Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Risto Rautava

 

Kokoomuksen valtuustoryhmä kokoontui keskiviikkona 26.4. päättämään keskeisistä luottamustehtävistä. Kokoomuksen valtuustoryhmä on Helsingin suurin 25 valtuutetulla.

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Risto Rautava. Rautava on viidennen kauden kaupunginvaltuutettu ja hän toimii tällä hetkellä kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajana. Ryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin Seija Muurinen ja Wille Rydman. He ovat hoitaneet varapuheenjohtajien tehtäviä jo kuluneella valtuustokaudella. Valtuustoryhmän sihteeriksi valittiin ensimmäisen kauden valtuutettu Jenni Pajunen.

Jan Vapaavuori, 52, valittiin yksimielisesti Kokoomuksen ehdokkaaksi Helsingin ensimmäiseen pormestarin tehtävään. Vapaavuori oli kuntavaalien äänikuningas 29 745 äänellä. Hänellä on kokemusta niin kansainvälisistä tehtävistä, valtakunnan politiikasta kuin Helsingin kaupungin luottamustehtävistä.

Kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavaksi apulaispormestariehdokkaaksi ryhmä valitsi Pia Pakarisen, 56. Pakarinen on kolmannen kauden valtuutettu ja toiminut aiemmin mm. opetuslautakunnan puheenjohtajana. Tällä hetkellä Pakarinen toimii johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa.

Kaupunginhallituksen jäseniksi valtuustoryhmä valitsi Wille Rydmanin, Jaana Pelkosen ja Terhi Koulumiehen. Lisäksi kaupunginhallitukseen kuuluvat pormestari ja apulaispormestari.

Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää Harry Bogomoloffia. Vuonna 1985 ensimmäisen kerran kaupunginvaltuustoon valittu Bogomoloff on Kokoomuksen valtuustoryhmän pitkäaikaisin kaupunginvaltuutettu.

Helsingin kaupunginvaltuusto nimeää luottamushenkilöt kokouksessaan 7.6.

 

Lisätiedot: Valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava 040 504 5851

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *