Apulaispormestari Pia Pakarinen: Budjetti mahdollistaa yli 1000 uudelle lapselle päiväkotipaikan

Helsingin ensi vuoden budjetissa on nyt varauduttu noin 1300 uuteen päiväkotipaikkaan. Tällä Helsingissä vastataan sekä kaupungin jatkuvan kasvun synnyttämään tarpeeseen että strategiassa linjattuun varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostamiseen.

”Haluamme Helsingissä, että useammalla lapsella on mahdollisuus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja vanhemmilla työssäkäyntiin. Lisärahoitus turvaa laadun palveluissa sekä päiväkotipaikkojen paremman saatavuuden”, summaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen budjettineuvotteluiden tulosta.

Pormestari Jan Vapaavuori julkaisi 10.10.2017 oman ehdotuksensa Helsingin ensi vuoden budjetiksi. Talousarvioehdotus sisälsi 40 miljoonan euron lisäyksen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Valtuustoryhmät ovat neuvotelleet esityksen pohjalta ja päässeet yhteiseen ratkaisuun.

Varhaiskasvatuksen budjetoinnissa on nyt väestöennusteen lisäksi huomioitu tämän vuoden toteutunut lapsimäärän kasvu päiväkotihoidossa sekä tiedossa olevat todennäköisesti varhaiskasvatuksen käyttöä nostavat tekijät, kuten maksujen aleneminen.

”Budjettia tehdessä olemme nyt panostaneet siihen, että uusien päiväkotipaikkaa tarvitsevien lapsien määrä on realistinen ja siksi olemme nyt taloudellisesti paremmin varautuneita ensi vuoteen”, kertoo Pia Pakarinen tyytyväisenä.

Budjettineuvotteluissa ryhmät päättivät lisätä myös 3 miljoonaa euroa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle segregaation ehkäisemiseen (myönteisen erityiskohteluun) ja erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tarpeiden tukemiseen.

 

 

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *