Helsingin Kokoomuksen Rissanen: Länsimetron viivästyksen kustannukset kohtuuttomia

Helsingin Kokoomuksen kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Laura Rissasen mukaan Länsimetron viivästymisestä on aiheutunut kohtuutonta haittaa helsinkiläisille.

– Länsimetron viivästyminen on vaikeuttanut tuhansien helsinkiläisten päivittäistä liikkumista. Tämä ei ole kenenkään etu. Lisäksi viivästymisestä aiheutuu merkittävät lisäkustannukset, jotka nekin ovat pois kuntalaisten palveluista. Meillä on Helsingissä paljon opittavaa esimerkiksi Tampereelta, jossa rantatunnelissa kokeillun allianssimallin myötä paitsi alitettiin kustannukset myös saatiin valmista etuajassa.

Rissasen mukaan myös Länsimetron hallituksen kokoonpanoa on arvioitava kriittisesti. Valittu tiedotuslinja ei herätä luottamusta.

– Edellytykset viedä hanke onnistuneesti läpi ovat heikentyneet. Länsimetron hallituksen jäsenet ovat itsekin myöntäneet sortuneensa liian toiveikkaisiin aikatauluihin, Rissanen muistuttaa.

– Sen sijaan Helsingin seudun liikenne HSL ansaitsee kiitokset. Se on joutunut korvaavan liikenteen järjestämisen suhteen kohtuuttomaan rakoon, mutta toiminut nopeasti.

– Metron käyttöönoton viivästyessä edelleen, tulee Lauttasaaren korvaavan liikenteen riittävyys varmistaa. Nyt etenkin lapsiperheiden matka-ajat ovat kasvaneet liikaa, kun lastenrattaiden kanssa ei busseihin mahdu, Rissanen sanoo.

Lisätietoja:

Rissanen Laura

Valtuustoryhmän puheenjohtaja, eduskuntaryhmän pääsihteeri, VTM

laura.rissanen@iki.fi

0415404505

Taka-Töölö

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *