Tietoa tulevista vaaleista

Eduskuntavaalit – kiinnostaako vaaliehdokkuus tai tiedätkö hyvän ehdokkaan? 

Vuoden 2023 eduskuntavaalit lähestyvät ja vaalivalmistautuminen Helsingin Kokoomuksessa kiihtyy! Eduskuntavaaliehdokkaiden kartoittaminen sekä piirin ehdokasasettelu nousee yhä keskeisemmäksi agendaksi. Oletko kiinnostunut eduskuntavaaliehdokkuudesta tai tiedätkö ehdokkaaksi hyvin sopivan henkilön? Ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella, niin jutellaan asiasta lisää! 

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023 ja muut tärkeät ajankohdat ovat seuraavat: 

  • kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy: tiistai 21.3.2023 klo 16 
  • ennakkoäänestys kotimaassa: 22. – 28.3.2023 
  • ennakkoäänestys ulkomailla:  22. – 25.3.2023 
  • tulosten vahvistaminen: keskiviikko 5.4.2023. 

 

HYY:n ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien edustajistovaalit 

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja Helsingin ammattikorkeakoulujen edustajistoihin valitaan ensi marraskuussa uudet opiskelijaedustajat vaaleissa. Jos olet kirjoilla oleva opiskelija ja olet kiinnostunut ottamaan osaa elävään ja aktiiviseen opiskelijapolitiikkaan, niin nyt on siihen paras mahdollisuus. Mukaan pääsee ja lisätietoja vaaleista laittamalla sähköpostia osoitteeseen mikko.kanervo@hyy.fi  

 

Seurakuntavaalit 

Oletko kiinnostunut osallistumaan syksyllä käytäviin seurakuntavaaleihin? Käy katsomassa tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Vuoden 2022 seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022. Ennakkoäänestys pidetään 8.11.-12.11.2022. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022. Ehdokkaaksi vaaleihin voi asettua konfirmoitu ja kirkkoon kuuluva 18 vuotta täyttänyt henkilö. 

 

OP:n edustajistovaalit 

Kuulutko osuuspankin omistajajäseniin? 1.8.2022 syntyy uusi OP Uusimaa, johon fuusioituu Itä-Uusimaan, Uusimaan ja Helsingin osuuspankit. Syksyllä käydään siis uudet vaalit pankin edustajistoon. Nyt etsinnässä on siis omistaja-asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista ja tuovat mukanaan oman arvokkaan asiantuntemuksensa. Edustajiston jäseniltä ei vaadita pankkiasioiden osaamista. Edustajiston jäsenenä kerrytät kokemusta luottamustoimista ja luot uusia verkostoja. Osuuspankin edustajisto kokoontuu noin 1-2 kertaa vuodessa ja kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio. Helsingin vaalipiiristä valitaan 30 jäsentä (nykyisen OP Helsingin toimialue) 

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua jokainen hyvämaineinen pankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi viimeistään 31.5.2022 mennessä ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan aikana.   

Vaalien aikataulu:

  • ennakkoilmoittautuminen ehdokkaaksi 1.5. – 24.8.2022
  • ehdokasasettelu 25.8. – 14.9.2022
  • äänestys 7.-17.11.2022
  • tulosten julkaisu 2.12.2022 

Voit ennakkoilmoittautua ehdokkaaksi OP Uusimaan edustajiston vaaliin täyttämällä lomakkeen täällä.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *