Viikon politiikkakatsaus! 22/2020

Ensi viikolla sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään tulevaa Kampin terveys- ja hyvinvointikeskusta. Keskukseen on tarkoitus siirtyä Laakson, Viiskulman ja Töölön terveysasemien toiminta keskuksen valmistuttua arviolta vuonna 2026. Tässä yhteydessä esitetään, ettei Lauttasaaren terveysasemaa yhdistettäisi Kampin asemaan. Olemme tähän erittäin tyytyväisiä, jotta lauttasaarelaisten palvelut pysyvät lähellä asiakkaitaan ja palveluita on tarjolla riittävästi.  

Kaupunkiympäristölautakunta päätti edistää Helsinkiin suunnitteilla olevaa Kansallista kaupunkipuistoa. Olemme pettyneitä päätökseen, sillä kaupungin oma Helsinki-puisto olisi ollut huomattavasti paremmin kaupunkilaisia ja meidän arkeamme palveleva vaihtoehto. Kansallinen kaupunkipuisto ei tuo kaupunkilaisille mitään lisäarvoa, vaan päinvastoin tuo meille ainoastaan lisää byrokratiaa ja kustannuksia päätöksenteon siirtyessä ympäristöministeriöön. Kysyimme aiheesta myös viime jäsenviestissämme. Vastaajat olivat yksimielisiä siitä, että Helsinki on omien alueidensa asiantuntija ja valta niiden kehittämisestä tulisi pitää Helsingillä itsellään. 

Kasvatus ja koulutuslautakunta antoi lausuntonsa oppivelvollisuuden pidentämisestä ja maksuttomasta toisesta asteesta. Nähdäksemme tätä uudistusta ei tulisi toteuttaa lainkaan, vaan järkevämpää olisi keskittyä perusopetuksen vahvistamiseen ja aidosti apua tarvitsevien oppilaiden auttamiseen heidän koulupolullaan. Huomioitava on myös koronasta johtuva vaikea taloustilanne ja maksuttoman toisen asteen hintalappu, sillä Helsingissä uudistuksen kustannukset olisivat jopa 40% korkeammat kuin maamme hallituksen laskelmissa. Kaikesta huolimatta lausuntoluonnos etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen.

Lisätietoja:

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *