Politiikan viikkokatsaus! 23/2020

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti yksimielisesti Kampin terveys- ja hyvinvointikeskukseen tulevista palveluista. Keskuksessa on tulevaisuudessa saatavilla muun muassa laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Päätöksen mukaan osa Lauttasaaren terveysaseman palveluista pysyy jatkossakin Lauttasaaressa. Olemme tästä erityisen iloisia, sillä tämä varmistaa riittävät palvelut nopeasti kasvavalle asukasmäärälle alueella.  

Kaupunginhallitus hyväksyi kokeilun terveysasemapalveluiden ulkoistamisesta. Olemme pitkään ajaneet sujuvampaa hoitoon pääsyä kaupunkilaisille ja olemme erittäin iloisia asian etenemisestä kaupunginvaltuustoon ensi viikolla. Tarkemmin aiheesta voit lukea 6.5. saapuneesta jäsenviestistämme.  

Lisäksi kaupunginhallitus päätti jättää oppivelvollisuuden pidentämistä koskevan lausuntoluonnoksen pöydälle. Kysyimme aiheesta myös viime jäsenviestissämme. Ylivoimainen enemmistö vastaajistamme näkee perusopetuksen vahvistamisen ja aidosti avun tarpeessa olevien oppilaiden tukemisen selkeästi kannattavampana vaihtoehtona oppivelvollisuuden pidentämiselle. Tämä olisikin järkevämpi rahankäyttökohde, sillä lasten ja nuorten varhaisten vuosien tukemisella on tutkitusti paras vaikutus heidän tulevaisuuden näkymiin elämässä. Tarkemmin aiheesta voit lukea tästä

Ensi viikon kaupunginhallituksessa käydään lähetekeskustelu ensi vuoden talousarviota koskien. Koronan aiheuttamat talousvaikutukset ovat arvion mukaan nousemassa jopa 500-600 miljoonaan euroon. Keskustelussa onkin tärkeää korostaa pidättyväisyyttä kaupungin menoissa sekä mahdollisia sopeutustoimia.  

Lisäksi kaupunginhallituksessa käsitellään Helsingin toimitilastrategiaa, joka on yksi kaupungin strategisista kärkihankkeista. Pormestarin esityksessä todetaan, että: “Toimitilastrategian tavoitteena on, että strategiassa määritellyt arvot ohjaavat jatkossa toimitilakannan hoitoa taloudellisesti kestävällä tavalla. Tiloihin liittyvää toimintaa ohjaavat kaupungin kokonaisetu, kokonais- ja elinkaaritaloudellisuus, ennakointi, hiilineutraalisuus, turvallisuus ja terveellisyys sekä erityisesti pitkäikäisyys.” 

 

Tulevaisuuden Helsinki – kirja on julkaistu! 

Tänään julkaistu kirjamme “Tulevaisuuden Helsinki” on alustus syksyllä julkaistavaan podcast-sarjaamme. Kirja kertoo ideoistamme ja rakkaan pääkaupunkimme tulevaisuudesta käytännöntoimia unohtamatta. Kirjoittajina on Helsingin kaupunkipolitiikan vaikuttajia aina apulaispormestari Pia Pakarisesta lähtien. Tulevassa podcastissa kirjan teemat aina ympäristöstä lähidemokratian vahvistamiseen pääsevät jokaisen kuuntelijan ulottuville. Keskustelijoina toimivat kirjamme kirjoittajat. Kirjan pääset lukemaan ja lataamaan itsellesi tästä.

Lisätietoja:

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *