Politiikan viikkokatsaus 45/2020

Kaupunkipolitiikasta kuuluu iloisia uutisia! 

Terhokodin toiminta jatkuu! Ratkaisun löytymiseen keskeisesti osallistunut Terhokodin hallintoneuvoston puheenjohtaja, valtuutettumme Risto Rautava on erittäin tyytyväinen ratkaisuun. ”Olen iloinen Terhokodin säilymisestä itsenäisenä toimijana. Arvokas työ saa jatkua. Saattohoito on tärkeä osa ihmisarvoista elämää.” Lue lisää tästä  

Kaupunginhallitus on hyväksynyt Helsingin asumisen ja maankäytön ohjelman. Ohjelmassa mm. hitas-järjestelmä lakkautetaan ja sen tilalle selvitetään toimivampia vaihtoehtoja. Lisäksi uusia opiskelija-asuntoja rakennetaan lisää ja lähiluonnon säilymiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kiitos neuvotteluja vetäneelle valtuustoryhmämme puheenjohtaja Daniel Sazonoville. Kaupunginvaltuusto käsittelee ohjelmaa ensi viikolla. Lue lisää tästä.                                                                                

Kaupunginvaltuusto käsittelee lisäksi mm. valtuutettumme Ted Apterin aloitteet varhaiskasvatuksen laadun arvioinnista sekä nuorten talousosaamisen vahvistamisesta kaikilla kouluasteilla. 

Kaupunginhallitus käsittelee myös useita kokoomuslaisia aloitteita. Listalla on Otto Meren aloite valkoposkihanhien aiheuttamien haittojen vähentämiseksi, Tapio Klemetin aloite autopaikkojen rakennuskustannusten huomioimisesta maankäyttömaksuissa sekä Mirita Saxbergin aloite lastenvalvojan toiminnan ja palvelun kehittämisestä. 

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee valtuutettumme Atte Kalevan pontta, jonka mukaan rakentamisesta aiheutuvat haitat luonnolle tulee minimoida Vallisaaren ja Kuninkaansaaren asemakaavassa. 

Eduskunnan kuulumiset  

Sari Sarkomaa kritisoi oppivelvollisuuden pidentämiseen suunnattujen resurssien vähyyttä: “Esitys johtaa toteutuessaan koulutusleikkauksiin ja se entisestään heikentää tuen tarpeessa olevien lasten ja nuorten asemaa.” Lue lisää tästä. 

Ben Zyskowicz ihmettelee viime aikoina tehtyjä avauksia liikennepolitiikassa. “Kepulla on ihan oma malli. Heillä on tällainen kilometrivero, jossa isoveli tsekkaa ja katsoo, ja vero määräytyisi sen mukaan, että missä päin maata ajetaan”, Zyskowicz hämmästelee Verkkouutisten BenTV:n uusimmassa jaksossa. 

Juhana Vartiainen kritisoi hallituksen työllisyystoimia Twitterissä: “Älkäämme myöskään unohtako, että hallitus on luvannut perhevapaauudistuksen, joka ilmeisesti vähentää työllisyyttä 5000 hengellä.” 

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *