Helsingin apulaispormestari Sazonov: Terapiatakuu voimaan 2022 ja tavoitteena nolla asunnotonta 2025

Pormestari Juhana Vartiainen julkisti tänään esityksensä Helsingin kaupunkistrategiaksi vuosille 2021-2025. Apulaispormestari Daniel Sazonovin mukaan esitys on monipuolinen ja tasapainoinen kokonaisuus, joka tarjoaa hyvän pohjan Helsingin kestävälle kasvulle tällä valtuustokaudella.

”Strategiassa yhdistyy moderni ja eteenpäin katsova ote vakaaseen ja vastuulliseen linjaan esimerkiksi taloudenhoidossa, verotuksessa ja kaupunkisuunnittelussa. Strategia toteuttaa lukuisia Kokoomukselle tärkeitä tavoitteita ilmastoon, koulutukseen, talouteen ja verotukseen liittyen”, Sazonov sanoo.

Myös sosiaali- ja terveystoimialalle esitetään useita kunnianhimoisia tavoitteita.

”Me Helsingissä otamme terapiatakuun käyttöön jo vuonna 2022. Lisäämme varhaisen vaiheen mielenterveyspalvelujen ja lyhytpsykoterapian saatavuutta ja saavutettavuutta, laajennamme matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita ja jatkamme lasten ja nuorten mielenterveyspalveluketjun parantamista yhteistyössä HUS:n kanssa. Huolehdimme myös vahvempaa psykiatrista ja monialaista hoitoa tarvitsevien hoitomahdollisuuksista”, apulaispormestari Sazonov kuvaa terapiatakuupäätöksen sisältöä

”Toivon, että tämä vauhdittaa myös valtakunnallisia päätöksiä terapiatakuun voimaan saattamiseksi koko maassa. Koronakriisi on lisännyt mielenterveysongelmia ja on erittäin tärkeää, että niihin voidaan tarjota apua mahdollisimman varhain ja matalalla kynnyksellä”, apulaispormestari Sazonov sanoo.

Apulaispormestarin mukaan yksi kantavista ajatuksista strategiatyöskentelyn taustalla oli, että panostuksia tulee lisätä erityisesti sinne, missä tarve on suurin.

”Me tavoittelemme asunnottomuuden poistoa vuoteen 2025 mennessä. Ratkaisevaa on, että tähän työhön saadaan sidottua kaikki kaupungin toimialat ja valjastettua myös kaupungin omaa vuokra-asuntokantaa. Tavoittelemme myös esimerkiksi lastensuojelun tarpeen kääntämistä laskuun ja kiinnitämme erityistä huomiota päihderiippuvaisten nuorten palveluihin”, apulaispormestari Sazonov sanoo.

Apulaispormestari Sazonovin mukaan Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä koskeva erillisratkaisu tarkoittaa sitä, että Helsingissä voidaan keskittyä täysillä palveluiden sisällölliseen kehittämiseen hallintorakenteiden kehittelyn sijaan. Samaan aikaan Helsingin on jatkettava vaikuttamistyötään, jotta valtakunnallinen rahoitusmalli ei pakota Helsinkiä sote-palveluiden heikentämiseen.

”Helsinki keskittyy turvaamaan asemansa sote-uudistuksessa ja riittävän valtion rahoituksen helsinkiläisten sote-palveluihin. Muutoksessakin tärkeintä ovat kuitenkin helsinkiläisten vahvat ja paranevat palvelut, ja se näkyy voimakkaasti tulevassa kaupunkistrategiassa”, apulaispormestari Sazonov päättää.

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *