Apulaispormestari Pakarinen ja Helsingin kokoomusryhmä: Järeämpiä työkaluja kiusaamisen lopettamiseksi

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen on jättänyt valtuustoaloitteen, jonka on allekirjoittanut koko Kokoomuksen valtuustoryhmä. Aloitteessa esitetään ns. Etelä-Karjalan mallia koulukiusaamisen lopettamiseksi. ”Yhteiset, selkeästi kirjatut ohjeet ja toimintamallit kiusaamiseen puuttumiseksi antavat työkaluja koulujen arkeen. Jokainen lapsi ansaitsee tulla kohdatuksi omana itsenään ilman pelkoa kiusatuksi tulemisesta. Tämä on jokaisen aikuisen vastuulla”, Pakarinen muistuttaa.

Helsinki on valmistellut oman koulukiusaamisen vastaisen ohjelman. Yksi 13 toimenpiteestä on yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa toteutettava K-0-toiminta. Pitkään jatkuneen koulukiusaamisen katkaisemiseen tarvitaan usein ulkopuolisia. Pakarisen mielestä tätä toimintaa pitää laajentaa.

Pakarinen on jättänyt myös toisen aloitteen, jossa hän esittää helsinkiläisiä syvästi järkyttäneen Koskelan surmapaikan alueen tai jonkin muun sopivan läheisen puistoalueen muuttamista Lasten oikeuksien puistoksi. Puistoon voitaisiin myös pystyttää esimerkiksi keräysvaroin muistomerkki, joka muistuttaa kiusaamisen ja väkivallan ehkäisemisen tärkeydestä.

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Kommentti artikkeliin “Apulaispormestari Pakarinen ja Helsingin kokoomusryhmä: Järeämpiä työkaluja kiusaamisen lopettamiseksi
  1. Sinikka sanoo:

    Hyvä juttu, arvostan työtäsi koulukiusaamisen estämiseksi ja lopettamiseksi. Juuri tämä, jokainen lapsi ansaitsee tulla kohdatuksi omana itsenään, ilman pelkoa tulla kiusatuksi. Tälle murhapaikalle ehdottomasti muistomerkki muistuttamaan lasten oikeuksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.