Hallituspuolueet tyrmäsivät alkoholin ulosmyynnin ravintoloista – ”Valtava pettymys ravintola-alalle”

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esitti tänään eduskunnassa, että hallitus toisi viipymättä eduskunnan käsiteltäväksi alkoholilain muutosesityksen, jolla sallittaisiin väliaikaisesti muun muassa viinien ulosmyynti ravintoloista. Hallituspuolueiden edustajat kuitenkin kaatoivat esityksen äänestyksessä. Kokoomuksen kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo, Jaana Pelkonen ja Sari Multala ovat pettyneitä äänestystulokseen.

”Olen valtavan pettynyt hallituspuolueiden ratkaisuun. Muun muassa vihreät puolueena sekä keskustalaiset kansanedustajat Joonas Könttä, Mikko Kärnä ja Antti Kurvinen ovat esittäneet viinien ulosmyynnin sallimista ravintoloille. Voin vain kuvitella ravintola-alan valtavan pettymyksen”, sanoo Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo.

”Hallituspuolueiden edustajat tarjoavat märkää rättiä maakuntien lisäksi myös ravintola-alan yrittäjien ja työntekijöiden kasvoille”, lisää Wallinheimo viitaten eduskunnan eiliseen lentoyhteyksiä koskevaan äänestykseen.

Kokoomusedustajien mielestä ravintolayritysten tukemiseksi olisi rahallisen tuen lisäksi tehtävä myös toimia, joilla edesautettaisiin ravintoloiden mahdollisuutta kannattavaan liiketoimintaan loppuvuoden aikana. Ravintoloiden toiminta tulee kesäkuun alusta lähtien olemaan mahdollista, mutta tavanomaista selvästi heikommin kannattavuusedellytyksin.

”Esitimme jo maaliskuussa, että ravintoloiden toiminnan tukemiseksi niille sallittaisiin mahdollisuus viinien ulosmyyntiin ja kotiintoimituksiin. Tämä mahdollistaisi ravintoloille lisäliikevaihtoa nykyisessä tukalassa tilanteessa”, sanoo Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen.

”Ulosmyyntioikeus olisi ollut kustannustehokas tapa pelastaa ravintola-alan yrityksiä ja työpaikkoja. En ymmärrä, miksi tämä mahdollisuus jätetään käyttämättä. Vai onko kyse siitä, etteivät hallituspuolueiden edustajat voi periaatesyistä tukea opposition esityksiä?” Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala kysyy.

Kokoomuksen lausumaehdotus kuului kokonaisuudessaan näin: ”Eduskunta edellyttää, että hallitus tuo viipymättä eduskunnan käsiteltäväksi alkoholilain muutosesityksen, jolla sallitaan väliaikaisesti mahdollisuus ravintoloille muiden kuin väkevien alkoholijuomien ulos- ja etämyyntiin.”

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *