Lähde ehdolle seurakuntavaaleissa

Seurakunnan luottamushenkilöt valitaan marraskuussa. He päättävät seurakunnan toiminnasta neljän vuoden aikana. Siis muun muassa siitä,  millaisia kerhoja tai päivätoimintaa seurakunnassa järjestetään, seurakunnan tilojen käytöstä, työntekijöiden palkkaamisesta, rakennushankkeista ja mihin suuntaan seurakuntaa kehitetään.

Päättäjiksi tarvitaan siis kaikenikäisiä, eri aloilta ja erilaisista elämäntilanteista.  Voit lähteä ehdolle, mikäli täytät 18 vuotta viimeistään 18.11.2018 ja olet seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018. Ehdolle asetutaan siinä seurakunnassa, jonka jäsen on. Voit tarkistaa oman seurakuntasi seurakuntavaalien nettisivuilta.

Voit ilmoittautua ehdokkaaksi Helsingin seurakunnissa alla olevalla lomakkeella, olemalla yhteydessä suoraan oman seurakuntasi kirkkoherranvirastoon tai sinulle parhaiten sopivaan valitsijayhdistykseen. Löydät kattavasti lisätietoja seurakuntavaaleista: https://www.seurakuntavaalit.fi/

 

 

 

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *