Helsingin budjettineuvotteluissa sopu Kokoomuksen johdolla

Männistö: Helsingin talous on vahvistunut koko vaalikauden

Helsingin kaupungin vuoden 2017 talousarviosta löydettiin kaikkien kaupunginhallitusryhmien kesken sopu Kokoomuksen johdolla. Kokoomus on tyytyväinen talousarvion isoon kuvaan ja siihen, että kaupunginhallitusryhmistä löytyi tahtoa pitää kiinni kaupungin vastuullisen taloudenhoidon pitkästä linjasta kuntatalouden haasteiden keskellä myös kuntavaalivuonna. Tästä huolimatta koko vaalikauden jatkuneen tuottavuuden parantamisen ja valtakunnan tasolla solmitun kilpailukykysopimuksen johdosta ryhmille jäi mahdollisuuksia toteuttaa panostuksia kaupungin palveluiden vahvistamiseen.

Kokoomus piti tärkeänä etenkin opetukseen ja varhaiskasvatukseen liittyviä kohdennuksia. Kokonaisuutena budjetti varmistaa laadukkaat peruspalvelut kaupungissamme myös ensi vuonna.
– Näemme tärkeänä kohdentaa panostuksia etenkin opetukseen, varhaiskasvatukseen ja lapsiperheiden palveluihin, toteaa neuvotteluita johtanut kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö.

Panostuksia opetukseen ja lapsiperheiden palveluihin

Ensi vuoden talousarviossa kymmenen miljoonan euron lisäpanostus kohdistettiin opetusviraston määrärahoihin. Rahalla turvataan mm. iltapäivätoiminta kaikille 1.-2.luokkalaisille ja riittävä koulunkäyntiavustajien määrä. Lisäksi Kokoomus sai turvattua määrärahan Lauttasaaren uuden koulun vuokraan.

Varhaiskasvatukseen tehtiin neljän miljoonan määrärahalisäys, joka mahdollistaa mm. kielten oppimisen päiväkodeissa. Sosiaali- ja terveyspuolelle kohdennetaan 11,5 miljoonaa euroa, joka mahdollistaa kiireettömän hoitoon pääsyn parantumisen ja veteraanien tuetun kotona kuntoutumisen jatkumisen myös ensi vuonna. Lisäksi Kokoomuksen johdolla liikuntaseurojen avustusmäärärahoja korotettiin ja pidetään huolta, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus liikkua.

Varhaiskasvatuspalveluissa selvitetään palveluseteleiden käyttöönotto.
– Palvelusetelit toisivat monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut tasapuolisesti kaikkien perheiden ulottuville. Asiasta on hyviä kokemuksia jo yli 50 kunnassa ympäri Suomen, iloitsee Kokoomuksen ryhmän puheenjohtaja Männistö.

Investointeja kouluihin ja päiväkoteihin

Kokoomus piti neuvotteluissa investoinneista tärkeänä koulujen ja päiväkotien korjaushankkeita ja homekoulujen nopeita korjauksia. Lauttasaaren yhteiskoulun liikuntatilojen laajennus oli Kokoomuksen eteenpäin saama hanke.

Seuraavaksi budjetti menee kaupunginhallitukseen ja sieltä edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Talouden iso kuva Helsingissä on vahva

Kaupungin toimintamenojen kasvua on rajattu koko vaalikauden ajan valtuustoryhmien strategiaohjelmassa sopiman vuotuisen 1% tuottavuustavoitteen kautta. Lisäksi kaupungin tarpeettoman omaisuuden myynnille on asetettu ensimmäisen kerran tällä vaalikaudella konkreettinen vuotuinen myyntitavoite, sillä Helsinki myös investoi merkittävästi. Helsingin talous onkin vahvistunut kuluvan vaalikauden aikana merkittävästi.

– Helsingin talous on vahvistunut samaan aikaan, kun yleisesti kuntatalouden kriisi on syventynyt. Vuosikatteemme kattaa poistot ja talous on isossa kuvassa paremmalla tolalla kuin pitkään aikaan. Vahva toimintatalous mahdollistaa vuotuiset merkittävät investoinnit kaupungin kehitykseen ja kasvuun, mikä edelleen luo hyvinvointia paitsi kaupunkiin, myös koko maan talouteen. Olen erittäin tyytyväinen tällä valtuustokaudella saavutettuun talouden ohjaukseen ja poliittisiin tuloksiin, jotka näkyvät vaalikauden viimeisessä talousarviossa, lopettaa Männistö.

Lisätietoja:
Lasse Männistö, Kokoomus, puh. 044 016 0382

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *