Ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmä: Suomen autettava Ukrainaa myös aseviennillä

Tiedote 28.2.2022
Julkaisuvapaa heti

 

Ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmä: Suomen autettava Ukrainaa myös aseviennillä

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmä vaatii, että Suomi osallistuu Ukrainan auttamiseen myös aseviennillä. Ulkoasianvaliokunta käsitteli ennakkoon kirjallisesti tänään pidettävän EU:n ylimääräisen puolustusministerikokouksen Suomen kantoja. Ulkoasianvaliokunnan jäsenet Jaana Pelkonen, Elina Valtonen ja Anne-Mari Virolainen (kok.) peräänkuuluttivat EU:n yhteisen aseavun lisäksi Suomen omaa vastuuta.

”Taloudellisen, poliittisen ja humanitaarisen tuen lisäksi Suomen on välittömästi ryhdyttävä sellaisen puolustuksellisen aseistuksen toimittamiseen Ukrainalle, jota me emme itse tarvitse tai jonka pitäminen Suomessa ei ole maanpuolustuksen kannalta välttämätöntä”, ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmän valiokuntavastaava Jaana Pelkonen sanoo.

”Ukrainalla on oltava paras mahdollinen kyky YK:n peruskirjan takaamaan itsepuolustukseen. Tätä kansainvälisen oikeuden periaatetta sekä Ukrainan itsenäisyyttä Suomen on selvästi tuettava sekä osana Euroopan unionia että kansallisesti. Tätä me toivoisimme myös omalla kohdallamme, mikäli tilanne sitä edellyttäisi”, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen sanoo.

”Ukrainan kansa puolustaa itsensä lisäksi koko Eurooppaa, arvojamme ja yhteiskuntajärjestystämme. Ukrainalaiset tarvitsevat nyt Euroopalta kaiken mahdollisen taloudellisen ja materiaalisen tuen. Aikaa ei ole hukattavaksi. Siksi hallituksen on pikaisesti kokoonnuttava ja korjattava eilistä päätöstään. Kohdellaan Ukrainaa siten, kuin haluaisimme Suomea kohdeltavan”, ulkoasianvaliokunnan jäsen Anne-Mari Virolainen sanoo.

Lisätiedot:

Jaana Pelkonen, puh. 09 432 3142

Elina Valtonen, puh. 09 432 3094

Anne-Mari Virolainen, puh. 09 432 3014

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *