Apulaispormestari Sazonov vaatii hallitusta pitämään lupauksensa: ”Edessä on 70 miljoonan puhallus – Helsingin koronakulut on korvattava täysimääräisesti”

Apulaispormestari Sazonov vaatii hallitusta pitämään lupauksensa: ”Edessä on 70 miljoonan puhallus – Helsingin koronakulut on korvattava täysimääräisesti”

 

Hallitus on päättänyt vuoden 2021 budjettineuvotteluissa korvata kunnille ja kaupungeille näiden sosiaali- ja terveyspalveluille koronasta aiheutuneet kustannukset. Sosiaali- ja terveysministeriön asetusluonnos korvauksista on suuri pettymys Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalle. Julkaistu asetusluonnos johtaisi tilanteeseen, jossa suuri osa kustannuksista jäisi korvaamatta.

”Kustannukset tulee korvata täysimääräisesti todellisten menojen mukaan. Asetusluonnoksessa Helsingille jää korvaamatta ainakin 70 miljoonaa euroa. Helsingissä on ollut kaikista haastavin koronatilanne koko Suomessa. Ei hallitus voi rikkoa lupauksiaan ja tehdä tällaista puhallusta Helsingille. Odotan, että erityisesti hallituspuolueiden johtohahmot ottavat tämän viestin vakavasti”, sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov sanoo.

Helsingin kaupunginhallitus antoi tänään kriittisen lausunnon asetusluonnokseen ja esitti asetukseen useita korjausehdotuksia. Asetusluonnoksessa esitetään korvattavaksi vain 40-65 prosenttia koronan hoidosta aiheutuneista kustannuksista. Helsingin kaupunki toteaa lausunnossaan myös, että tuen laskentatapa mittaa korvattavat kustannuksetkin alakanttiin, eikä huomioi tautitilanteen alueellisia vaihteluita kustannuksissa.

”On vaikea hyväksyä, miksi esityksessä korvauksen määrää mitataan keskimääräisillä eikä toteutuneilla kustannuksilla. Korvausperusteiden laadinnassa sivuutetaan täysin se, että Helsingin kaltaisessa suuressa kaupungissa esimerkiksi tartunnanjäljitys maksaa aivan eri summia, kuin pienemmissä kunnissa”, apulaispormestari Sazonov kritisoi.

Lisätietoja:

Daniel Sazonov, sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari, p. 045 129 6812

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *