Kokoomuksen Pakarinen: Korjataan ongelma!

Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen on huolissaan siitä, ettei hallitus halua puuttua toisen asteen keskeyttäneiden juurisyihin. ”Oppivelvollisuuden laajentamista perustellaan pudokkaiden mukana pitämisellä, mutta lääke ei paranna tautia. Koronakriisi vaikeuttaa kuntien mahdollisuuksia huolehtia siitä, että peruskoulu on todella tarjonnut riittävät eväät toiselle asteelle”, Pakarinen toteaa.

 

Asiaan on kiinnittänyt huomiota myös EK, joka esitti eilen oppivelvollisuuden laajentamisen sijaan yksilöllistä tukea oppimiseen ja nuorten mielenterveyspalvelujen saavutettavuuden parantamista. ”Tämä on tehokkaampi tapa varmistaa, että kaikki pysyvät mukana. Peruskoulusta kyllä siirrytään toiselle asteelle, mutta huolena ovat koulupudokkaat, jotka ovat merkittävässä vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta”, Pakarinen jatkaa. Hän muistuttaa, että lakiluonnoksen mukaan oppivelvollisuus koskisi jatkossa nuoria 18 ikävuoteen saakka, jolloin opinnot ovat vielä kesken. Opintojen keskeyttämistä laki ei siis estäisi.

 

Pakarinen peräänkuuluttaa ratkaisuja, jotka vastaisivat itse ongelmaan. ”Kyselytutkimuksissa on havaittu, että suurimmat syyt toisen asteen keskeyttämiseen liittyvät joko väärään uravalintaan, kouluviihtyvyyteen tai vaikeuksiin henkilökohtaisessa elämässä. Nämä eivät ratkea oppivelvollisuusikää nostamalla”, Pakarinen muistuttaa.

 

Pakarinen on huolissaan myös matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden saavutettavuudesta. ”Edes Helsinki, jolla resurssit ovat melko hyvät, ei ole saanut palveluketjuja tasolle, jolla niiden pitäisi olla.  Päättäjänä haluan panostaa niihin ratkaisuihin, jotka toimivat”, Pakarinen päättää.

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *