Pikahaku HUS:n kansalliskielilautakunnan jäseneksi ja tarkastuslautakunnan jäseneksi

Piirillä on avoinna paikka uuden Hyvinvointiyhtymä HUS:n kansalliskielilautakunnan jäseneksi ja tarkastuslautakunnan jäseneksi. Lähetäthän hakemuksesi toiminnanjohtaja Sanna Hämäläiselle (sanna.hamalainen@kokoomus.fi) 19.6.2022 klo 15.00 mennessä.Hakemuksessa tulee perustella, miksi sinut tulisi valita ko. luottamustehtävään. Lisäksi hakemuksessa tulee ilmoittaa oma nimi sekä voimassa oleva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kokouspalkkioista pidätetään 18% luottamushenkilövero maksettavan palkkion bruttosummasta.

Kansalliskielilautakunnan tehtävänä on toteuttaa laissa säädettyjä tehtäviä HUS-yhtymän hallinnossa. Kansalliskielilautakunnassa toimiminen edellyttää hyvää molempien kotimaisten kielten osaamista. Tehtäviin kuuluu muun muassa selvittää, arvioida ja lausua siitä, miten aluevaltuuston päätökset vaikuttavat kielellisten oikeuksien käytännön toteutumiseen ja seurannan perusteella tehdä aluehallitukselle ehdotuksia toimenpiteiksi kielivähemmistön palvelujen ja palveluketjujen kehittämiseksi sekä henkilöstön kielitaitovaatimuksiksi ja kielitaidon kehittämiseksi.

HUS:n tarkastuslautakunta vastaa hallinnon ja talouden tarkastamisesta. Tarkastuslautakunnan tehtävät tulevat tarkentumaan HUS:n hallintosäännössä. Lähtökohtaisesti tehtäviin tulee kuulumaan ainakin tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä koskevan päätösehdotuksen valmistelu sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisen arviointi.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.