Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen: ”Uusi kaupunkistrategia ohjaa kohti vastuullista talouspolitiikkaa ja laadukkaita palveluita”

Helsingissä on valmistunut pormestarikuntaan kuuluvien puolueiden neuvottelun perusteella pohjaesitys kaupunkistrategiaan. Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen kehuu neuvottelutulosta vastuulliseksi lopputulokseksi vaikeiden olosuhteiden keskellä.

”Olemme Helsingissä monien vaikeiden muutosten kohteena: sosiaali- ja terveydenhoidon puolella rahoituksesta suuri osa viedään maakuntiin, väestö ikääntyy ja kaupunkilaisten palvelutarpeet monipuolistuvat. Näiden haasteiden keskellä on tärkeää, että kaupungin rahankäyttö on erityisen vastuullista. Olen ylpeä pormestarimme Juhana Vartiaisen johdolla käydyn neuvottelun lopputuloksesta.” avaa Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen strategian pohjaesitystä.

Kaupunkistrategian pohjaesityksessä sitoudutaan siihen, että vuosittaiset talousarviot eivät ylitä vastuuperiaatteen mukaista menotasoa. Tämä sitovan raamin koko muodostuu tuottavuustavoitteesta, kustannustason ja väestönkasvun muutoksesta. Ensimmäisenä vuonna tuottavuustavoite on 0,3 prosenttia ja lopun valtuustokauden vuosittain 0,5 prosenttia. Strategiassa käynnistetään myös konkreettisten uudistusten suunnittelu ja toimeenpano, jotka tuovat vuosittain 50 miljoonan euron arvosta lisää tehokkuutta, tuottavuutta, taloudellista liikkumavaraa ja voimavaroja kaupungin toimintaan.

”Strategiassa on monta ilon aihetta, mutta ylitse muiden nousee se, että talouden nurkkapultit ovat oikeilla paikoillaan. Sitova budjettiraami varmistaa sen, että talouspopulismille ei ole mahdollisuutta. On myös erittäin erinomaista, että strategiassa säilytettiin tuottavuustavoite. Samalla kun kaupungin talous pidetään vaikeista olosuhteista huolimatta kunnossa, huolehditaan myös kaupunkilaisten kukkarosta, sillä strategiassa sitoudutaan kunnallisveron korotuksista pidättäytymiseen.” Maarit Vierunen jatkaa.

Puheenjohtaja Vierunen löytää paljon iloittavaa myös strategian panostuskohteista: ”Täytyy muistaa, että talous on vain väline ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Paremmalla taloudenhoidolla pystymme huolehtimaan kaupunkilaisten laadukkaista palveluista. Nyt sovittiin myös 65 miljoonan koronapaketista, jolla paikataan koronan aiheuttamaa tarvetta jälleenrakentamiselle. Tätä strategiaa noudattamalla pystymme kehittämään Helsingistä ihan jokaiselle paremman paikan elää.” Vierunen päättää.

Kaupunkistrategian pohjaesitys etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyy lopullisen strategian kaupunginhallituksen käsittelyn jälkeen.

 

Lisätietoa:

Maarit Vierunen

maarit.vierunen@gmail.com

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *