Daniel Sazonov Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi

TIEDOTE 16.1.2019

Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmä on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Daniel Sazonovin, 25. Sazonov on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Lisäksi Sazonov toimii Uudenmaan maakuntavaltuustossa sekä energiayhtiö Helen Oy:n hallituksessa. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin kaupunginvaltuutetut Seija Muurinen, 64 ja Wille Rydman, 33.

– Helsingin pitää tehdä politiikkaa, joka mahdollistaa kaupungin kasvun, lisää sen kansainvälistä houkuttelevuutta, ottaa kunnianhimoisia askelia ilmastopolitiikassa sekä varmistaa sujuvan arjen ja liikkumisen. Meillä on erinomainen kaupunkistrategia, joka rakentaa Helsingistä aitoa eurooppalaista metropolia. Olemme sitoutuneet sen kunnianhimoiseen toteuttamiseen. Helsingissä on ollut vahva perinne hyvästä ja rakentavasta puoluerajat ylittävästä yhteistyöstä. Tätä perinnettä haluan vaalia, valtuustoryhmän puheenjohtajana aloittava Daniel Sazonov sanoo.

– Minulle helsinkiläisenä poliitikkona oleminen on ollut ennen kaikkea mahdollisuus toteuttaa politiikan kovaa ydintä. Sitä, että ihmiset voivat luottaa asioiden olevan tulevaisuudessakin hyvin, ja että jokainen voi lähtökohdistaan riippumatta tavoitella unelmiaan. Vastaukset näihin tavoitteisiin ovat kaupunkien käsissä. Helsingissä se tarkoittaa esimerkiksi päiväkotipaikkojen riittävyyttä, maan parhaita ja edistyksellisimpiä kouluja tai suunnanmuutosta asuntopolitiikassa, Sazonov sanoo.

– Toivon, että pystymme kaupunkipolitiikassa tekemään nykyistä enemmän ennakkoluulottomia ja rohkeitakin avauksia. Tällainen olisi esimerkiksi kaupungintason norminpurkutyön käynnistäminen, jossa ihmisten, yritysten ja järjestöjen toimintavapautta lisättäisiin rajusti. Kaupungilla on eri hallinnonaloilla valtava määrä omaa sääntelyä, jota valtakunnallisesti ei edellytetä. Tällainen liika sääntely vaikeuttaa mm. kaupunkikulttuuria, rakentamista tai yritystoimintaa, Sazonov päättää.

Lisätietoja: valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov, daniel.sazonov@gmail.com, 045 129 6812, www.danielsazonov.fi

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *