Kokoomuksen Orpo: Fideszin ero EPP:sta oli meille ainut mahdollinen lopputulos

Unkarin valtapuolue Fidesz ilmoitti eroavansa Euroopan kansanpuolue EPP:sta. Aiemmin tässä kuussa Fideszin meppiryhmä ilmoitti jättävänsä EPP:n ryhmän Euroopan parlamentissa. Fideszin tämänpäiväinen ilmoitus tarkoittaa, että puolue on eronnut kokonaan Euroopan kansanpuolue EPP:sta.

”Kokoomus käynnisti prosessin Fideszin erottamiseksi EPP:sta jo kaksi vuotta sitten. Ruotsin moderaatit ja useat muut EPP-puolueet ovat olleet alusta mukana hankkeessa. Me emme hyväksy Fideszin toimintaa EU:n perusarvojen kuten oikeusvaltioperiaatteen romuttamiseksi. Kokoomukselle Fideszin ero EPP:sta oli ainut mahdollinen lopputulos”, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo.

”Fidesz on aikaa sitten kääntänyt selkänsä eurooppalaisille arvoille. Heille kelpaavat yhteiset rahat, mutta eivät yhteiset periaatteet. EPP ja kokoomus jatkavat työtä eurooppalaisten perusarvojen puolesta. Seuraava askel on leikata Unkarin osuutta EU:n yhteisistä varoista. EU:n jäsenvaltioiden johtajien on varmistettava, että jo hyväksytty oikeusvaltiomekanismi toimii niin, että jäsenvaltioita voidaan rankaista, jos ne rikkovat EU:n perusarvoja”, Petteri Orpo sanoo.

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *