Politiikan viikkokatsaus 40/2020

Kaupunkipolitiikan kuulumiset

Kaupunginhallitus käsittelee useita valtuutettujemme ponsia. Sirpa Asko-Seljavaaran ponnen tavoitteena on varmistaa palveluiden, kuten koulujen ja päiväkotien, riittävyys kasvavilla asuinalueilla. Ponsi on tärkeä osa Helsingin palveluiden saatavuuden ja niiden riittävyyden takaamista kaupunkilaisille. 

Jenni Pajusen ponnen tavoite on seurata koulujen ja päiväkotien hävikkiruuan määrää nykyistä paremmin. Arja Karhuvaaran ponsi koskee jätelajittelun parantamista koulu- ja päiväkotiruokailuissa. Nämä olisivat hieno askel kohti ympäristöystävällisempää Helsinkiä.   

Kaupunginvaltuusto päättää monista kokoomuslaisista aloitteista. Laura Rissasen aloite yhdenvyöhykkeen kertalipun mahdollisuuden selvittämisestä julkisessa liikenteessä on herättänyt laajaa huomiota jo aiemmin. Lisää aiheesta voit lukea tästä.  Terhi Koulumiehen aloite viherrakentamisen lisäämisestä katukuvassa on erinomainen keino vähentää katupölyä ja lisätä ihmisten viihtyisyyttä kaupungissa.  

Matias Pajulan aloite koskee bussien yöliikenteen lisäämistä arkisin. Nykyisin esimerkiksi Itä-Helsinkiin on käytännössä mahdoton päästä arkisin kello 02:00 jälkeen julkisella liikenteellä. Muuttuvan työelämän vuoksi ilta- ja yötyöt tulevat lisääntymään. “Monet näistä töistä ovat matalapalkkaisia ja erityisesti siksi on tärkeää, että julkinen liikenne toimii työpaikan ja kodin välillä myös yöaikaan”, Pajula toteaa aloitteessaan.    

Eduskunnan kuulumiset  

 Sari Sarkomaa on iloinen tyttöjen silpomisen selkeämmän kriminalisoinnin etenemisestä. ”Lakivaliokunnan kanta on tärkeä askel kohti Suomea, jossa yksikään tyttö ei enää joudu silvotuksi. Tyttöjen koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta on suojeltava kaikissa tilanteissa”, sanoo Sarkomaa. Lue lisää tästä 

Ben Zyskowicz ihmettelee Suomen taloudellisen elvytyksen linjaa. “Ruotsissa elvytetään osin veronalennuksin, melkein kolmella miljardilla eurolla, kun taas Suomessa on sanottu kokoomuksen ehdotuksille, ettei veronalennuksilla pidä elvyttää”, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:n uusimmassa jaksossa 

Oppositiopuolueet tekivät välikysymyksen hallituksen työllisyys- ja talouspolitiikasta. Juhana Vartiainen kommentoi eduskunnan keskustelua napakasti Twitterissä: “Opposition välikysymys koskee taloutta, työllisyyttä ja julkistaloutta. Pääministeri Marin ei viitsi lausua näistä yhtään mitään, koko hänen vastauksensa käsittelee Kokoomusta. Aikamoista.”Eduskunta äänesti välikysymyksestä tänään perjantaina täysistunnossaan. Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 102-75. Lisää aiheesta voit lukea tästä

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *