on mahdollisuus riittävään perusturvaan.

Lue lisää

51

Hillman Perttu Mikael

Toimitusjohtaja, bloggari

Kotipaikka: Lauttasaari

:

:

Stadilainen (Alppila, Töölö, Lauttasaari). Lähes 10 vuoden Aasianreissu (Kiina, Singapore) opetti ymmärtämään, että ei ole yhtä totuutta yhteiskunnan kehittämisessä, ei liioin kaupunkipolitiikassa. Kannattaa vapautta ja vieroksuu ehdottomia yhteiskuntatotuuksia.

Lue lisää

52

Holopainen Pekka

Eversti (evp.), toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Tapanila

:

:

Asiallasi syntyperäinen kuusikymppinen helsinkiläinen

Lue lisää

53

Hoppania Leena

Tait.maisteri, aluesihteeri

Kotipaikka: Etu-Töölö

:

:

Ehdokkaasi Töölöstä: politiikan ammattilainen, kulttuurin monitoimija ja yrittäjä.
Kuuluin vuosina 2012-2016 Espoon kulttuurilautakuntaan sekä kaupunkisuunnittelulautakuntaan, ja kaupungin kehittäminen näillä sektoreilla on lähellä sydäntäni. Syntyperäisenä helsinkiläisenä haluan olla rakentamassa Helsingistä kaupunkia, joka tarjoaa asukkailleen toimivat ja laadukkaat lähipalvelut, kestävän ja monimuotoisen elinympäristön, hyvät kulttuuripalvelut, sekä joustavat ja kannustavat mahdollisuudet yrittämiselle.

Lue lisää

54

Hytönen Pia

VTM, toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Lauttasaari

:

:

Minulla on monipuolinen kokemus ja laajat verkostot. Olen heikompiosaisten puolustaja ja energinen järjestöjohtaja. Uskon positiiviseen yhdessä tekemiseen. Haluan välittää ja vaikuttaa, en valittaa.

Lue lisää

55

Hyvärinen Maritta

Ylilääkäri, geriatrian erikoislääkäri

Kotipaikka: Konala

:

:

:

Terveydenhuollon ja vanhustenhoidon asiantuntija, jolla on osaamista päätöksenteossa ja kykyä vaikuttaa. Laaja kokemus lääkärinä eri tehtävissä on avannut näkemään elämän kirjon vauvasta vaariin. Nuorille koulutusta ja työtä, syrjäytymiseen apua ajoissa, työssäkäyvien jaksamisen varmistaminen, ja vanhuksille taattava riittävä turva ja huolenpito.

Lue lisää

57

Idänpään-Heikkilä Maunu

Isännöitsijä, yrittäjä

Kotipaikka: Metsälä

:

:

:

Helsinki on minulle tärkeä ja läheinen kaupunki. Haluan parantaa edellytyksiä yrittämiselle ja edistää ihmisten hyvinvointia pääkaupungissamme

Lue lisää

58

Ihalainen Samu

Myyntiedustaja

Kotipaikka: Laajasalo

:

:

Minulle tärkeitä asioita on varhaiskasvatus, koulujärjestelmä, terveydenhuolto ja julkinen liikenne. Uskon vakaasti, että hyvin voiva elinkeinoelämä mahdollistaa hyvän elämän kaikille. Yhteiskunnan tehtävä ei ole antaa kaikille kaikkea vaan mahdollistaa yhtäläiset mahdollisuudet menestyä.

Lue lisää

59

Iivonen Ilari

Musiikkiopiston rehtori

Kotipaikka: Lehtisaari

:

:

:

Syntyperäinen helsinkiläinen, perustamani musiikkiopisto Avonian rehtori. Länsimaisen liberaalin demokratian kannattaja ja koulutuksen puolesta puhumisen lisäksi tekijä. Olen toiminut Helsingin kaupungin kirjasto-ja kulttuurilautakunnassa ja Helsingin kaupunginorkesterin johtokunnassa.

Lue lisää

60

Ilvonen Kristiina

Johtava konsultti

Kotipaikka: Pakila

:

:

Tulevaisuuden Helsinki rakennetaan yhdessä. Se on yhteinen koti meille kaikille. Helsinki kasvaa yhä enemmän kuntalaistensa näköiseksi, kun asukkaat pääsevät toimimaan ja vaikuttamaan yhä enemmän yhdessä

Lue lisää

61

Isoaho Minna

KTM, toimitusjohtaja

Kotipaikka: Konala

:

:

:

Minna Isoaho on kuntatalouden asiantuntija ja aikaansaava ammattilainen. Hän on itsenäinen ajattelija ja rohkea ratkaisija, jonka toiminta tuottaa tulosta ja onnistumisia.

Lue lisää

62

Ivanitskiy Katja

Lääkäri, innovaattori

Kotipaikka: Ruskeasuo

:

Kukoistavan Helsingin perustana on vahva talous. Yhteisiä varoja pitää käyttää vastuullisesti. Helsingin on oltava houkutteleva paikka yrittää; yritykset luovat työpaikkoja, hyvinvointia ja tuloja kaupunkiin.

Lue lisää

65

Järnefelt Vafa

Projektipäällikkö, ympäristöpoliitikan opiskelija

Kotipaikka: Töölö

:

:

Ympäristöpolitiikan asiantuntija. Haluan Helsingistä kestävän ja menevän metropolin, joka houkuttelee turisteja, ulkomaisia investointeja, ja joka on innovatiivinen mahdollistaja. Ja ennen kaikkea haluan Helsingistä rakkaan kaupungin kaikille sen asukkaille, missä arki sujuu ja eläminen on mutkatonta.

Lue lisää

66

Järvinen Ari

Isännöitsijä, DI

Kotipaikka: Paloheinä

:

:

Kokenut henkilö, joka osaa puolustaa oikeita asioita valtuustossa. Tarvitaan pätevää valvontaa asukkaiden eduille ja sille mitä verorahoillamme tehdään. Kaupunkia pitää kehittää asukkaiden ehdoilla.

Lue lisää

63

Jokelin Elisa

Lääkäri

Kotipaikka: Laajasalo

:

:

Töölön terveysaseman ylilääkäri, kahden lapsen äiti Laajasalosta.

Lue lisää

64

Jokinen Maria

Opiskelija, METKAn hallituksen puheenjohtaja

Kotipaikka: Sörnäinen

:

Olen intohimoinen koulutus ja sivistyspolitiikan opiskelijavaikuttaja ja haluan olla mukana tekemässä tulevaisuuden sivistyskuntaa.

Lue lisää

88

Kähärä Ari

Joukkoliikenneohjaaja

Kotipaikka: Kontula

:

:

Rehellisellä työllä rakennetaan sinulle, minulle, meille kaikille yhteinen moniarvoinen ja elävä Helsinki.

Lue lisää

67

Kaleva Atte

Sotatieteiden maisteri, kapteeni evp.

Kotipaikka: Kamppi

:

:

Olen turvallisuuden laaja-alainen asiantuntija. Tuon kaupunginvaltuustoon johtajuutta ja päätöksentekokykyä, myös hankalissa tilanteissa. Asiantuntemukseni kautta edistän kaikkien helsinkiläisten turvallisuutta ja hyvinvointia.

Lue lisää

68

Kaleva Leila

Strategiajohtaja, DI

Kotipaikka: Kamppi

:

:

40-vuotias strategiajohtaja, diplomi-insinööri ja reservin luutnantti.  Omalta osaltani haluan olla mukana tuomassa yritysmaailmassa hankittua osaamistani myös kunnallisen päätöksenteon käyttöön. Yhteistä vastuuta olen tähän mennessä kantanut muun muassa kehittämällä oman aselajini lentotekniikan maanpuolustuskykyä.

Lue lisää

69

Kalliola Markus

Terveysteknologian asiantuntija, Diplomi-insinööri

Kotipaikka: Munkkiniemi

:

:

Olen EU-osaamista omaava terveysteknologian asiantuntija, jolla on yli 10-vuoden kokemus digitaalisten palveluiden toteuttamisesta. Haluan antaa asiantuntemukseni helsinkiläisten käyttöön sote-uudistusten murroksessa.

Lue lisää

70

Kangasniemi Pirjo-Liisa ”Pirre”

Seniori, koulutustarkastaja

Kotipaikka: Puotila

:

:

Sitkeä sissi kuuntelee ja ottaa huomioon asuin alueen senioripalvelut tasa-arvoisesti. Senioriyhdistyksen puheenjohtaja ja kaupungiosayhdistyksen aktiivi. Saavutuksena Itäkeskuksen massiivisen petoonisiltasuunnitelman alasajo.

Lue lisää

71

Kantola Helena

Varatuomari, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Katajanokka

:

:

Olen Itä-Suomen ja Pohjanmaan risteytys. Elämä on kantanut siihen pisteeseen, että takana on huoleton nuoruus, varatuomarin ja Master-tason koulutus Euroopan Unionista ja sen päälle pitkä oppimäärä valtionhallinnon työstä ja ihmisuhdetaidoista yksityiselämässä, vieressä kaksi upeaa lasta ja edessä kiehtova ja arvaamaton tulevaisuus.

Lue lisää

72

Karhuvaara Arja

Kaupunginvaltuutettu, fysioterapiayrittäjä

Kotipaikka: Suomenlinna

:

:

:

Kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen ja Uudenmaan maakuntahallituksen jäsen, ent. kansanedustaja. 35 v. Fysioterapiayrittäjyyttä. Kolmen, jo aikuisen, äiti ja kolmen pikku-ukon mumi.

Lue lisää

73

Kasurinen Riina

Tradenomiopiskelija

Kotipaikka: Munkkiniemi

:

Olen Riina Kasurinen, 22-vuotias munkkiniemeläinen henkilöstöjohtamisen tradenomiopiskelija. Kun en istu ratikassa matkalla kokouksiin, ole kävelyllä Seurasaaressa tai kahvikupillisella Munkkiniemenrannassa, olen muuttamassa maailmaa. Ajattelen kuitenkin, että mitä Helsinki ensin, sitä maailma perässä – joten nyt on aika muuttaa Helsinkiä.

Lue lisää

74

Kelo Jarmo

Toiminnanjohtaja

Kotipaikka: Jollas

:

:

:

Olen 55-vuotias Yrityssuojeluyhdistys ry:n toiminnanjohtaja, varavaltuutettu ja puoluevaltuuston jäsen. Perheeseeni kuuluvat vaimo, kaksi tytärtä, sekä shetlanninlammaskoira nimeltään Leevi.

Itselleni tärkeimmät asiat liittyvät lasten ja nuorten, sekä arjen turvallisuuden ja laadun parantamiseen. Myös maanpuolustukseen ja väestönsuojeluun liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni, samoin eläimet, etenkin koirat.

”Hyvin toimivat, tasapuoliset, kaupungin peruspalvelut vähentävät syrjäytymistä, väkivaltaa ja rikollisuutta”. Näillä sanoilla sitkeä KELO on valmis lähtemään kentälle ja kevään 2017 kuntavaaleihin.

Lue lisää

75

Keskinen Juha

Pääkirjoitustoimittaja

Kotipaikka: Ullanlinna

:

:

Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo Helsinkiin. Prosentti rakennushankkeiden budjetista taiteeseen. Rohkeaa rakentamista: merellinen Helsinki.

Lue lisää

76

Kiili-Laakko Päivi

Kätilö, terveysalan pienyrittäjä

Kotipaikka: Kaarela

:

:

:

Monimuotoisessa kaupungissa turvallisuus ja hyvinvointi on kaikkien oikeus.

Lue lisää

77

Kivilaakso Sirpa

Lentopurseri, tietokirjailija

Kotipaikka: Tapanila

:

:

Olen väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopiston Kotimaisen kirjallisuuden oppiaineesta vuonna 2008 aiheena Anni Swanin satusymbolismi. Toimin tietokirjailijana, lasten- ja nuortenkirjallisuuden opettajana ja sadutuskouluttajana sekä Finnairin lentopurserina. Taide lisää vuorovaikutusta ja hyvinvointia, harrastustakuu kaikille nuorille ja  Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta!

Lue lisää

78

Kivistö Kaidi

Palveluesimies

Kotipaikka: Itäkeskus

:

:

Olen kotoisin Virosta, mutta asunut Suomessa jo pitkään. Helsinki on mahdollisuuksien kaupunki kaiken ikäisille. Yrittäjyyttä pitää arvostaa.

Lue lisää

79

Klemetti Tapio

KTM, yrittäjä

Kotipaikka: Pakila

:

:

:

Minua kiinnostaa, miten yhteiskunta toimii. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Uskon, että ratkaisuhakuisesti mutta sovittelevalla asenteella voin olla rakentamassa entistä parempaa Helsinkiä.

Lue lisää

80

Knaapi Emilia

Sairaanhoitaja AMK, valtiotieteiden yo.

Kotipaikka: Munkkiniemi

:

Olen helsinkiläinen sairaanhoitaja ja korkeakouluopiskelija. Minulle tärkeintä on ihmisten kokonaisvaltainen ja hyvinvointi ja varsinkin ennaltaehkäisevien palveluiden korostaminen ja lisääminen.

Lue lisää

81

Knuuttila Hannu

Myyntipäällikkö

Kotipaikka: Jätkäsaari

:

:

Olen 39-vuotias, kahden lapsen isä ja pitkän linjan IT-ammattilainen Jätkäsaaresta. Haluan vastustaa kaikin käytettävissäni olevin voimin toimeliaisuutta ja yrittämistä tukahduttavaa sääntelyä, kontrollia ja byrokratiaa. Näen että on parempi antaa ihmisten kokeilla ja yrittää, niin onnistua kuin epäonnistua, kuin suoralta kädeltä vain kieltää.

Lue lisää

82

Korvenranta Peppi

Sopimuskäsittelijä

Kotipaikka: Maunula

:

Helsingillä on isoa potentiaalia olla yksi Euroopan värikkäimmistä ja iloisimmista metropoleista, täynnä räväkkää kaupunkikulttuuria.  Haluan olla mukana edustamassa politiikan uutta sukupolvea ja tarjoamassa liberaaleille cityihmisille nuorekasta ehdokasvaihtoehtoa helsinkiläisille.

Lue lisää

83

Koskinen Kauko

DI, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Tapaninvainio

:

:

:

Aktiivista valtuustotyötä vuodesta 1989. Haluan pitää kaupungin talouden tasapainossa. Haluan edistää Koillis-Helsingin tasapuolista kehittymistä muiden kaupungin osa-alueiden rinnalla ja yritysvaikutusten vaikutusten huomioonottamista kaupungin päätöksenteossa.

Lue lisää

84

Koulumies Terhi

Valtiotieteiden maisteri, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Munkkivuori

:

:

:

Olen nelikymppinen perheenäiti, kaupunginvaltuutettu ja Helsingin ensimmäinen varakansanedustaja sekä Helsingin yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja.

Lue lisää

85

Kouvalainen Satu

Varatuomari, yrittäjä

Kotipaikka: Vuosaari

:

:

Kahden pojan yksinhuoltaäiti ja leski tuntee ja tietää myös inhimillisen elämän nurjan puolen. Elämänkokemus on kasvattanut tahtoa ja päämäärätietoisuutta – mikään kivi ei jää kääntämättä yhteisen hyvän puolesta.

Lue lisää

86

Krabbe Johanna

Ympäristöasiantuntija ja ammatillinen opettaja

Kotipaikka: Oulunkylä

:

:

Koulutusmahdollisuuksista ja ympäristöstä huolehtiminen ovat tarpeellisia investointeja tulevaisuuteen. Kaupungin elinvoimaisuudesta on pidettävä huolta. Päätöksentekoon tarvitaan uusia näkökulmia ja osaamista myös Oulunkylästä.

Lue lisää

87

Kupias Marianna

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja, VTK

Kotipaikka: Lauttasaari

:

:

Olen valtiotieteen opintojani viimeistelevä aktiivinen nuori helsinkiläinen. Toimin Kokoomuksen opiskelijaliiton puheenjohtajana ja Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsenenä. Haluan edistää modernia, elinvoimaista ja entistäkin kansainvälisempää Helsinkiä, jossa viihtyy ihmiset ja yritykset, kaupunkikulttuuri kukoistaa ja ympäristöstä huolehditaan.

Lue lisää

89

Laaksonen Heimo

Yrittäjä, kotiseutuneuvos

Kotipaikka: Puistola Heikinlaakso

:

:

Kotiseutuneuvoksena sydämeni sykkii Helsingille, etenkin MaTaPuPu-alueelle. Haluan edesauttaa mm. olosuhteiden parantamisella kaiken ikäisten helsinkiläisten liikuntaa. Haluan vaikuttaa veronmaksajien kannalta järkevään taloudenpitoon

Lue lisää

100

Lähteenmäki Hanna

KM, MBA

Kotipaikka: Laajasalo

:

:

Olen ollut kaksi kautta varajäsenenä Helsingin kaupunginvaltuustossa. Olen ollut päättämässä keskeisistä kuntalaisiin vaikuttavista asioista kaupunkisuunnittelu- , ympäristö-, rakennus- ja HYKS-lautakunnassa. Tärkeimpänä teemanani uudelle kaudelle on terveellinen ja turvallinen rakentaminen – erityisesti koulujen sisäilmaongelmat ovat ykkösaiheenani sekä laadukkaan opetuksen takaaminen kouluissa

Lue lisää

90

Lahti Marika

Yo-markkinointi-merkonomi, Helsinki-opas

Kotipaikka: Puotila

:

:

Haluan, että Helsingissä on turvallinen paikka sinun, lastesi ja perheesi elää lähellä luontoa.
Meidän vanhempamme ovat huolehtineet meistä, joten huolehditaan me nyt heistä! Haluan olla mukana kehittämässä kaupunkia, jossa asukkaat tuntevat kaupunkinsa omakseen ja sen palvelut helposti lähestyttäviksi!

Lue lisää

91

Larsson Tiina

Kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtaja, eMBA

Kotipaikka: Mellunkylä

:

:

:

Kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtajana ja aiemmin luokanopettajana ja rehtorina toimineena, minulle on sydämen asiana tehdä työtä lasten ja nuorten koulutuksellisen tasa-arvon puolesta. Työkokemukseni ja koulutukseni antaa minulle erinomaiset valmiudet kaupungin palveluista ja taloudesta päättämiseksi. Kolmannen polven helsinkiläisenä haluan olla mukana tekemässä Helsingistä asukkaiden kaupunkia.

Lue lisää

92

Lauriala Helena

Terveydenhuollon maisteri, opettaja

Kotipaikka: Pitäjänmäki

:

:

:

Olen kokenut luottamustoimissa, keskityn sosiaalisiin kysymyksiin, hyvinvointiin, arkipäivän kysymyksiin. Asuinympäristö on tärkeä jokaiselle Helsingin asujalle.
Kaikilla ikäluokilla tulisi olla avaimet laadukkaaseen elintapaan, vaikuttamiseen ja elämäniloon.

Lue lisää

93

Leino Sari

Kiinteistönvälittäjä

Kotipaikka: Kallio

:

:

Haluan olla vaikuttamassa helsinkiläisten hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa. Hyvinvointi syntyy vastuullisen, ihmisiä ja ympäristöä kunnioittavan tekemisen kautta. Siksi mukana.

Lue lisää

94

Levo Juha

Asiakkuusjohtaja, KTM

Kotipaikka: Viikki

:

:

:

Valitse aktiivinen, akateeminen ja syntyperäinen helsinkiläinen perheenisä. Pyrin rakentamaan meille ja jälkipolvillemme kestävää kaupunkia – sujuvaa liikennettä, maailman parhaita (varhais)kasvatus- ja koulutuspalveluja, vaivatonta digiasiointia. Merellinen Helsinki ja luonto ovat salainen voimavara sekä henkilökohtaisesti että vierailijoillemme – Itämerestä on pidettävä hyvää huolta.

Lue lisää

95

Lindholm Maggie

Ravintoloitsija, yrittäjä.

Kotipaikka: Herttoniemi

:

:

Minä olen tekijätyyppi. Olen itse pienyrittäjä ja tiedän minkälaista se on. Siksi haluan olla pienyrittäjän asialla.

Lue lisää

101

Löfman Pekka

Yrittäjä

Kotipaikka: Vuosaari

:

:

Itä-Helsinkiläinen yrittäjä Vuosaaresta. Vahvaa osallistumista Itä-Helsingin kehittämiseen, viihtyvyyttä unohtamatta.

Lue lisää

96

Luoma Tuomo

Toimitusjohtaja

Kotipaikka: Punavuori

:

:

Maailma ei muutu marisemalla, vaan tekemällä. Helsinki tarvitsee nyt kipeästi uusia päättäjiä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa kaikki ne vanhat rakenteet, jotka hidastavat talouskasvua ja jarruttavat ihmisten työllistymistä. Helsinki tarvitsee suoraselkäisyyttä, läpinäkyvyyttä ja realiteetteihin perustuvaa päätöksentekoa. Näitä asioita tarjoan teille hyvät helsinkiläiset.

Lue lisää

97

Luomanen Raine

Partner

Kotipaikka: Munkkiniemi

:

Olen mm. Kaupunginmuseon johtokunnan varapuheenjohtajana vaikuttava yhteisten asioiden politiikkaan perehtynyt yrittäjä Länsihelsingistä.  Markkinaehtoista asuntotuotannon puolestapuhujana uskon kaupungin hyvinvointiin jossa säännellään mahdollisimman vähän ja luodaan urbaanin elämän edellytykset kaikille.

Lue lisää

98

Luukkainen Hannele ”Hanu”

Ekonomisti, valtiotieteen lisensiaatti

Kotipaikka: Itä-Helsinki

:

:

:

Syntyperäisenä stadilaisena rakastan Helsingin luontoa, rantoja, merta ja teattereita sekä wanhoja taloja. Harrastan kaupunkiviljelyä ja käytän joukkoliikennettä. Eläinten ja Itämeren suojelu ovat intohimoni.

Lue lisää

99

Lyytinen Aarno

Yrittäjä

Kotipaikka: Itä-Helsinki

:

:

:

Vakuuttava, vastuuntuntoinen ja empaattinen vaikuttaja.  Haen ”win-win” ratkaisuja, joiden avulla kaikki voittaisivat. Osaan kommunikoida yhteisömme arvoista, nautin esimiestyöstä ja rohkaisen kaikkia yhteistyöhön.

Lue lisää

107

Mäenpää Panu

FM, viestintäkonsultti

Kotipaikka: Ullanlinna

:

:

:

41-vuotias punavuorelaistunut seinäjokilainen, viestintäkonsultti, Setan entinen puheenjohtaja.

Lue lisää

102

Mattila Jukka I.

Tutkija, KTT

Kotipaikka: Etelä-Haaga

:

Työskentelen Aalto-yliopistolla projektitöissä johtavana tutkijana innovaatioiden johtamiseen liittyvässä hankevalmistelussa sekä tutkijana euroopanlaajuisessa innovaatioprojektissa. Asumme perheeni kanssa Etelä-Haagassa, kauniissa puistorikkaassa ja idyllisessä kaupunginosassa. Oman kotikyläni touhuihin olen vihkiytynyt toimimalla kaupunginosayhdistys Pro Haagan puheenjohtajana pitkään, nyt olen varapuheenjohtajana.

Lue lisää

103

Meri Otto

OTM, Lakimies

Kotipaikka: Ullanlinna

:

:

:

Juristi, oikeustieteen tohtorikoulutettava ja liikunnan puolestapuhuja.

Lue lisää

104

Mickelsson Annukka

KTM

Kotipaikka: Kruununhaka

:

:

Haluan Helsingille turvalliset ja kasvuun innostavat oppimisympäristöt varhaiskasvatuksesta vapaaseen sivistystyöhön. Minulle vastuullinen, läpinäkyvä ja uutta rakentava taloudenpito on erityisesti julkisessa taloudessa elinehto. Rakastan kaupunkeja, jotka ovat hoidettuja.

Lue lisää

105

Munsterhjelm Anna

Viestintäpäällikkö, Partiolaisten puheenjohtaja

Kotipaikka: Töölö

:

:

:

Olen partiolainen, viestintäihminen, kirkon luottamushenkilö ja paremman johtamisen vallankumoustaistelija Töölöstä! En lähtenyt ehdolle puolustaakseni yhtä eturyhmää tai vastustaakseni tiettyä siltaa, vaan halusta muuttaa politiikan tekemisen tapaa uskottavammaksi, kiinnostavammaksi ja avoimemmaksi – sellaiseksi, että siinä myös halutaan olla mukana. Uskon, että kaikkien ottaminen tasavertaisina mukaan tekemään on tehokkain keino rakentaa Helsingistä kaikille hyvä kotikaupunki.

Lue lisää

106

Muurinen Seija

Terveystieteiden tohtori, sairaanhoitaja-diakonissa

Kotipaikka: Jollas

:

:

Olen toisen kauden kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja, HUS-valtuuston jäsen ja Kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja. Omaan monipuolisen työkokemuksen terveys- ja sosiaalipalvelujen alalta, ja olen ollut laatimassa uusia palvelumalleja mm. ikäihmisille ja monisairaille. Olen toiminut aluksi sairaanhoitajana asiakastyössä ja lisäopintojen jälkeen kehittäjänä ja johtajana ikäihmisten palveluissa, mutta olen osallistunut myös terveyskeskusten uudistamistyöhön samoin kuin terveyden edistämistyöhön sekä Helsingissä että valtakunnallisesti.

Lue lisää

108

Nevalainen Jouni

Ympäristöala, asiantuntijatehtävä

Kotipaikka: Pitäjänmäki

:

:

Tarvitsemme vastuullista ja arvopohjaista kuntapolitiikkaa.

Lue lisää

109

Ngene Susanna

Kaupan ja teollisuuden ostaja, sairaanhoidon opiskelija

Kotipaikka: Viikki

:

:

Liikenainen, sairaanhoitaja, kokenut ja vahva päätöksen tekijä. Heikompien aseman ja ihmisoikeuksien puolustaja. Koulutuksen, sivistyksen ja ennaltaehkäisevien toimien puolestapuhuja.

Lue lisää

110

Niiranen Matti

Valtiotieteiden maisteri, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Töölö

:

:

Matti Niirasen läsnäoloprosentti kaupunginvaltuuston ja kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksissa on ollut kuluvalla kaudella 100%. Hän on kirjoittanut ahkerasti blogeja kaupungin asioista kotisivuilleen mattiniiranen.fi. Valitse ahkera ja asiantunteva kaupunginvaltuutettu!

Lue lisää

111

Niskanen Dani

Oikeustieteen yo., radiojuontaja

Kotipaikka: Merihaka

:

:

:

Opiskelen oikeustiedettä ja teologiaa Helsingin yliopistossa. Opintojen ohessa työskentelen radiojuontajana ja vaikutan yliopistopolitiikassa. Vapaa-ajallani nautin erityisesti ihmisten seurasta ja hyvistä keskusteluista.

Lue lisää

112

Nupponen Konsta

Pohjoismaisten kielten opiskelija

Kotipaikka: Koskela

:

:

Tehdään Helsingistä Pohjolan matkailun metropoli, vahvistetaan yhdenvertaisuutta ja järjestetään isoja ulkoilmatapahtumia.

Lue lisää

113

Nygård Mia

Kategoriajohtaja, ETM

Kotipaikka: Lauttasaari

:

:

Olen 38-vuotias, työskentelen kansainvälisenä kategoriajohtajana makeisalalla, koulutukseltani Elintarviketieteiden maisteri. Luottamustoimet Lauttasaaren Kokoomuksen puheenjohtajana, Kokoomuksen puoluevaltuuston varajäsenenä, Itämeri-vaikuttajaryhmässä sekä Naisten Pankin aktiivina ja johtoryhmän jäsenenä. Minulle tärkeää ovat yrittävä ja yrittämismyönteinen Helsinki, Helsingin merellinen luonto, sujuva arki palveluineen ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä läpinäkyvä, veronmaksajien rahoja arvostava vastuullinen päätöksenteko.

Lue lisää

114

Ojala Sami

Liiketoimintajohtaja

Kotipaikka: Herttoniemenranta

:

:

Alussa Kustaa Vaasa loi Helsingin ja erityisesti Itä-Helsingin. Kaupunki oli autio ja tyhjä perheistä, nuorisotoiminnasta sekä liikunnasta, ja Kustaa sanoi: tulkoon valo. No, tässä ollaan.

Lue lisää

115

Oka Sakari

Tekniikan tohtori, lehtori

Kotipaikka: Lauttasaari

:

Vastaisku tekovihreille ja velkavasemmistolle

Lue lisää

116

Pajula Matias

Opiskelija

Kotipaikka: Tammisalo

:

:

:

Olen helsinkiläinen lukiolainen ja nuorisolautakunnan varajäsen. Intohimonani on nuorten mahdollisuuksien edistäminen.

Lue lisää

117

Pajunen Jenni

Toimitusjohtaja, KTM

Kotipaikka: Kamppi

:

:

:

Olen koulutusvientiyrityksen toimitusjohtaja, kauppatieteen ja EU-politiikan maisteri ja paljasjalkainen helsinkiläinen. Haluan tuoda Kokoomuksen listalle liberaalin, globaalisti ajattelevan ja taloutta ymmärtävän vaihtoehdon. Kuntavaaliteemani ovat toimiva arki, kestävä kehitys ja terve talous.

Lue lisää

118

Pakarinen Jukka

Kirkkoherra

Kotipaikka: Marjaniemi

:

:

Usko hyvän tekemiseen.

Lue lisää

119

Pakarinen Pia

Johtaja, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Kamppi

:

:

:

Toimin johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa. Koulutukseltani olen OTK, KTM ja VTK. Sydäntäni lähellä ovat yrittäjyyden edellytysten kohentaminen ja koulutuksen puolustaminen – ja mielestäni Helsingin keskustaan pitää tulevaisuudessakin päästä kaikilla liikennemuodoilla.

Lue lisää

120

Pakkanen Sanna-Maria

FM, maantiedon, biologian ja terveystiedon opettaja

Kotipaikka: Haaga

:

:

Perusopetuksen puolustaja. Biologian, maantiedon ja terveystiedon opettaja, diabetikkoperheen äiti, kielikylpyvanhempi. Sinivihreä realisti.

Lue lisää

121

Parpala Matti

Toimitusjohtaja, Master in Public Policy

Kotipaikka: Kallio

:

:

Helsinki on toiveikkaiden kaupunki. Siksi helsinkiläinen valitsee tulevaisuuden menneisyyden sijaan. Valitse sinäkin.

Lue lisää

122

Pasterstein Dennis

Ylikomisario, hallintotieteiden maisteri

Kotipaikka: Kaartinkaupunki

:

:

Olen syntyperäinen helsinkiläinen, joka on kiinnostunut kehittämään yhteiskunnallisia asioista visioimalla ja viemällä ne maaliin asti. Lempilajini ovat kaupunkisuunnittelu, liikenneturvallisuus ja talous.

Lue lisää

123

Pelkonen Jaana

Kansanedustaja, VTM

Kotipaikka: Ullanlinna

:

:

Olen Helsingissä koko aikuisikäni asunut, opiskellut ja työskennellyt Kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, yrittäjä ja mediatyöläinen. Haluan vaikuttaa yhteisiin asioihimme – kantaa oman korteni kekoon paremman huomisen eteen.

Lue lisää

124

Pipinen Lasse

Operatiivinen johtaja

Kotipaikka: Punavuori

:

:

:

Olen tottunut toimimaan: olipa kyse talouden kysymysten pallottelusta nykyisessä työssäni ajatuspaja Liberan operatiivisena johtajana, kokoomuspuolueen vaaliviestinnästä, asiakkaan bisneksen uudelleenmäärittelystä mainosmiehenä tai muuttokuormien kuljettamisesta muuttomiehenä. Toiminnan miehestä on hyötyä myös päätöksenteossa; sanoista tekoihin, taloudesta toimintaan.

Lue lisää

125

Raittinen Timo

Kehittämispäällikkö, ekonomi

Kotipaikka: Vuosaari

:

:

Yhteistyöllä parempaa Helsinkiä ja hyvää huolenpitoa. Olen tavattavissa myös vaalien välillä.

Lue lisää

126

Rauhamäki Tatu

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja

Kotipaikka: Töölö

:

:

Olen neljännen kauden kaupunginvaltuutettu, osaava ja laajasti verkottunut pitkän linjan kokoomuslainen. Ennen tämän valtuustokauden kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta olen toiminut mm. Kokoomuksen valtuustoryhmän pj:nä, kaupunginhallituksen jäsenenä, kaupunkisuunnittelulautakunnan vpj:nä ja pj:nä, sekä HSL:n hallituksen puheenjohtajana. Siviilityöni taas on elinkeinoelämän edunvalvonnan, tarkemmin kiertotalouden edistämisen piirissä, Ympäristöteollisuuden toimitusjohtajana.

Lue lisää

127

Rautava Risto

Kaupunginvaltuutettu, asiantuntijayrittäjä

Kotipaikka: Kruununhaka

:

:

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu jo 16 vuoden ajan. Pidän kunnia-asianani perehtyä syvällisesti niihin asioihin, joista olen päättämässä. Facebook-sivuiltani löytyy joka viikko katsaus esim. kaupunkisuunnittelun tapahtumiin.

Lue lisää

128

Rguibi Mariam

Puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

Kotipaikka: Kallio

:

:

Helsinkiläinen valtiotieteilijä, yleisten töiden lautakunnan jäsen ja Kokoomuksen puoluevaltuuston varapuheenjohtaja. Turvallinen keskustaoikeistolainen vaihtoehto kylmällä päällä, mutta lämpimällä sydämellä.

Lue lisää

129

Rissanen Laura

Valtuustoryhmän puheenjohtaja, VTM

Kotipaikka: Töölö

:

:

:

Olen kaupunginhallituksen jäsen ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Kahden päiväkoti-ikäisen pojan äiti ja satunnainen liikkuja ja lukija Töölöstä. Haluan Helsinkiin lisää raiteita, kaupunkipyöriä, kerrostaloja, lähikauppoja, päiväkoteja, metron lentokentälle, roskiksia kaduille, taidetta arkeen ja kierrätyksen kuntoon.

Lue lisää

130

Roininen Petri

Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja

Kotipaikka: Pakila

:

:

:

Yrityselämän osaamista tarvitaan Helsingin päätöksentekoon. Anna äänesi yrittäjälle, jolla on näyttöjä start upeista pörssiyhtiön johtoon.

Lue lisää

131

Ruhala Heidi

Päiväkotiyrittäjä, KTM

Kotipaikka: Kulosaari

:

:

Olen äiti, puoliso ja päiväkotiyrittäjä. Intohimona vaikuttaminen ja helsinkiläisten lapsiperheiden hyvinvointi.

Lue lisää

132

Rydman Wille

Kansanedustaja, VTM

Kotipaikka: Kamppi

:

:

:

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Tarkastuslautakunnan, Helsingin kaupunginorkesterin johtokunnan ja Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtaja, Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajiston jäsen. Syntyperäinen helsinkiläinen jo viidennessä polvessa.

Lue lisää

134

Savelius Mikko

Yrittäjä

Kotipaikka: Viikki

:

:

:

Olen pitkäjänteinen yrittäjien puolesta puhuja ja järjestövaikuttaja. Tiimipelaaja, joka keskustelee, kuuntelee ja vaikuttaa. Lisää valinnanvapautta, tehokkuutta palvelualoitteella ja kaupungin palveluille yksi luukku.

Lue lisää

135

Saxberg Mirita

Kansanedustajan avustaja, liiketalouden opettaja

Kotipaikka: Laajasalo

:

:

:

Kansanedustajan poliittinen avustaja, yksinyrittäjä ja opetuslautakunnan jäsen (svenska sektion). Julkisjohtamisen maisteri, ammatillinen opettaja ja kauppatieteiden tohtoriopiskelija. Eronnut äiti, intohimoinen aamulenkkeilijä, kulttuurikummi ja vapaaehtoistyöntekijä.

 

Lue lisää

136

Sazonov Daniel

Kokoomusnuorten puheenjohtaja, oikeustieteen ja tekniikan ylioppilas

Kotipaikka: Kamppi

:

:

Olen oikeistoliberaali nuorisojärjestön puheenjohtaja, helsinkiläinen kaupunkipoliitikko sekä oikeustieteen ja tekniikan ylioppilas. Olen toiminut vuoden alusta Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja Helsingin opetuslautakunnan jäsenenä. Kokoomusnuorten puheenjohtajuus on vienyt minut osallistumaan aktiivisesti myös valtakunnan politiikkaan Kokoomuksen puoluehallituksessa ja eduskuntaryhmässä.

Lue lisää

137

Sharma Kirsi

Perheyrittäjä, HR-asiantuntija

Kotipaikka: Kannelmäki

:

:

:

Elinvoimainen Helsinki tukee yrittäjiään ja helpottaa heidän työtään mm. karsimalla lupaprosesseja. Yli 25% Suomen ulkomaalaistaustaisista asukkaista asuu Helsingissä, ja heidän joukossaan on myös huomattava osa keskituloisia ja hyvin toimeentulevia, jotka työllään ja yrittämisellään tukevat myös kantaväestöä. Pidetään yhdessä huolta kaupunkimme elinvoimaisuudesta!

Lue lisää

138

Sillantaka Nina

Viestinnän asiantuntija, äiti

Kotipaikka: Katajanokka

:

Lasten ja nuorten hyvinvointi on ensisijaista. Meidän aikuisten tehtävä on varmistaa, että nuorimmilla helsinkiläisillä on tulevaisuus; laadukas varhaiskasvatus, riittävästi päiväkotipaikkoja, hyvä koulutus ja lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalvelut on Helsingissä turvattava.

Lue lisää

139

Skön Lauri

Klikinsäästäjän perustaja, toimitusjohtaja

Kotipaikka: Etu-Töölö

:

:

:

Olen 26-vuotias startup-yrittäjä ja poliittinen suunnittelija. Olen ehdolla kaupunginvaltuustoon, koska Helsingin pitäisi olla paljon nykyistä houkuttelevampi paikka uusille yrityksille ja metropolikehitystä edistäville investoinneille. En voi yksin luvata kuuta taivaalta, mutta tulen yrittämään parhaani pitääkseni henkisen kouvolalaisuuden loitolla Helsingistä.

Lue lisää

141

Tarkiainen Elisa

Ministerin erityisavustaja

Kotipaikka: Hermanni

:

:

Lue lisää

142

Temonen Jonna

Liikuntatieteiden maisteri, opettaja

Kotipaikka: Etu-Töölö

:

:

Monipuolinen vaikuttaja, liikunnan edistäjä ja oikeanlaidan palloilija.

Lue lisää

143

Tossavainen Timo

Yhteysjohtaja, YTM

Kotipaikka: Siltamäki

:

:

:

Tolkun mies Timo Tossavainen tarvitaan hillitsemään helsinkiläisten asumismenojen nousua ja edistämään sellaisten asuntojen rakentamista, joihin ihmisten rahat riittävät. Helsinkiä pitää kehittää tasapuolisesti koko kaupunki huomioiden, turvaten palvelut vauvasta vaariin sekä muksusta mummoon. Valitse valmis vaikuttaja – osaava ihminen, sivistysporvari, jolla on tutkinto taloustieteistä ja toimivat poliittisen verkostot.

Lue lisää

144

Toveri Maarit

Toimitusjohtaja

Kotipaikka: Tapanila

:

:

Helsingin kaupunginvaltuustoon tarvitaan kaupunkilaisten asumisoloja ja asumistarpeita tuntevia jäseniä sekä aiempaa enemmän asuntopoliittista osaamista. Sydäntäni lähellä on nuorten syrjäytymisen estäminen ja vanhusten yksinäisyyden vähentäminen.

Lue lisää

145

Urho Ulla Marja

Maat.metsät.maisteri, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Lauttasaari

:

:

Haluan: – taata terveydenhuollon ja sairaanhoidon palvelut. – turvata hyvän opetuksen ja kulttuurin, sisältää kirjastot, palvelut. – säilyttää merenrantaluontoa osana kaupunkia.

Lue lisää

147

Vanamo Laura

Rahoitusasiantuntija

Kotipaikka: Kruununhaka

:

:

Pitkän linjan Helsinkiläinen, jolla vankka kokemus rahoituksesta ja taloudesta. Pienen lapsen äiti.

Lue lisää

26

Vapaavuori Jan

Oikeustieteen kandidaatti, varapääjohtaja

Kotipaikka: Töölö

:

:

Lue lisää

148

Varjokari Laura

Oikeusnotaari

Kotipaikka: Vallila

:

:

Olen 30-vuotias nainen Helsingin Vallilasta ja olen pian valmistumassa oikeustieteen maisteriksi. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti vanhukset, lapset ja nuoret ja teenkin heidän parissaan monenlaista vapaaehtoistyötä. Käyn muun muassa siivoamassa vanhusten koteja, toimin tukihenkilönä 11-vuotiaalle pojalle sekä vapaaehtoisena rinnallakulkijana syrjäytymisvaarassa olevalle nuorelle.

Lue lisää

149

Vartiainen Juhana

Kansanedustaja, VTT

Kotipaikka: Kruununhaka

:

:

Helsinki on pienen kansantalouden kokoinen talous ja sen hyvinvoinnin edistäminen järkevillä päätöksillä on sekä helsinkiläisten että koko Suomen etu. Haluan edistää Helsingin kasvua, kehitystä ja vaurastumista.

Lue lisää

150

Vierunen Maarit

Sijoituspäällikkö, KTM

Kotipaikka: Vuosaari

:

:

Olen helsinkiläinen KTM ja äiti. Työskentelen sijoituspäällikkönä Espoon kaupungilla. Vuodet kaupungin rahoitusosastolla antavat minulle jykevän taustan ymmärtää syvällisesti kunnan rahoitukseen ja talouteen liittyviä moninaisia haasteita.

Lue lisää

146

von Walzel Caesar

kv. esteratsastustuomari, ent. ansiolentäjä,

Kotipaikka: Ullanlinna

:

:

Vankka kokemus elämän vaiheista. Talonpojanjärki kunniaan ja tuhlaus hallintaan. Helsingin, nuorison ja ympäristön hyväksi.

Lue lisää

151

Vuori Timo

Teologian tohtori

Kotipaikka: Pohjois-Haaga

:

:

Olen 36-vuotias pohjoishaagalainen teologian tohtori ja historiantutkija, jonka arki sujuu vakuutusalalla. Olen myös Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtaja, kokoomusvaikuttaja ja kaupunginosa-aktiivi. Minulle tärkeitä teemoja ovat kulttuuri, terveys ja järkevä kaupunkisuunnittelu. 

Lue lisää

152

Yilmaz Yakup

Yrittäjä, kirjailija

Kotipaikka: Kamppi

:

:

Olen kotoisin Turkista. Tulin Suomeen 90-luvun alussa tekemään väitöskirjaa.

Lue lisää