Elina Valtonen Suomen Valtuuskunnan johtoon

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen on valittu Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtajaksi. Aikaisemmin valtuuskunnan puheenjohtajana toimi Ilkka Kanerva.

Naton parlamentaarinen yleiskokous toimii linkkinä Nato-liittolaismaiden parlamenttien ja Naton välillä. Yleiskokouksen tehtävänä on syventää liittolaismaiden parlamenttien ymmärrystä turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja vahvistaa transatlanttisia suhteita. Naton parlamentaarisen yleiskokouksen jäseniä ovat Naton jäsenmaat, tämän lisäksi järjestöön kuuluu liitännäisjäseniä sekä tarkkailijoita.

Eduskunnan valtuuskunta on osallistunut Naton parlamentaarisen yleiskokouksen kokouksiin vuodesta 1995 alkaen. Naton rauhankumppanuusmaana Suomi on yksi yleiskokouksen 11 liitännäisjäsenestä.

Kategoriat: Uutiset, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *