Viikon politiikkakatsaus! 21/2020

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi esityksen kahden terveysaseman ulkoistamisesta. Päätös on hieno askel kohti sujuvampaa hoitoon pääsyä kaupunkilaisille. Kokoomus on ajanut tätä pitkään ja olemme iloisia asian määrätietoisesta edistämisestä. Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallitukseen. 

Seuraava tärkeä asia sosiaali- ja terveyslautakunnassa on tulevaan Kampin terveys- ja hyvinvointikeskukseen suunniteltavat palvelut. Keskus tarjoaa monia eri sosiaali- ja terveyspalveluja aikuisväestölle terveysaseman tapaan. Keskukseen on suunnitteilla mm. laboratoriopalvelut. Siihen esitetään siirtyvän Laakson, Viiskulman ja Töölön terveysasemien toiminta keskuksen valmistuttua arviolta vuonna 2026. Tässä yhteydessä esitetään, ettei Lauttasaaren terveysasemaa yhdistettäisi Kampin asemaan. Olemme tähän erittäin tyytyväisiä, jotta lauttasaarelaisten palvelut pysyvät lähellä asiakkaitaan. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hyväksyä uuden urheiluhallin vuokrasopimuksen Pirkkolan urheilupuistoon. Päätös on omiaan helpottamaan lasten ja nuorten sisäliikuntapaikkojen huutavaa pulaa Helsingissä. Esimerkiksi telinevoimistelussa tilanne on pahimmillaan ollut se, että harrastuksen aloittamista on täytynyt odottaa useita kuukausia. Myös sijainti on luonteva valinta erilaisten liikuntamahdollisuuksien ollessa jo valmiiksi lähellä toisiaan. Lisäksi alueella on runsaasti kouluja, kuten liikuntapainotteinen Pohjois-Haagan yhteiskoulu. Valtuutettumme Otto Meri kertoo asiasta erinomaisesti blogissaan.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli alustavaa selvitystä kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta Helsinkiin. Olemme huolissamme hankkeen putkinäköisyydestä: virkistysalueiden kehittämisen, kaupunkirakentamisen ja luonnosta huolehtimisen kannalta viisaampaa olisikin pitää valta kaupunkimme kehittämisestä kaupungilla itsellään. Näin välttäisimme turhat lisäkustannukset ja byrokratian, joihin hanke väistämättä johtaisi. Asia jäi kokouksessa viikoksi pöydälle.  

 

Roope Tukia

Poliittinen suunnittelija

Helsingin Kokoomus

Sähköposti: roope.tukia[at]kokoomus.fi

Lisätietoja:

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *