Kokoomuksen Levo: Yksityinen päivähoito ja varhaiskasvatus turvattava Helsingissä

Varhaiskasvatuslautakunta päätti 24.5. kokouksessaan tukea Kokoomuksen edustajien tekemää esitystä yksityisen päivähoidon ja varhaiskasvatuksen edellytysten turvaamisesta Helsingissä jatkossakin.  Varhaiskasvatuslautakunta toivoo, että kaupunginhallitus ja  –valtuusto pyrkisivät kompensoimaan yksityisen hoidon avustusten valtakunnallisia leikkauksia korottamalla Helsinki-lisää 29 eurolla per lapsi vuonna 2017. Tällä kompensoinnilla mahdollistettaisiin useampien perheiden mahdollisuus jatkaa yksityisen hoidon asiakkaina, jolloin yksityinen hoito on jatkossakin aito vaihtoehto julkiselle palvelulle.

-Helsinki-lisän pieni korotus estää yksityisen hoidon eriarvoistumisen perheiden sosioekonomisen aseman perusteella. Lisäksi se tasaa eroja pääkaupunkiseudun kuntien välillä, toteaa Kokoomuksen varhaiskasvatuslautakunnan jäsen Juha Levo.

Yksityinen hoito tuottaa tällä hetkellä kaupungille omaa palvelutuotantoa edullisemmin monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Valtionosuuksien laskun johdosta paine kaupungin hoitopaikkojen lisäämiseen kasvaa entisestään. Helsinki-lisän korotus olisi toimiva keino pyrkiä kohtuullistamaan hoitopaikkojen kasvupaineita kaupungin omissa varhaiskasvatuspalveluissa. Kokoomus pitää myös tärkeänä, että Helsinki on jatkossakin vetovoimainen kaupunki myös lapsiperheille. Tällä hetkellä Helsinki-lisä on 98 euroa pienempi kuin vaikkapa Espoon vastaava tuki. Helsinki-lisän suuruutta vuoden 2017 osalta käsitellään  kaupunginhallituksessa osana budjettineuvotteluja ensi syksynä.

Lisätietoja: Juha Levo, varhaiskasvatuslautakunnan jäsen, p. 040-621 3864

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *