Kokoomus iloitsee yleiskaavan etenemisestä

Kokoomus on iloinen yleiskaavaan tehdyistä muutoksista, jotka lisäävät virkistys- ja viheralueiden määrää Lauttasaaressa, Keskuspuistossa ja Vuosaaren Uutelassa. Yleiskaavassa turvataan myös riittävät lähivirkistysalueet täydennysrakentamisalueilla. Yleiskaavan jatkosuunnittelussa otetaan huomioon lisäksi Tuomarinkylän ja Kivinokan alueen nykyiset toiminnat ja mm. rantojen avoin käyttö ja kulkureitit turvataan alueita rakennettaessa.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti tänään 14.6.osaltaan uuden yleiskaavan hyväksymisestä. Kaava määrittää pitkällä aikavälillä kaupungin rakentumista ja vastaa osaltaan kaupungistumisen haasteisiin. Yleiskaavassa varaudutaan siihen, että Helsingissä olisi vuonna 2050 noin 860 000 asukasta. Yleiskaava esittää Helsingistä tiivistä kaupunkia, jonka useita keskuksia yhdistää raideliikenne. Yleiskaava ohjaa yksityiskohtaista kaavoitusta ja suunnittelua.

Kokoomus iloitsee siitä, että nyt esitetty yleiskaava mahdollistaa vetovoimaisen ja viihtyisän kaupungin kehittymisen tulevina vuosikymmeninä.

Kaava etenee nyt kaupunginhallituksen käsittelyyn ja lopulta kaupunginvaltuustoon syksyllä 2016.

Lisätietoja:

Risto Rautava, kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja, p. 040 504 5851

Matti Niiranen, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, p. 040 501 9192

Hennariikka Andersson, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, p. 040 8458066

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *