Politiikan viikkokatsaus 41/2020

Kaupunkipolitiikan kuulumiset

Kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita myöhään yöhön. Monet aloitteista jäivät pöydälle. Valtuutettumme Jaana Pelkosen aloite ulkoiluvaatetuksen tarjoamisesta päiväkotien työntekijöille sai runsaasti kiitosta yli puoluerajojen. Apulaispormestari Pia Pakarinen totesi keskustelussa osuvasti: “Tämä on myös tasa-arvokysymys”. Asiaa käsitellään budjettineuvotteluissa myöhemmin syksyllä.  

 

Eduskunnan kuulumiset  

Sari Sarkomaa puhui terävästi valtion budjetin lähetekeskustelussa: “Kokoomus haluaa tehdä Suomesta hyvinvoivan maan, jossa saa tehdä, yrittää ja toteuttaa unelmiaan. Maan, jossa jokainen pidetään mukana. Jossa ihminen on tärkein.” Lue kokoomuksen ryhmäpuheenvuoro tästä

Ben Zyskowicz antaa kovaa palautetta keskustalle vastuuttoman taloudenpidon hyväksymisestä: “Sitä kokoomuksessa emme tienneet, että keskusta on niin rakastunut rooliinsa nykyisen vasemmistohallituksen apupuolueena, että se ei pysty ajattelemaan mitään muuta vaihtoehtoa omalla kohdallaan.” Katso BenTV:n uusin jakso tästä. 

Jaana Pelkonen kirjoittaa osuvasti kansainvälisestä tyttöjen päivästä blogissaan: “Tämän päivän ja tulevaisuuden tytöt tarvitsevat meitä rikkomaan lasikattoja ja polkemaan sileämpiä polkuja. Tyttöjen tulee saada olla tyttöjä – unelmoida, leikkiä ja kasvaa turvassa.”  

Juhana Vartiainen kritisoi hallitusta Twitterissä: “Karmeaa vihaa Kokoomusta kohtaan on kieltämättä kuultu koko viikon ajan siitä, että työn verotusta haluaisimme alentaa. Se on tullut päivänselväksi, että työn tekemiseen kannustaminen ei ole tämän hallituksen listalla korkealla.”   

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *