Hyvän elämän edellytykset rakennetaan kasvatuksen ja koulutuksen kautta

  • Lapset ja heidän tarpeensa ovat erilaisia. Jokaisella pitää olla oikeus oppimisen iloon. Tärkeintä on luoda hyvät edellytykset innostavaan ja hyvään oppimiseen aivan jokaiselle.
  • Haluamme tarjota maailman parasta varhaiskasvatusta lähellä kotia tai perheille sopivassa paikassa. Lisätään varhaiskasvatuspaikkoja ja huolehditaan, että päiväkodeissa on riittävästi ammattilaisia. Leikkipuistot koulutettuine työntekijöineen ovat tärkeä matalan kynnyksen tuki perheille.
  • Maailman parhaat opettajat tarjoavat maailman parasta opetusta. Monipuoliset kokemukset kuten retket, kulttuuri ja leirikoulut osana koulupäivää avaavat monen horisonttia mahdollisuuksille – kaikkea ei opita luokassa.
  • Yleissivistys kuuluu kaikille eli heikommallakin keskiarvolla pitää voida päästä lukioon. Hitaammille oppilaille on annettava riittävä tukea ja nopeammille mahdollisuus edetä nopeammin tai yksilöllisemmin. Myös erityisluokkia tarvitaan kohtuullisen matkan päästä kotoa.
  • Helsinki on koulutuksen edelläkävijä, ja oppijalla on jatkossakin oltava mahdollisuus hakeutua painotetuille luokille ja valita kieliä laajasta valikoimasta. Ammatillista koulutusta on tärkeää kehittää yhdessä kumppaneiden ja opiskelijoiden kanssa, jotta kasvavan kaupungin työvoimatarpeisiin saadaan vastattua.

Katso ehdokkaamme kasvatuksen ja koulutuksen puolesta

Lue lisää

368

Vartiainen Juhana