Oppilas- ja opiskelijahuolto säilytetään kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla

Tiedote 17.2.2022

Julkaisuvapaa heti

 

Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto on tänään kokouksessaan linjannut siitä, että oppilas- ja opiskelijahuollon (jäljempänä lyhyesti opiskeluhuolto) palvelut säilytetään osana kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen on tyytyväinen jaoston päätökseen: ”Päätös turvaa sen, että opiskelijoiden ja koko kouluyhteisön tukipalvelut pysyvät lähellä eikä yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä menetetä sote-uudistuksen mukana. Olemme kokoomuksessa systemaattisesti kannattaneet opiskeluhuollon säilyttämistä kuntien vastuulla, jotta opiskeluhuolto säilyy kiinteässä yhteydessä opetustoimeen. On todella hienoa, että Helsingin erillisratkaisu mahdollistaa paikallisesti hyvän toimintatavan.”

Jaoston linjauksen mukaan Helsinki rakentaa vahvan perustason opiskeluhuollon kokonaisuuden, jossa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten sote-palveluilla ja kaskon opiskeluhuollolla on yhteiset tavoitteet, selkeät yhteistyön rakenteet ja tiivis, saumaton yhteistyö.

”Opiskeluhuolto etenee nyt hyvään suuntaan ja mahdollistaa sitoutuneen koko kouluyhteisön ennaltaehkäisevän työn lasten ja opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen. On äärimmäisen tärkeää, että yhteisöllinen opiskeluhuolto voidaan turvata. Kiitämme siitä, että tähän tärkeään asiaan löydettiin yhteisymmärrys valtuustoryhmien kesken.” Päättää valtuustoryhmän puheenjohtaja Vierunen.

 

Lisätiedot:

Maarit Vierunen

Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja

sähköposti: maarit.vierunen@gmail.com

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *